Eenvoudige tortellini Alfredo

Eenvoudige tortellini Alfredo voor overwinning! Wat is er mooier dan kaas tortellini verslikt in een rijke, boterachtige, romige, garlicky Alfredo-saus op die avonden waar alleen pasta voldoende is? Dit gerecht is een eenvoudige publiekstrekker en zeker een nieuwe familiefavoriet.

Als je alle eenvoudige, heerlijke Italiaanse pastarecepten wilt, moet je mijn andere populaire berichten proberen Eenvoudige Olive Garden Zuppa Toscana-soep, Romige worstnoedels, en Een pot romige pesto kip pasta.

Tortellini met Alfredo saus in een pan met een opscheplepel

Is er iets beters dan kaas-tortellini in Alfredo-saus? Ik bedoel, om eerlijk te zijn, ik neem bijna elke pasta met een romige, garlicky Alfredo-saus. Het is echt een van mijn favorieten. Maar om kaas tortellini in deze saus te doen? My, oh my, elke hap is een beetje hemels.

Zelfs mensen die over het algemeen niet van romige sauzen houden, zullen hiervan overtuigd zijn. Ik kies bewust voor vetvrij half en half. Met de boter en de bloem en dan de kaas in de tortellini, ik denk dat het oké is om het vet een beetje te verminderen, en naar mijn mening resulteert het in een zachtere, minder dikke saus die echt over de pasta smelt en echt bedekt elk klein stukje tortellini.

Je kunt ook gemakkelijk groenten aan dit gerecht toevoegen om het groen te houden als je je zorgen maakt over het uitbalanceren van boter en kaas. Of u kunt dit tortellini-pastarecept gebruiken om eenvoudige, verse groentekanten te bereiden. Ik zal hieronder meer in detail treden en enkele “pro-tips” geven om deze Easy Tortellini Alfredo zo goed mogelijk te maken.

opscheplepel met Alfredo Tortellini pasta

WELKE INGREDIËNTEN MOET U TORTELLINI ALFREDO MAKEN?

Voor dit gerecht heb je maar een paar simpele ingrediënten nodig.

 • Gekoelde kaas tortellini
 • Boter
 • Gehakte knoflook
 • Meel
 • Melk (of half en half vetvrij)
 • Zout en peper
 • Gereserveerd pastawater
 • Vers geraspte Parmezaanse kaas
 • Versgehakte peterselie en geraspte parmezaan (optioneel)

Alfredo Tortellini op een bord met een vork

HOE MAAK JE TORTELLINI ALFREDO KAAS?

Ik vind het geweldig dat dit recept begint met gekoelde tortellini die in de winkel is gekocht, want als je dat eenmaal hebt, is de rest een fluitje van een cent. Ik heb mijn eigen tortellini niet gemaakt, maar als je weet hoe je het moet doen en je eigen tortellini wilt maken, doe het dan!

Eerste dingen eerst: Breng een pot water aan de kook voor de tortellini. Het duurt maar ongeveer 3 minuten (voor het soort dat je in de winkel koopt) tot het gaar is. Gebruik dan een schuimspaan om de tortellini te verwijderen of te zeven, maar laat de pasta niet uitlekken! Je hebt het later nodig om de saus te bereiden.

Draai vervolgens naar de Alfredo-saus (de beste!). Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Doe de knoflook in de gesmolten boter en roer 1 minuut, de knoflook moet lekker ruiken. Strooi de bloem over de gesmolten boter en knoflook en roer, roer, roer tot er een pasta (de roux) ontstaat. Op dit punt roer je de melk geleidelijk of half en half door tot de pasta glad is als de melk volledig is opgenomen. Voeg zout en peper toe en een half kopje gereserveerd pastawater.

De laatste stap bij het maken van de Alfredo saus is het toevoegen van deze prachtige Parmezaanse kaas! Roer voor de saus de kaas één voor één erdoor, laat smelten en laat de saus helemaal doordringen. Voeg meer pasta water toe (beetje bij beetje) om de saus dun en gietbaar te maken. Voeg eventueel meer peper en zout toe en doe de tortellini terug in de saus. Laat ze ongeveer 2-3 minuten opwarmen. Garneer met gekraakte zwarte peper, peterselie en eventueel meer parmezaan.

Tortellini pasta van dichtbij met Alfredo saus met een vork

KAN IK KAAS TORTELLINI GROENTEN TOEVOEGEN?

De makkelijkste manier om groenten toe te voegen aan dit Easy Tortellini Alfredo gerecht is om het direct in te zuren met saus en pasta. Je hebt twee opties:

 1. Voeg een green toe aan de saus terwijl je de tortelli verwarmt in stap 8. Spinazie, boerenkool, rucola of zelfs erwten werken en warmen op dit punt snel op.
 2. Stoom een ​​groente aan de zijkant en voeg deze toe aan de saus en kaas tortellini om te verwerken. Enkele van mijn favorieten zijn broccoli, bloemkool en courgette, of gele pompoenen.

Of voeg er gewoon wat toe geroosterde groenten of een Salade aan de zijkant te combineren met dit simpele tortellini recept. Knoflookbrood is ook een makkie als je op zoek bent naar een typisch Italiaans diner.

TIPS & TRICKS VOOR DE PRODUCTIE VAN TORTELLINI ALFREDO

 1. Mis de belangrijke stap van het gebruik van vers geraspte Parmezaanse kaas niet. Voorgesneden en voorgeraspte Parmezaanse kaas is voorzien van een poedercoating die niet soepel smelt of minder bevat dan vers geraspte Parmezaanse kaas.
 2. Omdat je de tortellini een beetje moet laten rusten terwijl je de saus klaarmaakt, raad ik aan om 1-2 eetlepels olijfolie toe te voegen en alles bij elkaar te gooien zodat de pasta niet aan zichzelf blijft plakken.

Hoe hoger het vetgehalte van je melk, hoe rijker en romiger de saus zal zijn. Voor een ultrarijke en super romige saus, ruil je een deel van de melk (of de vetvrije helft en helft) voor room.

Bovenaanzicht van Alfredo Tortellini pasta in een pan

Eenvoudige tortellini Alfredo

Gewoon Tortellini Alfredo voor de overwinning! Wat is er mooier dan kaas tortellini die verstikt was in een rijke, boterachtige, romige, garlicky Alfredo-saus op die avonden waar alleen pasta genoeg was? Dit gerecht is een eenvoudige publiekstrekker en zeker een nieuwe familiefavoriet.

Cue eenvoudig tortellini recept, tortellini alfredo, tortellini alfredo saus, tortellini roomsaus, tortellini noodle recept
 • 18e Ons gekoelde kaas tortellini
 • 3e Eetlepels Boter
 • 1e Eetlepels gehakte knoflook
 • 3e Eetlepels Meel
 • 3e Bekers Melk Ik gebruikte half en half vetvrij
 • 1e Theelepel Zout of om te proeven
 • 1/4 Theelepel zwarte peper of om te proeven
 • 1-1 1/2 Bekers gereserveerd pastawater
 • 1 / 3-1 / 2 Beker vers geraspte parmezaan zie opmerking
 • vers gesneden peterselie en geraspte parmezaanse kaas Optioneel
 • Breng een pan met water aan de kook. Voeg tortellini toe. Laat 3 minuten koken. Gebruik een schuimspaan om het uit de pan te halen of zeef het en bewaar de pasta voor later.

 • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de knoflook 1 minuut erdoor tot hij ruikt.

 • Strooi de bloem over de gesmolten boter en knoflook en roer tot er een pasta ontstaat.

 • Roer de melk er geleidelijk door tot het glad is en volledig is opgenomen.

 • Roer zout, peper en 1/2 kopje pastawater erdoor.

 • Roer het zout, de peper en de parmezaanse kaas erdoor tot de kaas volledig is gesmolten en ingewerkt.

 • Roer geleidelijk meer pastawater erdoor tot een gladde, gietbare saus ontstaat.

 • Probeer het, voeg indien nodig peper en zout toe. Roer de tortellini 2-3 minuten erdoor tot ze erg heet zijn en bedek desgewenst met gekraakte zwarte peper, peterselie en geraspte parmezaan.

Pro-tip: het is belangrijk om vers geraspte Parmezaanse kaas te gebruiken, geen voorgesneden of voorgeraspte Parmezaanse kaas, die is gepoedercoat en niet smelt en is verwerkt, evenals vers geraspte Parmezaanse kaas. Pro tip: zodat vers gekookte pasta niet aan elkaar blijft plakken terwijl ik de rest van het recept maak, gooi ik de pasta graag in 1-2 theelepels olijfolie. Pro tip: hoe hoger het vetgehalte van je melk, hoe rijker en romiger de saus zal zijn. Vervang een deel van de melk door room voor een ultra-rijke en super-romige saus.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten