Honing koriander limoen garnalen

Dit Honing koriander limoen garnalen ziet eruit als een verdomd feest op je bord. Deze garnaal zit vol met zoet en hartig, pittig en zout, en alles wat je maar wilt. Maak een drievoudige stapel als je wilt splitsen.

Als je houdt van alles wat met garnalen te maken heeft, zul je op zoek gaan naar recepten zoals die van mij Eenvoudige citroen-knoflook-botergarnalen, dit Knoflook-limoen-garnalen marinadeof dit Zuidwestelijke Garnalensalade Gevulde Avocado’s.

Honing koriander limoen garnalen eenvoudig diner recept lazymodee.com

Saus of geen saus, dat is de vraag.

Om eerlijk te zijn is Een vraag die ik mezelf stel als ik deze recepten maak met brutale ingrediënten. Ik ben een grote fan van saus. Elke stijl, stijl, vlees of geen vlees – geef me een grote kom zelfgemaakte marinara en ik zal er zijn. Ik zou ze als een soep met een lepel kunnen eten.

Omdat ik alleen recepten deel die ik zelf zou eten en aan mijn familie of gasten zou serveren, maak ik ze zo authentiek mogelijk ‘ik’. Ik denk dat dat het ticket is voor deze blog en in het leven in het algemeen deel je wat echt is en natuurlijk worden mensen er aangetrokken.

Ik realiseer me dat ik misschien de eerste persoon ben die overdreven filosofeert over saus. (Of helemaal filosoferen over saus?) Dit zijn de dingen waar ik aan denk die me ‘s nachts wakker houden. Gek toch?

Dat betekent dat ik de neiging heb veel gerechten aan de brutale kant te doen, omdat ik ze liever over rijst of pasta serveer of de saus nip met stukjes stokbrood of dik stokbrood of soms mijn lepel. Als dit niet uw jam is, kunt u de saus op elk moment doormidden snijden. Dit zorgt ook voor een lichtere versie van dit gerecht. Saus of geen saus, je zult het geweldig vinden!

Honing koriander limoen garnalen eenvoudig diner recept lazymodee.com

HOE DO JE HONING CILANTRO LIME SHRIMP?

Vier eenvoudige stappen scheiden u van het genieten van de beste garnaalschotel van uw leven.

Eerst klop ik boter, sojasaus, limoensap, honing en knoflook. Ten tweede doe ik de garnalen in een pan op middelhoog tot hoog vuur en giet ik ze over de saus. Ten derde laat ik deze saus aan de kook komen terwijl ik de garnalen hier en daar blijf roeren om te zorgen dat alles gelijkmatig kookt en de saus wat dikker wordt. Dit duurt ongeveer 6-8 minuten.

Als laatste strooi ik koriander over de garnalen en saus, roer snel en serveer ze direct. Het is helemaal aan jou of dit alles voor jezelf betekent of over rijst of pasta.

Honing koriander limoen garnalen eenvoudig diner recept lazymodee.com

WAT DIEN IK MET HONEY CILANTRO LIME SHRIMP?

Ik serveer de mijne op de volgende manieren:

 • Over rijst! Wit, bruin, bloemkool (als je gezond eet) – alles werkt geweldig met dit garnalenrecept.
 • Bovenop pasta – Ik hou van een brede eiernoedel, maar je kunt penne, spaghetti, pasta met engelenhaar gebruiken … bijna elk type zal werken.
 • Je kunt dit ook serveren over een harder graan zoals quinoa, gerst of gierst als je een dosis volkoren wilt.
 • Serveer dit in een kom en gebruik je favoriete brood om de sappen op te nemen.
 • Als je een fan bent van griesmeel, heb ik gehoord dat er niets beter is met garnalen!

Wat voor soort garnalen moet ik kopen?

Het is aan jou. Om het gebruik te vereenvoudigen, koop ik graag mijn garnalen die al gepeld en uitgeladen zijn. Het kookt sneller en is voor mij (of voor jou) de kok minder rommelig.

Als je garnalen met mosselschelpen koopt en ze van tevoren wilt schillen en ontnemen, lees dan mijn instructies Hier.

Ik koop ook liever grote of gigantische garnalen omdat ze nog steeds snel koken maar niet zo snel uitdrogen als de kleinere. En wie houdt er niet van mooie, grote, vlezige garnalen bij een kleine cocktail?

Honing koriander limoen garnalen eenvoudig diner recept lazymodee.com

ZIJN CILANTRO EN KORIANDER HETZELFDE?

Korianderblaadjes en korianderzaad komen van dezelfde plant – de Coriandrum sativum-plant.

Koriander wordt veel gebruikt in Mexicaans en Aziatisch voedsel. Het heeft citrusondertonen en mensen lijken er van te houden of het te haten. Sommige mensen denken zelfs dat het naar zeep ruikt of smaakt (dat is echt een genetische eigenschap!).

Koriander is een zaadje dat veel wordt gebruikt bij komijn en kaneel. Het is zoet en heeft een licht nootachtige smaak. Koriander wordt veel gebruikt in Latijns-Amerikaanse en Indiase gerechten.

Hoe je dit gerecht ook wilt bereiden en serveren, ik kan je garanderen dat je het geweldig zult vinden!

Honing koriander limoen garnalen eenvoudig diner recept lazymodee.com

Honing koriander limoen garnalen eenvoudig diner recept lazymodee.com

Bereidingstijd: 10e Protocol

Kooktijd: vijftien Protocol

Porties: 4e Porties

 • 1.5 Pond grote of enorme garnalen indien gewenst geschild, gelost en staarten verwijderd
 • 6 Eetlepels gesmolten boter
 • 2e Eetlepels natriumarme sojasaus
 • 1e Eetlepels vers geperst limoensap
 • 4e Eetlepels Honing
 • 3e Theelepel gehakte knoflook
 • 1/4 Beker gehakte koriander
 • Klop boter, sojasaus, limoensap, honing en knoflook.

 • Voeg garnalen toe aan een grote pan op middelhoog tot hoog vuur. Roer de knoflooksaus erdoor.

 • Breng de saus aan de kook en roer af en toe de garnalen tot de garnalen helemaal gaar zijn en de saus is ingedikt (ongeveer 6-8 minuten).

 • Roer de koriander erdoor en serveer direct.

Als je een lichtere versie wilt maken, kun je de ingrediënten van de saus halveren. Ik maak graag het recept zoals het geschreven is en serveer de garnalen en de extra saus over rijst!

Ersten Kommentar schreiben

Antworten