Instant pot mac en kaas

Eenvoudig en smakelijk 5-ingrediënt Instant pot mac en kaas is de romige, kaasachtige pasta van je dromen die in de helft van de tijd klaar is. Het is een geweldige, rustgevende kant op koude en drukke dagen en eigenlijk elke dag heb je zin in Mac en kaas.

Als je van de instant-pot houdt maar meer recepten nodig hebt om te proberen, raad ik je aan de mijne te proberen Instant stoofvlees en aardappelenmijn Instant Pot Parmezaanse Kip Met Rijst Met Champignons, en de mijne Instant Pot Honey Teriyaki Chicken.
Eenvoudig en heerlijk instant pot mac en kaasrecept met 5 ingrediënten! | lazymodee.com

Het is direct pot-tijd! Ik ben erg blij om terug te zijn met een van mijn favoriete keukenapparatuur bij het maken van recepten (waarschijnlijk pas de tweede na de vaatwasser). Wat bracht me terug Ik ben blij dat je het vraagt!

Hoewel ik een paar weken geleden het grootste deel van de dag bezig was geweest met het maken, koken en fotograferen van nieuwe recepten, was niets van wat ik deed om wat voor reden dan ook acceptabel voor de kinderen. Hoewel ik niet degene ben die elk maaltijdverzoek beantwoordt (ik ben tenslotte geen kok die snel besteld), wilden ze gewoon wat Mac en kaas. Dat is het. Duidelijk en eenvoudig.

Ik wierp een blik op haar schattige kleine smekende ogen en dacht, weet je wat, ik heb je babes. En aangezien ik bijna elk gerecht in huis al had opgebruikt en schoongemaakt en de gedachte aan verdere gerechten niet langer kon verdragen, wendde ik me tot mijn betrouwbare instantpot. Ik wist dat kinderspel, een eenvoudig recept voor mac en kaas kinderspel zou zijn, en precies wat we allemaal nodig hadden na een lange dag. Gelukkig had ik gelijk. (Nou, eerlijk gezegd verdienen de kinderen alle eer voor het idee.)

Eenvoudig en heerlijk instant pot mac en kaasrecept met 5 ingrediënten! | lazymodee.com

Wat voor soort macaroni is nu het beste?

Voor dit recept heb ik normale oude macaroni pasta in de vorm van een kom gebruikt. U hoeft hier niets speciaals te kiezen. Ik denk dat dit recept het beste werkt met kleinere noedels zoals mosselen (en kinderen zijn er ook dol op) omdat ze gemakkelijker te leren zijn en een klein hoekje hebben met veel van die goedkope goedheid.

Andere noedels die goed zouden werken in dit instant pot mac and cheese-recept zijn:

 • Elleboog
 • Orecchiette
 • Rigatoni
 • Penne
 • Farfalle
 • Bucatini
 • Rotelle
 • Ditalini
 • Rotini

Indien nodig kunt u spaghetti ook in stukken van 2 inch snijden als dat alles is wat u in uw voorraadkast heeft. Wees creatief – je kunt zelfs twee halve dozen combineren met verschillende soorten pasta en een “gekke Mac” maken.

Eenvoudig en heerlijk instant pot mac en kaasrecept met 5 ingrediënten! | lazymodee.com

Kun je MAC en kaas opwarmen in een onmiddellijke pan?

Als je je Mac en kaas de volgende dag in je instant-pot wilt opwarmen (of misschien later nadat de kinderen naar bed zijn gegaan en je hebt gewoon een beetje kitscherig iets nodig), doe dan het volgende!

Ik gebruik de stoomfunctie van de Instant Pot om restjes op te warmen. Dit is een snellere manier om je eten op te warmen en er is maar een klein beetje vloeistof voor nodig. Onthoud dat het toevoegen van de vloeistof de sleutel is. De instantpan kan niet stomen, verwarmen of koken zonder de vloeistof.

Bij het opwarmen van de Mac en kaas kun je de pastaschotel in de instantpan zelf doen of in een steelpan stapelbaar snelkookpan stoominzet (als je er een hebt).
Giet een kopje water in de hoofdpot of de toegevoegde inzetstukken en doe het deksel van de instantpot op, draai de ontluchtingsknop naar de gesloten positie en druk op de “stoom” -functie. Ik ga meestal ongeveer 3-5 minuten op stoom, afhankelijk van hoeveel ik opwarm.

Eenvoudig en heerlijk instant pot mac en kaasrecept met 5 ingrediënten! | lazymodee.com

Is een instant pan beter dan een slowcooker?

Ik hou van zowel de instant-pot als de slowcooker, maar om verschillende redenen. Een slowcooker heeft over het algemeen maar één hoofdfunctie: verwarmen (hoog, laag of warm houden) en om het te gebruiken, moet je het voedsel enkele uren op laag of hoog vuur houden. Slowcooker zijn geweldig om de hele dag eten te koken, en zijn geweldig als je wilt beginnen met eten voordat je de deur uitloopt en het allemaal klaar hebt staan ​​als je thuiskomt.

Een instant-pot hoeft niet de hele dag te koken en heeft meer functies (zoals stomen, braden, handmatig of zelfs instellingen voor bepaalde voedingsmiddelen zoals soepen, bonen of rijst). Een instant-pot is een elektrische snelkookpan en gebruikt stoom die van binnen onder druk staat om het voedsel te koken (terwijl een slowcooker alleen elektrische warmte gebruikt).

Ik denk dat mijn korte antwoord is: beide zijn fantastische keukenapparatuur en ik denk dat het afhangt van wat je maaltijddoelen zijn, welke je voor welk recept gaat gebruiken.

Eenvoudig en heerlijk instant pot mac en kaasrecept met 5 ingrediënten! | lazymodee.com

Wat mensen zeggen over deze instant pot mac and cheese

‘Het was zo lekker, makkelijk en snel! Bijna net zo makkelijk als uitpakken, maar natuurlijk veel lekkerder. ‘- Beks

‘Mijn kinderen waren dol op deze Mac en kaas. Dank je wel ”- Lori

Instant pot mac en kaas

Eenvoudig en lekker 5 ingrediënten Instant Pot Mac and Cheese is de romige, kaasachtige pasta van je dromen die in de helft van de tijd klaar is. Het is een geweldige, rustgevende kant op koude en stressvolle dagen en eigenlijk elke dag heb je zin in Mac en kaas.

Cue romige mac and cheese, eenvoudig mac and cheese recept, instant pot mac and cheese, instant pot pasta, snelkookpan mac and cheese, slow cooker mac en cheese
 • 5 Bekers Macaroni-noedels of kokkels
 • 6 Bekers Water
 • 2e Theelepel Zout, meer naar smaak gedeeld
 • 1e Beker Room OF vetvrije halve en halve OF volle melk
 • 1/4 Theelepel zwarte peper
 • 1 1/2 Bekers vers geraspte hete cheddar of witte cheddarkaas
 • Combineer ongekookte noedels, water en 1 theelepel zout in je instant pan / snelkookpan.

 • Doe het deksel erop en schuif het in de vergrendelde positie. Draai de ontluchting naar de positie VERZEGELD en zet de pan gedurende 5 minuten op HANDMATIG of DRUKKOEK op HOOG.

 • Draai de klep in de VENT-positie en verwijder de afdekking zodra de vlotterklep valt.

 • Giet het overtollige water uit de pan en roer dan de room (of melk) en kaas erdoor en roer voorzichtig tot de kaas volledig is gesmolten.

 • Voeg het resterende zout en peper toe, proef en voeg indien nodig meer toe. Serveer onmiddellijk.

Gebruik de room voor een rijkere, romiger Mac en kaas. Gebruik voor het beste resultaat vers geraspte cheddarkaas, geen voorgescheurde kaas. Voorgeraspte kaas heeft een poedercoating die voorkomt dat hij aan elkaar blijft plakken in de zak, maar ook voorkomt dat hij zo soepel smelt. Voor de zachtste, meest romige kaassaus moet je de kaas zeker zelf raspen – het is het waard!

Ersten Kommentar schreiben

Antworten