Ravioli met champignonroomsaus

Ravioli met champignonroomsaus is een romig, stevig, soepel, garlicky, comfortabel genot van een maaltijd. Eén hap en je zult je ravioli nooit anders willen!

Als je net zoveel van pastagerechten houdt als ik, maak dan een bladwijzer van deze gerechten voor je wekelijkse maaltijdplan: Een pot kip parmezaanse pasta, Een pot romige Toscaanse knoflookspaghetti, en Een pot romige pesto kip pasta.

Ravioli met champignons op een witte plaat met een vork

Wist je dat paddenstoelen vorig jaar een topvoedsel waren? Nee dat is het waar! We zagen dat met ander voedsel, toch? Boerenkool, Bloemkool, en Zalm hebben hun momenten gehad naast bijna elke andere superfood / populaire maaltijd die er is.

Maar nu is het de beurt aan de nederige paddenstoel! Ik ben heel blij omdat ik van paddenstoelen houd, maar ik weet dat het een soort polariserend voedsel is zoals koriander. Mensen houden van of haten ze. Mijn zoon houdt van rauw maar niet gekookt, wat ik nog vreemder vind? Mijn man haat ze. De meisjes pikken ze uit als ze ze kunnen zien, maar eten ze goed op als ze niet weten dat ze daar zijn.

Hoe dan ook, ik maak nog steeds paddenstoelenmaaltijden, want soms moet je jezelf behagen, weet je? En het betekent ook dat alle paddenstoelen die iedereen uit zijn maaltijd haalt meer voor mij betekenen. Win-win.

Paddestoelravioli van dichtbij in een pan

HOE MAAK JE RAVIOLI MET PADDESTOOM ROOMSaus?

Er zitten een paar potten en pannen in dit gerecht. Deze keer kon ik het niet echt vermijden. Maar ik denk dat je zult merken dat het de minimale inspanning en eerlijk gezegd weinig gerechten waard is.

Het eerste dat u wilt doen, is een grote pan met ongeveer 10 cm water vullen en aan de kook brengen. Voor ravioli heb je niet zoveel water nodig als voor andere pasta zoals spaghetti. Dus vertrouw me.

Voeg na het koken de ravioli toe en kook 3 minuten. Giet vervolgens de ravioli en blancheer af (om koken te voorkomen en te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken) door ze onder koud water in een vergiet in de gootsteen te laten lopen. Als je wilt, kun je de ravioli in een theelepel olijfolie gooien, zodat ze niet aan elkaar plakken.

Voeg boter, knoflook en champignons toe in een grote pan en bak ongeveer 3-4 minuten of tot de champignons bezwijken en de knoflook je huis vult met zijn heerlijke geur.

Voeg vervolgens de bouillon toe aan de champignonmix en roer alles door elkaar. Breng aan de kook en roer de room erdoor. Laat het sudderen tot het begint te verdikken en de saus wordt gehalveerd, ongeveer 5-7 minuten.

Voeg als laatste de gedroogde kruiden, peper en zout naar smaak toe. Doe de ravioli voorzichtig terug in de champignonsaus. Ik vind het leuk om een ​​beetje vers geraspte Parmezaanse kaas en verse kruiden op dit gerecht te zetten voor het serveren, maar dat doe je.

Champignonravioli met roomsaus in een pan

WAT ZIT ER IN TRADITIONELE RAVIOLI?

Traditionele ravioli worden gemaakt van eierpasta en gevuld met kaas of vlees. Soms zelfs groenten (denk aan pompoen, spinazie, tomaten) en soms paddenstoelen!

De vulling zit tussen twee lagen eiernoedeldeeg en is aan de randen geseald. Het wordt over het algemeen ook geserveerd met een traditionele Marinara of andere roomsaus.

ZIJN PADDESTOELEN GOED VOOR JOU?

En we sluiten de cirkel weer af met mijn oorspronkelijke verklaring dat champignons niet alleen als trendy worden beschouwd, maar zelfs als superfood. Hoewel ze enigszins variëren, afhankelijk van het type paddenstoel, bevatten ze allemaal weinig calorieën, bevatten ze geen vet, geen cholesterol, nauwelijks natrium en natuurlijk geen suiker.

Wat ze hebben zijn tonnen vezels, antioxidanten, B- en D-vitamines, koper en kalium. Bovendien zouden ze gunstig zijn voor de geestelijke gezondheid, eigenschappen tegen kanker bevatten en het immuunsysteem versterken, des te belangrijker. Omdat het winterweer lijkt, is het hier om wat langer te blijven.

HOE LANG MOET U PADDESTOELEN KOKEN?

Champignons koken duurt niet lang. Sterker nog, de paddenstoelen die ik in dit paddenstoelenravioli-recept heb gebruikt, hebben slechts ongeveer 3-4 minuten nodig om zacht te worden. Je zou ze op dit punt kunnen eten (je kunt ze ook rauw eten), maar ik zou ze graag een tijdje in de saus laten koken nadat ze zijn begonnen met koken, zodat de champignonsmaak echt overgaat in de roomsaus.

Als je gaat gril zeDan raad ik aan om een ​​grotere, hele paddenstoel zoals Baby Bellas of paddenstoelen te gebruiken. Het grillen duurt iets langer en behoudt vrij goed zijn vorm.

Ravioli met champignons en knoflook op een witte plaat met een vork

Ravioli met champignonroomsaus

Ravioli met champignonroomsaus is een romig, stevig, soepel, garlicky, comfortabel genot van een maaltijd. Eén hap en je zult je ravioli nooit anders willen!

Cue 30 minuten romige ravioli-saus, creatieve ravioli-recepten, champignonravioli, saus voor champignonravioli, saus voor ravioli
 • 18e Ons Ravioli met champignons zie opmerking
 • 8 Ons Gesneden champignons
 • 3e hele teentjes knoflook, geschild OF 1 eetlepel gehakte knoflook
 • 3e Eetlepels Boter
 • 2e Bekers natriumarme kip of groentebouillon
 • 1e Beker Slagroom
 • 1e Theelepel Italiaanse kruidenmix van specerijen of kruiden de provence
 • 1 / 2-1 Theelepel Zout naar smaak
 • 1/2 Theelepel vers gekraakte zwarte peper Verminder tot 1/4 theelepel bij gebruik van gemalen zwarte peper
 • Vul een grote pan met 10 cm water en breng het aan de kook. Voeg de ravioli toe en laat 3 minuten koken, giet af en blancheer de ravioli door er onmiddellijk koud water overheen te gieten. Optie 1: Doe ravioli in 1 theelepel olijfolie zodat deze niet aan elkaar blijft plakken.

 • Meng de boter, knoflook en champignons in een grote pan en bak 3-4 minuten op middelhoog vuur tot de champignons zacht zijn en de knoflook ruikt.

 • Roer de bouillon erdoor, breng aan de kook en roer de room erdoor. Halverwege sudderen en romig (ongeveer 5-7 minuten).

 • Roer de gedroogde kruiden, zout en peper erdoor. Probeer het, voeg indien nodig meer zout en peper toe.

 • Roer de ravioli er voorzichtig door.

 • Garneer desgewenst met vers geraspte parmezaan, peterselie of tijm en gekraakte zwarte peper voor het opdienen.

Je kunt de ravioli vervangen door elke favoriet – worst, kaas, spinazie, enz.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten