15 leuke manieren om badkamerramen naar een hoger niveau te tillen

Het vaak over het hoofd geziene badkamerraam is een zeer belangrijke functie, die mede bepaalt hoe deze kamer eruit ziet en hoe deze aanvoelt. Een groot raam is waar mogelijk een prachtige aanvulling op de badkamer, vooral als het een prachtig uitzicht biedt. De belangrijkste taak van het badkamerraam is echter om voor een goede ventilatie te zorgen en tegelijkertijd frisse lucht en natuurlijk licht binnen te laten. Laten we eens kijken hoe anderen al deze aspecten hebben gekozen bij het ontwerpen van deze stijlvolle badkamers.

Een badkamer mag er niet uitzien of aanvoelen als een steriele, functionele ruimte, want dat is zijn rol niet, hoe dan ook niet in een modern huis. Het moet net zo uitnodigend en stijlvol zijn als de woonkamer of slaapkamer, en het opnemen van grote ramen in het ontwerp is een stap in de goede richting, zoals hier wordt getoond door Studio Shawback Design.

Het huis van ontwerper Louisa Gray ziet er vrij eenvoudig en eenvoudig uit, maar het beperkte aanbod aan kleuren en oppervlakken weerspiegelt niet hoe uitnodigend de kamers werkelijk zijn. Dit omvat deze badkamer, die er chique en stijlvol uitziet dankzij de delicate gordijnen en de twee ramen die veel natuurlijk zonlicht binnenlaten.

Voor deze badkamer, ontworpen door Studio Godrich, is gekozen voor een donker en ongewoon kleurenpalet. De zwarte muren geven de kamer een mysterieuze sfeer, terwijl de gouden accenten en vooral de kroonluchter een glamoureus decor creëren. De ramen zijn niet groot, maar ze openen de kamer zo ver dat het niet donker lijkt.

Een rij grote ramen met dunne frames kan dramatische ruimte creëren, zoals blijkt uit deze prachtige badkamer in een huis in Melbourne. De ramen accentueren het uitzicht met een accent in de hoek van de kamer. Het interieurontwerp en de inrichting zijn eenvoudig, met neutrale kleuren die er stijlvol uitzien zonder de aandacht te trekken.

Een groot badkamerraam zou nog steeds een prachtige functie zijn, zelfs als het uitzicht dat het omlijst niet bijzonder groot is. Dit geldt vooral voor kleine badkamers. We houden van de puur witte ontwerpbenadering die hier wordt gepresenteerd en de subtiele hints van goud en lichtgrijs. Dit was een Archstudio-project.

Licht in alle vormen speelt een belangrijke rol in het interieur van deze glamoureuze badkamer. Grote ramen, bijna zo groot als een hele muur, laten overdag veel natuurlijk licht binnen, terwijl warme LED-strips een prachtige glans op de vloer projecteren, die aan de onderkant van de kasten is bevestigd. Hangende hanglampen maken het decor compleet en accentueren de prachtige kleuren.

Dit is het geweldige interieur van een prachtig Sri Lankaans eco-resort, een project voltooid door de Bo Reudler Studio. De ongebruikelijke hoeken en koepelvormige structuur creëren een zeer gezellige sfeer binnen, terwijl grote ramen het buitengebied naar binnen brengen. Het bad is hier zo geplaatst dat u kunt genieten van dit prachtige uitzicht.

Grote badkamerramen zijn niet altijd ideaal en soms passen verschillende strategieën beter in de kamer. Een goed voorbeeld is deze intieme badkamer van Ioka Design. Het dakraam is de belangrijkste bron van natuurlijk licht, terwijl het slanke, horizontale raam uitzicht op de buitenwereld biedt zonder de privacy in gevaar te brengen.

Een smal badkamerraam, dit keer verticaal, laat natuurlijk licht binnen zonder de privacy in gevaar te brengen. Tegelijkertijd geeft het ontwerp de kamer een modern tintje en vormt het een aanvulling op de minimalistische inrichting.

Deze badkamerramen omlijsten een buitenpotplant die er absoluut fantastisch uitziet. Het is alsof het zijn eigen kleine binnenplaats heeft. Het raam is ook een natuurlijke lichtbron voor de kamer. Dit coole ontwerp is gemaakt door de ontwerpstudio Gray Puksand en laat zien dat je je eigen ontwerp kunt maken als je geen geweldig uitzicht hebt.

Dankzij de Clerestory-ontwerpstrategie krijgt deze badkamer veel natuurlijk zonlicht zonder zich zorgen te hoeven maken over privacy. De ramen lopen hoog over de muren en zijn gebogen om te passen bij het strakke ontwerp. Dit was een project van Studio Schwartz en Architectuur.

Een afgelegen locatie als deze elimineert volledig alle privacyproblemen, wat betekent dat ramen op volledige hoogte een optie zijn voor alle soorten kamers, inclusief de badkamer. Zie hoe geweldig deze door Shaun Lockyer Architects ontworpen opstelling is.

Dit prachtige bad is absoluut het middelpunt van deze badkamer, maar laten we niet al die enorme ramen negeren die een heerlijk gevoel van vrijheid en ruimte geven. Dit is een residentie ontworpen door architect Tom Reisenbichler. Een van haar karakteristieke kenmerken is de sterke relatie die ze deelt met het omringende landschap.

In dit uitzonderlijke huis, ontworpen door SAOTA architects en ARRCC interieurstudio, heeft de grote badkamer grote ramen die een 180 graden uitzicht op de oceaan bieden. Het ziet er dromerig uit, vooral wanneer de ingebouwde kuip strategisch is geplaatst om die uitzichten vast te leggen.

Deze badkamer heeft ook een strategisch geplaatste badkuip met uitzicht op de oceaan en een deur die direct naar buiten leidt. Het ontwerp is gepland en uitgevoerd door Studio A Parallel Architecture. Deze moderne woning bevindt zich in Austin, Texas.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten