De mooiste badkamer ooit voelt als zitten in een verloren tuin

Het is bijna een misdaad om deze prachtige ruimte een badkamer te noemen. Met meer flair en detail dan sommige van de mooiste woonkamers, is deze hoofdbadkamer een tuinvakantie. Ontworpen door ABH Interiors voor de San Francisco Decorator Showcase 2019, biedt het eindeloos comfort in een ruime ruimte die de gelukkigste ruimte is die we ons kunnen voorstellen.

Het hele huis is een bezienswaardigheid in San Francisco die staat vermeld in het nationaal register van historische plaatsen. Oorspronkelijk gebouwd in 1904, werd het gemodelleerd naar de Petit Trianon in Versailles. Het 18.000 vierkante meter grote herenhuis in de chique wijk Presidio Heights werd gerenoveerd door een leger van ontwerpers voor de Decorator Showcase, die profiteerde van het beursprogramma van de San Francisco University High School.

ABH Interiors, opgericht door Alexis Humiston, begon met het transformeren van de hoofdbadkamer in een romantisch en nostalgisch toevluchtsoord voor Eloise, de geliefde kleindochter van de oorspronkelijke eigenaar van Le Petit Trianon, Cora Koshland. Koshland stond bekend om de vele feesten die ze in het grote huis organiseerde, en historische documenten toonden aan dat er een debutantbal met vlindermotieven was voor haar kleindochter. Het bleek dat dit een heel bijzondere en sentimentele gebeurtenis was. Omdat de bloemen een integraal onderdeel van de bal waren, kreeg de familiebutler, die ze 35 jaar had gediend en officieel was opgeleid in bloemsierkunst, de opdracht om ze op te zetten.

Om de prachtige tuinen en levensstijl van de familie Eloise te eren en te eren, heeft ABH Interiors een bloementuinthema ontworpen voor de spa-badkamer. De kamer is volledig bedekt met een handgeschilderd de Gournay-behang getiteld “Paradise Lost”, dat is gemaakt in samenwerking met ABH Interiors. De pittoreske panelen variëren van afbrokkelende ruïnes, overwoekerde tuinen en verlaten boten tot ronddolende pauwen. Het doel was om een ​​omgeving te creëren die lijkt op een ooit mystiek landschap dat de tijd is vergeten.

Hoewel de muren doen denken aan vervlogen tijden, biedt de rest van de kamer al het comfort dat iedereen zich kan wensen in een spa-retraite. Naast moderne gemakken is de ruimte volledig gerestaureerd en geaccentueerd met stukken van over de hele wereld. Een aparte toiletruimte bevindt zich naast de dubbele douche, die volledig is betegeld in een extra lichtblauwe kleur. Douchekranen van messing benadrukken de ruimte perfect. De kleine tafel tussen de douche en het toilet is ideaal voor memorabilia en extra baddouches.

De grote kamer heeft een onverwacht grote zithoek met een open haard geflankeerd door twee weelderige fluwelen stoelen van Amy Somerville en een salontafel van ATRA. De open haard zelf is betegeld met clé-tegels, bedekt met een art deco-scherm en aan beide zijden geaccentueerd door plantenpotten. Boven de open haard wordt de muur gemarkeerd door een antieke barometer met een gouden lijst van C. Mariani Antiques. Het hele gebied is geaard door een prachtig Perzisch tapijt, dat perfect bij het behang past.

In de hoek van het raam staat een diep, vrijstaand Kohler-bad en twee agaat-bijzettafels van Coup d’Etat. De 100 jaar oude Franse eikenhouten vloeren in de badkamer zijn de perfecte kleur voor het hele kleurenschema. Het lijstwerk aan de boven- en onderkant van de muren is geschilderd in verschillende tinten blauw die harmoniëren met de diepte van de kleuren die in het behang worden gebruikt. Het donkerdere aquablauw aardt de kamer, terwijl de kroonlijst een lichtere tint gebruikt om verbinding te maken met de lucht in de muurscène. Aan het plafond heeft een hanglamp van Found By Maja de kleur van een bleke zon die naar beneden schijnt, wat de illusie versterkt in een tuinkamer te zijn.

In plaats van een typisch toiletartikel wordt met veel flair een marmeren cocktailbar uit de jaren 70 in gebruik genomen. Het gloeiende groen is een perfecte keuze en voegt nog een luxe stuk toe aan deze spectaculaire spa-badkamer. Hieronder ziet u een uitstekend zicht op de smaragdgroene ijdelheid van Fox Marble, die is uitgerust met twee Kohler-kristallen wastafels. Mooie ovale spiegels van Collected by Jason Koharik zijn ingelijst in een complementaire aqua aan de muur.

Zelfs de toiletruimte is versierd met stijlvolle accessoires zoals de vintage bootprints en de buste plantenbak.

In zijn geheel is dit concept van een spa-badkamer een prachtig eerbetoon aan de oorspronkelijke eigenaren en de geschiedenis van het huis. Bovendien is het een toevluchtsoord dat je nooit meer wilt verlaten, wat de meesten van ons niet zouden zeggen over onze badkamers!

Ersten Kommentar schreiben

Antworten