DIY-badkamers transformeren ideeën die echt logisch zijn

De badkamer is niet de meest opwindende kamer in huis, maar het kan er zeker cool en uitnodigend uitzien als je er een beetje moeite voor doet. Elke badkamer is anders, dus elke verbouwing van de badkamer omvat natuurlijk verschillende stappen, ontwerpideeën en allerlei accessoires. We hopen u te inspireren met de volgende projecten die we hieronder hebben samengesteld. Kies de ideeën die je leuk vindt en combineer ze om iets op maat te maken dat perfect bij je badkamer past.

Er is veel dat u kunt doen om het uiterlijk van uw bestaande badkamer te veranderen, en natuurlijk hangt alles nauw samen met de huidige staat van de kamer. We houden echt van hoe fris en gezellig deze moderne boerderijbadkamer in het Blesserhouse eruit ziet. Er is niet veel veranderd in lay-out. De wastafel bleef op zijn plaats, het toilet en de douche zijn hetzelfde, maar er hangt hier een geheel nieuwe sfeer. De muren zijn in een frissere kleur geschilderd, de vloer is opgeruimd, de ijdelheid is nu wit en heeft nieuwe deurkrukken en knoppen. Er zijn ook enkele toevoegingen zoals de zwevende planken, het nieuwe spiegellijst, het douchegordijn en de decoraties.

Als u van plan bent de badkamer te verbouwen, kan dit ook een goed moment zijn om de oude vloertegels te vervangen. U kunt dit zelf doen met de juiste tools en hulpmiddelen. Gebruik deze coole Lovegrowswild badkamer make-over als inspiratiebron. Zoals je kunt zien, heeft het nu mozaïektegels die er prachtig uitzien, witte muren en meubels en een bijpassend nieuw douchegordijn. De ronde spiegel die boven de gootsteen hangt, geeft wat kleur aan de kamer en het zachte tapijt geeft textuur aan het ontwerp.

Een grote badkamer vereist meer werk, maar kan ook meer bevredigende resultaten opleveren. Een van onze meest populaire renovatieprojecten in deze zin komt van sarahjoyblog. Zoals in veel andere gevallen was een primair doel om de kamer helderder te laten lijken, wat betekende dat het kleurenpalet moest worden veranderd. De bruine en beige tinten zijn vervangen door witte en grijze tinten, wat deze grote badkamer een echt frisse en luchtige uitstraling geeft. De kleine vintage accenten zoals uittrekbare lades, handdoekrekken en verlichtingsarmaturen maken echt een verschil.

Een verandering in kleur kan ook een verandering in sfeer en inrichting betekenen, zoals geïllustreerd door dit prachtige project om de badkamer van mooi te verbouwen. De focus verschoof van de voorheen blauwe vloer naar de stijlvolle pastelroze wastafel. Zeshoekige mozaïektegels werden op de vloer geplaatst, het oude aanrecht werd vervangen door een witmarmeren plaat, de muren en het plafond werden wit geverfd en er werden chique gouden accenten toegevoegd in de vorm van een nieuw zeshoekig spiegellijst en wandlampen. De nieuwe badkamer ziet er vrouwelijker en moderner uit zonder overdreven te zijn met kleuren of decoratieve elementen.

De moderne renovatie van de boho-badkamer door houseonlongwoodlane is ook erg inspirerend. Nogmaals, een van de belangrijkste doelen hier was om een ​​kamer er helderder uit te laten zien, en de crèmekleurige muren en meubels helpen zeker. Hoewel de oude spiegel groter was, ziet de nieuwe en kleinere er veel mooier uit. Het heeft een wit frame dat er echt uitspringt. De marmeren plaat verlicht de kamer nog meer en alle gouden accenten geven het decor een chique en elegante sfeer. Ook de toevoeging van de potplanten dient overwogen te worden.

Het kleurenpalet vereenvoudigen is vaak een goed idee als het gaat om het verbouwen van badkamers, maar soms kan het tegenovergestelde beter werken. Een goed voorbeeld is een project over addicted2decorating. Eerder zag deze kamer er saai en gedateerd uit, met slechte verlichting en een gelige tint op vrijwel alles, inclusief de deuren. Er zijn nieuwe kleuren en materialen in de ruimte geïntroduceerd en dit geeft de ruimte meer diepte en karakter. Contrasterende oppervlakken tonen brandpunten en zorgen voor een dynamischer ontwerp. Het raam is vervangen door een schilderij, wat vrij ongebruikelijk is, maar in dit geval zeker logisch is.

Als u niet zeker weet welke kleuren u moet kiezen voor uw nieuwe badkamerrenovatieproject, overweeg dan zwart en wit. Het is een tijdloze combinatie die er altijd goed uitziet en past bij bijna elke stijl die je maar kunt bedenken. Natuurlijk hoef je niet alleen de kleur te veranderen. Mogelijk moet u ook enkele structurele wijzigingen aanbrengen. Deze badkamer is bijvoorbeeld behoorlijk vergroot door alleen het ongemakkelijke deel van de muur te verwijderen dat het bad in een soort nis of nis plaatste. Al het andere is vereenvoudigd, inclusief alle meubels, verlichting en accessoires. De badkamer oogt nu licht, open en veel moderner. Bekijk homebodyinmotion voor meer informatie over de conversie.

Een ander cool idee dat het proberen waard is, is om de badkamervloer in het midden van de kamer te plaatsen. Je kunt dit op veel verschillende manieren doen, meestal met tegels. Zo heeft deze badkamer nieuwe vloertegels gekregen die een prachtig blauw oppervlak vormen met een honingraatpatroon. Er is ook een kleurrijk tapijt dat de kamer nog meer patroon en kleur geeft. Om dit goed te maken, is de rest van de badkamer heel eenvoudig en teruggebracht tot zwart-witte elementen en minimalistische lijnen. Als je meer wilt weten over dit project, bekijk dan thefortfortchic.

Een andere manier om de look en feel van een badkamer te veranderen, is door op één element te focussen. Als uw badkamer bijvoorbeeld een grote wastafel of kast heeft, kan het veranderen van het uiterlijk van een bepaald meubel ook het uiterlijk van de rest van de kamer veranderen. Met dat in gedachten is het misschien tijd om een ​​kastrenovatie te plannen. Wij geloven dat je echt zult genieten van deze transformatie, die in detail wordt beschreven over het verlangen naar creativiteit. Het is een geweldige make-over die mogelijk veel prachtige badkamervernieuwingen kan inspireren.

Evenzo kan het verfrissen van je badkamer met een gloednieuwe ijdelheid ook cool zijn. Je kunt het stuk zelf bouwen en het kan er mooi en praktisch uitzien zonder te moeilijk te zijn. Het ontwerp waar we aan denken komt van studio36interiors. Hier is de volledige tutorial voor dit hele project. Dit is een dubbele wastafel met vier lades en een open plank eronder.

Een ander ding dat u kunt doen om uw oude badkamer te upgraden, is door beadboard op de muren te plaatsen. Dit zou een gezellige en uitnodigende sfeer creëren en de kamer meer karakter geven. Het is een goed idee als de badkamer anders klein of saai is. Terwijl je toch bezig bent, wil je misschien ook de muren schilderen en een nieuwe kleur proberen die opvalt tussen de beadboard-secties maar ook goed past. Je vindt in ieder geval alle details die je nodig hebt op diydecormom.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten