Douche verbouwen – Hoe u uw badkamer er goed uit kunt laten zien voor minder geld

Als je je huis verveelt en elke kleine imperfectie opmerkt, is het tijd voor een renovatie. In elke kamer van het huis moeten talloze wijzigingen worden aangebracht. Een doucheconversie in de badkamer kan leuk zijn. Dit zou de hele kamer veranderen, maar niet noodzakelijkerwijs de kosten van het verbouwen van uw badkamer te hoog maken. Natuurlijk is alles relatief, maar er is altijd een beetje inspiratie nodig. We hebben een aantal projecten geselecteerd die volgens ons leerzaam zijn in dit geval.

Als je je douche wilt verbouwen, moet je misschien eerst wat tegels verwijderen. Ervan uitgaande dat u hiervoor geen professional inhuurt, kunt u met weinig moeite zelf leren tegels te verwijderen. Mogelijk kunt u alleen werken met een hamer en een koevoet. In dit geval hoeft u niet te investeren in dure gereedschappen en apparatuur.

Nadat je de oude tegels hebt verwijderd, is het tijd om de nieuwe te installeren. Je kunt dit deel ook zelf doen, want het is niet zo moeilijk. U moet echter enkele basisprincipes begrijpen en de juiste gereedschappen en materialen gebruiken. In onze tutorial leer je hoe je een douche kunt betegelen en er zijn er nog veel meer die je online kunt vinden.

Voordat u uw douchewanden bedekt met nieuwe tegels, moet u even de tijd nemen om te beslissen of u een paar accessoires in de muren wilt opnemen. Zo kan een hoekplank handig zijn om alle toiletspullen in op te bergen. Het is een goed idee om te kiezen voor een ingebouwde tegelplank als u over het algemeen de voorkeur geeft aan een minimalistisch ontwerp.

Een deel van het leren leggen van nieuwe douchetegels is om vertrouwd te raken met voegen, afdichten en breeuwen. Dit geeft de douche de finishing touch en maakt hem waterdicht. Tegelijkertijd is het een kans om het decor misschien een contrast te geven en met verschillende kleuren te spelen.

Er zijn veel verbouwingsprojecten waar je inspiratie op kunt doen. Hier is een goed voorbeeld van hoe sommige nieuwe tegels en een paar extra onderdelen een kamer er compleet anders uit kunnen laten zien. Dit was oorspronkelijk gewoon een normaal bad. Na de verbouwing kun je zien dat er nieuwe tegels op de muren zijn geplaatst en dat er een aantal ingebouwde hoeken zijn gecreëerd, waardoor dit een mooie combinatie is van bad en douche. Bekijk het volledige project op imgur.

Hoewel de douchecabine vrij klein is, kun je er eigenlijk veel mee doen. Natuurlijk kan het plaatsen van nieuwe tegels op de muren en de vloer een groot verschil maken, maar je kunt ook een paar extra’s toevoegen, zoals een of twee ingebouwde muurnissen, een kleine stoel en al het andere dat je handig vindt. U kunt dit imgur-project voor doucheconversie als referentie gebruiken.

Sommige transformaties kunnen erg opvallen. We hebben het over nieuwe kleuren, nieuwe tegels, accessoires, armaturen enzovoort. We houden echt van hoe kleurrijk dit kinderzwembad is en dat het leuk en levendig is zonder overdreven gedetailleerd te zijn. De combinatie van douche en bad ziet er erg goed uit, met lange gordijnen en een compact formaat. Als je meer wilt weten over deze doucheconversie, kijk dan eens naar studiodiy.

Er is nog een heel leuk badkamerrenovatieproject dat we met u willen delen. Dit project gebruikt een aantal slimme ontwerptrucs om de kamer groter te laten lijken. De volgende afbeeldingen laten zien welk verschil deze details kunnen maken. Zo is er bijvoorbeeld een douchegordijn aan het plafond gemonteerd, nieuwe tegels en een zwart plafond waardoor de hele kamer er fantastisch uitziet. Zie roomfortuesday voor meer informatie.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten