Maak van uw badkamer een ontspannende oase met nieuwe badkamerontwerpen

Er is niet veel voor nodig om te zien hoe de badkamerstijlen de afgelopen jaren zijn veranderd. U kunt de inhoud van uw huis vergelijken met de nieuwe ontwerpen van vandaag. Afgezien van de basisfuncties, zal er waarschijnlijk niet veel hetzelfde zijn. De badkamerontwerpen van vandaag zijn fris en verschillen van grote elementen zoals het type badkuip dat populair is bij kleinere details zoals spiegels of opstaande randen. Daarnaast heeft een zekere mate van minimalisme zijn weg gevonden, waardoor de badkamers een gereserveerde uitstraling hebben gekregen die zeker niet aan luxe, comfort of gemak ontbreekt. Weet je niet zeker wat we bedoelen? Bekijk deze geweldige badkamerideeën.

Hier is een prachtig voorbeeld van de nieuwe minimalistische badkamerluxe. Een zeer modern vrijstaand bad wordt vergezeld door elegante koperen fittingen, inclusief een praktische handdoekhouder met een kleine plank bovenaan. Het bad is diep genoeg om te genieten en te ontspannen terwijl alles wat je nodig hebt nog steeds in de buurt is. Grote plaattegels omringen het bad om de onderste helft van de muur te beschermen tegen onbedoelde watersprays, en de lichthouten vloer houdt het uiterlijk helder.

Deze badkamer is minder modern, maar daarom niet minder fris. Het heeft een vrijstaande badkuip die het ouderwetse klauwpootbad op een moderne manier opneemt. Het silhouet is een beetje romantisch en past goed bij een meer traditionele wandstijl met panelen in een aardse, gedempte groenachtig grijze tint. Een andere bijgewerkte variant is de spiegel, die tegen de muur leunt in plaats van traditioneel te worden gemonteerd. Het combineert een volant frame met de moderne technologie van de achtergrondverlichting en transformeert de spiegel in een sterker designelement.

Over achtergrondverlichting gesproken: deze badkamer heeft een achthoekige led-badkamerspiegel in plaats van een meer verwachte vorm. Voorbij zijn de dagen dat de badkamer een gigantische spiegel had voor bouwers die zich uitstrekte van het ene uiteinde van de ijdelheid tot het andere. Kleinere, meer decoratieve spiegels wekken meer interesse en stellen u in staat om andere elementen aan het ontwerp toe te voegen, zoals wandlampen en wandplanken. Deze spiegelstijl laat ook meer kleuren zien, zoals in dit prachtige geometrische behang. Deze look is ook veelzijdiger, met felle kleuren en gemengde patronen.

Zodat u niet gelooft dat alle badkamerspiegels kleiner zijn geworden, zijn grote versies boven de ijdelheid nog steeds één ding, maar ze hebben een ertsstijl. Deze ronde spiegel is enorm groot en de vorm balanceert het sterke lineaire silhouet van deze zwevende ijdelheid. Je merkt misschien dat, hoewel het gecentreerd is boven de ijdelheid, het niet boven het bassin is geplaatst – de typische plaats voor een badkamerspiegel.

Het klassieke zwart-witte kleurenpalet in deze badkamer is moderner en beter op elkaar afgestemd. Bij de verlichting draait alles om comfort en functionaliteit. Alles is dichtbij en er is zelfs een krukje naast de douchedeur om op te zitten, en haken boven het doucheframe zijn een superhandige plek om een ​​handdoek op te hangen.

Het kleurenpalet dat u in de badkamers van vandaag kunt vinden, is ook veranderd. Ooit alleen het domein voor wit, neutraal of pastel, vonden sterkere kleuren en wandbekleding hun weg naar deze traditioneel onopgesmukte kamer. Hier combineert een sterk gebrand oranje met een wandbekleding die een wanhopige uitstraling heeft. In plaats van een precieze lineaire scheiding tussen de twee, past de gerafelde en willekeurig geschilderde rand goed bij de moderne sfeer van de badkamer. In feite zou dit een eenvoudige techniek zijn om te repliceren in een doe-het-zelf badkamerrenovatie.

De armaturen in deze specifieke badkamer zijn misschien minimalistisch, maar het is absoluut een luxe badkamer. Van de ruimte en het hoge plafond tot het zachte tapijt en het gebogen wandelement dat de vorm van het bad nabootst, het is luxueus. Alle voorzieningen zijn inbegrepen en het gevoel is zeer ontspannend, wat bijna iedereen nu wil in deze kritische woonruimte.

Een moderne badkamer heeft vaak niet de ruimte – of de visuele capaciteit – voor veel opbergelementen. Dientengevolge hebben drijvende wastafels zoals deze veel aanrechtruimte en een gesloten opslagruimte. Daarnaast hebben de twee excentrieke spiegels aan de voorzijde een glasplaat om een ​​extra display of opbergruimte te creëren. Wandarmaturen waren in het verleden zeldzaam, maar worden tegenwoordig ook steeds populairder. Zeker in badkamers waar je wat opslagruimte wilt besparen.

Degenen die het geluk hebben een ruime badkamer te hebben, hebben de mogelijkheid om er een echte ruimte van te maken om te ontspannen en persoonlijke verzorging te bieden. Naast de dubbele wastafels in dit ontwerp is er een groot raam, een ideale plek voor een extra grote plant of een kleine boom. Als je veel groen in de badkamer brengt, krijg je een portie natuur en deze zou moeten gedijen in de vochtige lucht die hier te vinden is. Een comfortabele stoel en een bijzettafel bieden nog een element om te ontspannen, te mediteren of gewoon na te denken.

Dit is nog een badkamer met veel ruimte om te ontspannen, een diepe whirlpool en een ruime douche met een comfortabele bank. Als je altijd al een hangstoel wilde proberen, maar niet zeker wist of deze in je interieur zou passen, dan is de badkamer een uitstekende plek om het te doen. Dit past goed bij een ronde bijzettafel en biedt voldoende ruimte voor de pluche yogamat. De extra brede ladder biedt voldoende ruimte voor handdoeken en de hele kamer voelt aan als een spa.

We hebben al vermeld dat de kleur van de badkamer sterker is geworden, en deze kleurgeblokkeerde muur is een goed voorbeeld. Hoewel de tinten aards zijn, zijn ze donkerder en dieper dan wat je traditioneel in de badkamer aantreft. In combinatie met een zeer donkere muur vallen de kleuren nog meer op. Deze techniek is ook ideaal voor een gastentoilet met weinig armaturen. De gedurfdere kleur van de badkamer kan ook helpen bij het benadrukken van interessante elementen zoals deze gootsteen met textuur.

Dit type sterke muren met kleurblokkering kan het beste worden gecombineerd met elegante armaturen en moderne accenten. Hier geeft een moderne stoel in licht zuurgeel de badkamer een verdere glans. Je hebt waarschijnlijk ook gemerkt dat het gebruikelijk is om een ​​stoel toe te voegen aan deze nieuwe badkamerontwerpen, en dit komt omdat deze kamers zo ontspannend zijn. Omdat de badkamer meer een toevluchtsoord is voor persoonlijke hygiëne dan alleen een basisplek voor verzorging, kunnen huiseigenaren meer tijd doorbrengen in deze ontspannende ruimte op de stoel.

Uiteraard kan de badkamer ook dienst doen als trainingsruimte. Deze unieke muurconfiguratie biedt alles wat u nodig heeft om een ​​bank, TRX-riemen en andere fitnessapparatuur te bevestigen. Als je klaar bent met zweten, hoef je alleen maar je kleren uit te trekken en onder de douche te springen. Dit is een ideale optie voor fitnessfans die geen andere kamer in huis hebben om een ​​thuisgymnastiek op te zetten.

Hoewel de industriële look in sommige delen van het huis afneemt, is hij nog steeds sterk in de badkamer. Deze ruime badkamer geeft een industrieel gevoel door de ongestuukte baksteen- en kuipbekleding en de extra verlichting. Enkele andere elementen geven het een modernere smaak, zoals de opvouwbare paraplu die ook dienst doet als handdoekhouder en de glanzende bovenkant die de spiegel over de vrijstaande ijdelheid houdt. Het is weer een voorbeeld van een moderne, veelzijdige badkamer.

Niet iedereen heeft een backsplash in de badkamer, omdat er meestal een spiegel of kast voor de gootsteen staat, maar dit komt ook steeds vaker voor. Hier is de backsplash in wezen de hele muur, die is gemaakt van prachtig donker marmer. Een backsplash in de badkamer is eigenlijk een goed idee, omdat het voorkomt dat water de muur beschadigt. Dit geldt vooral wanneer de kraan aan de muur wordt gemonteerd, wat momenteel een grote trend is.

Meestal heeft een grote badkamer twee wastafels en een lang aanrecht. Een nieuwe interpretatie van deze traditie zijn twee afzonderlijke spoelstations met wat ruimte voor het essentiële en een langere plank eronder. Dit is ook een ideale opstelling als u aan de muur gemonteerde kraanmengkranen wilt, omdat de visuele lijnen schoner zijn. Dit speciale ontwerp maakt gebruik van twee grote spiegels met led-achtergrondverlichting, die geweldige keuzes zijn voor een minimalistisch ontwerp.

Drijvende ijdelheden zijn enorm in populariteit gegroeid en de trend vertoont geen tekenen van vervaging. In deze badkamer is gemakkelijk te zien hoe de wastafel de hele ruimte helderder doet lijken vanaf de vloer zonder opbergruimte op te offeren. Dit type ijdelheid past goed bij een gootsteen en aan de muur gemonteerde fittingen. Als je de ijdelheid op deze manier vormgeeft, lijkt het meer op een meubelstuk dan op een generiek apparaat.

In deze badkamer komen een aantal trends samen. Van de zwevende wastafel tot de LED-badkamerspiegel tot de kranen aan de muur, de hele kamer is trendy en passend minimalistisch. Het heeft ook veel groen in de vorm van de potpalm en snijbloemen op het aanrecht die een zachte, natuurlijke toets toevoegen.

Nieuwe ontwerpen helpen om wastafels op voetstuk van het gastentoilet naar de hoofdbadkamer te brengen. Op zichzelf staande ontwerpen zoals deze bieden wat opslagruimte voor de hand, wat praktischer is voor een badkamer die dagelijks wordt gebruikt. In deze badkamer creëert een uniek gebogen wandontwerp een hoek voor de gootsteen en een privacybarrière vanaf de voordeur erachter. Het is ook een grote bonus om zo’n slanke kruk aan elke badkamer toe te voegen.

Wastafels kunnen ook meer op een meubel lijken, waardoor de badkamer bijzonder luxe aanvoelt. Deze heeft een dienbladplank eronder en wordt vergezeld door een accessoirestructuur met kleine planken, spiegels, een lamp en een handdoekhouder. Het is een compact en efficiënt ontwerp dat stijlvol is en niet lijkt op ruimtebesparing – wat het ook is. Een pluche tapijt en een handige kruk maken de look af.

Fans van de rustieke look hoeven niet zonder frisse stijl, want bijna elke tafel of console kan worden veranderd in een wastafel. Dit rustieke stuk is gecombineerd met een stenen gootsteen en wandarmaturen, waardoor het de smaak heeft van een ouderwetse kom en kan. De ladderhanddoekhouder en de lamp met kale gloeilampen zetten accenten in landelijke stijl die de wastafel goed aanvullen zonder al te veel te zijn.

Dit is slechts een selectie van frisse nieuwe badkamerideeën die u kunnen helpen om u trendy te maken. U kunt enkele wijzigingen aanbrengen of de badkamer volledig reviseren. In beide gevallen krijg je echter een ruimte waar je van kunt genieten of die het doorverkopen van je huis makkelijker maakt.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten