Mooie badkamerkleurideeën met subtiele ondertonen

Kleur is een van de sterkste elementen in interieurdesign. De juiste kleur kan een ruimte mooi samenbrengen, accentueren, maar ook de beoogde sfeer compleet verpesten. Dit geldt voor alle soorten kamers en badkamers zijn geen uitzondering. Met dat in gedachten zijn er enkele interessante kleuropties voor de badkamer die we aan de hand van een aantal voorbeelden willen benadrukken. Het is in ieder geval belangrijk om niet alleen naar het kleurenschema zelf te kijken, maar ook naar de manier waarop het in het totaalbeeld past.

Wit met glasaccenten

Witte badkamers geven een gevoel van netheid en zien er heel eenvoudig en modern uit, vooral als er geen gekke of opvallende patronen zijn. Wit is ook een kleur die geschikt is voor kleine ruimtes, wat hier logisch is, omdat de meeste badkamers compact zijn en alleen de basisbehoeften bevatten. Tegelijkertijd is het fijn om een ​​contrasterende kleur te hebben. We houden van het idee van glasaccenten omdat het het open en luchtige gevoel van het ontwerp behoudt en er ook modern uitziet.

Gele en gouden tinten

Een andere erg frisse en heldere kleur is geel. Er zijn natuurlijk veel verschillende nuances en variaties om te overwegen. Het pure primaire geel is een zeer sterke kleur. Dus als u de voorkeur geeft aan iets meer gereserveerd en verfijnd, overweeg dan een donkerdere, meer gouden tint. Het is subtiel genoeg om de hoofdkleur van de kamer te zijn, maar eigenzinnig genoeg om echt een statement te maken.

Licht neutraal

Grijze, witte, zwarte, beige en andere vergelijkbare tinten worden als neutraal beschouwd en worden vaak gebruikt bij het ontwerpen en decoreren van moderne en hedendaagse ruimtes. Ze zijn een goede keuze voor badkamers omdat ze de ruimte niet overweldigen en het functionele karakter van de bij het ontwerp betrokken elementen benadrukken.

Spatten van groen

Het is gebruikelijk om het ontwerp van de badkamer eenvoudig en neutraal te houden. Als je wilt voorkomen dat deze kamer er te eenvoudig of saai uitziet, gebruik dan een accentkleur. Een goede optie is om potplanten aan de kamer toe te voegen. Bepaalde soorten werken goed in vochtige omgevingen en donkere kamers.

Aardse tinten

We zijn het er waarschijnlijk allemaal over eens dat de badkamer niet het meest gastvrije deel van een huis is, maar dat betekent niet dat het er uitnodigend uit kan zien en aanvoelt. Je kunt dat doen met kleur. Warme neutrale kleuren en bijzonder aardetinten zorgen voor een aangename en aangename sfeer in de kamer.

Zwart en wit met een vleugje goud

Bij twijfel kun je altijd terecht bij de klassiekers: zwart en wit. Dit is echt een tijdloze combinatie die gemakkelijk aan elke stijl kan worden aangepast. Het toevoegen van slechts een paar metalen accenten aan het ontwerp kan echt een verschil maken en de kamer een verfijnde en chique sfeer geven. Dit kan de vorm aannemen van alle gebruikelijke apparaten.

Pastels en neutrale kleuren

Sommige kleuren zijn erg moeilijk te definiëren. Ze zijn een mengsel van twee of meer tinten en wit aan de basis. Ze zijn heel eenvoudig. Ze hebben dat kleine beetje dat hen helpt op te vallen. Een goed voorbeeld is een warm grijs met een vleugje bruin of een zachte pastel aan de donkere kant.

Bruin met contrasterende details

Bruin is een onderschatte kleur. Het ziet er niet echt spannend uit en past gemakkelijk bij veel decors. Dat maakt het echter geen slechte kandidaat voor de badkamer. Het feit dat het een aardse kleur is, kan goed werken als je een meer traditionele badkamer ontwerpt, of een badkamer die er warm en uitnodigend uitziet. Het geheim is om het in kleine doses te gebruiken.

Natuurlijke houtaccenten

Ongeacht welke kleuren je in de badkamer gebruikt, je kunt altijd een paar houten details tellen om de ruimte echt samen te brengen en een harmonieus decor te creëren. We houden van de manier waarop ze in dit specifieke geval opgaan in de witte en grijze oppervlakken.

Wit marmeren oppervlakken

Marmer is tijdloos en ziet er elegant uit in elke badkamer, groot, klein, modern of traditioneel. Wit marmeren tegels zijn bijzonder geschikt omdat ze de kamer niet verduisteren en er vrij eenvoudig uitzien. Vul ze aan met zwart-witte lichten en overweeg ook om een ​​accentkleur te gebruiken.

Mat zwart en grijs

Matte oppervlakken hebben iets waardoor een kamer er echt verfijnd en modern uitziet. Het kan leuk zijn om te experimenteren met tegels en meubels die deze regel volgen bij het ontwerpen van de badkamer. Voer een paar glanzende details in voor contrast en houd het kleurenpalet eenvoudig en neutraal om de texturen te markeren.

Zwart marmeren tegels

Zwart is een zeer egale kleur en glanzende zwarte oppervlakken zien er erg verfijnd uit. Zwart marmeren tegels zien er erg elegant uit en kunnen zowel op de muren als op de vloer van een badkamer worden gebruikt. Het is leuk om een ​​paar contrasterende details toe te voegen, zoals witte lichten, om een ​​gebalanceerde look te krijgen.

Rode accentdetails

Een andere kleur die echt sterk is, is rood, het kan er elegant en eigenzinnig uitzien, maar het kan ook de ruimte overweldigen. Een uitgebalanceerd ontwerp maakt gebruik van kleine rode accenten of richt zich op rode ondertonen. Variaties van rood hebben veel karakter.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten