Wat is de ideale hoogte en ontwerp voor een doucheruimte?

Vooral voor kleine badkamers zijn doucheruimtes erg praktisch. Het biedt een gemakkelijke en handige manier om shampooflessen, lotions en andere dingen op te bergen, en ze maken douchebakken en -planken overbodig. Dit zorgt voor een strak en eenvoudig totaalontwerp en structuur die geschikt is voor de meeste moderne en moderne badkamers. Er rijst echter een vraag: wat is de juiste hoogte voor een douche of een badnis? Ontdek hieronder het antwoord.

De ideale hoogte van een douchehoek staat op borsthoogte. Dit hangt echter nauw samen met de grootte van elk individu. Gemiddeld betekent dit meestal een hoogte van 120 tot 150 cm. {foudn on janinedowling}.

Niet de hoogte waarop u de douchehoek plaatst, is belangrijk, maar ook de verhoudingen van de nis. Dit hangt op zijn beurt af van waar je de niche voor wilt gebruiken. Deze suite van LA Closet Design is een goede inspiratiebron.

Zorg ervoor dat de douchehoek aan uw wensen voldoet. Het hoeft niet erg groot te zijn als je er toch maar een paar kleine flesjes shampoo of lotion in wilt bewaren, en het hoeft niet extra breed te zijn als je het niet nodig hebt. In die zin is dit ontwerp van GIA Renovations zeer uitgebalanceerd.

Een badnis moet natuurlijk lager worden geplaatst zodat je er gemakkelijk bij kunt in het bad. Dit betekent dat je hem iets hoger plaatst dan de kuip en op een plek waar hij gemakkelijk bereikbaar is. Deze badkamer van Cartelle Design kan je inspireren.

Er is geen standaardvorm of maat voor een alkoof, dus u kunt deze naar wens aanpassen. Het heeft bijvoorbeeld een onregelmatig ontwerp dat meestal lang en smal is, maar ook een hoog gedeelte bevat. Het is ontworpen door First Lamp.

Een ander cool idee is om een ​​plank in je doucheruimte te plaatsen om deze in twee delen te splitsen. Dit kan het gemakkelijker maken om uw toiletartikelen en andere dingen te organiseren.

Het beste van een douchehoek is dat deze in de muur is ingebed. Dit bespaart ruimte en betekent dat je behoorlijk creatief kunt worden met het ontwerp. Bekijk deze stijlvolle bloemvormige nis die warmyourfloor deelt op Instagram. Het ziet er fantastisch uit.

Bij het bouwen of ontwerpen van de doucheruimte kunt u de wandtegels als leidraad gebruiken. Op deze manier past de nis goed zonder het patroon te verstoren. Natuurlijk moet de ideale hoogte een prioriteit zijn. Bekijk dit prachtige ontwerp van dettmore101 voor inspiratie.

Het is meestal een goed idee om de alkoof op een muur tegenover of naast de douchekop te plaatsen, zodat u bij de items kunt komen zonder door de douchestraal te reiken. In dit specifieke geval gaat de niche van eind tot eind.

U kunt een douchehoek aanpassen en markeren, inclusief accentverlichting. Ingebouwde LED-verlichting kan de nis op een heel coole manier verlichten, een prachtige glans creëren en karakter geven aan de hele badkamer. Bekijk trendir voor meer geweldige verlichtingsideeën.

Een andere coole manier om de douchehoek te accentueren, is door materialen, oppervlakken en kleuren te gebruiken die opvallen ten opzichte van de omringende muur. Een mooi voorbeeld hiervan is het ontwerp van Studio Biasol.

Om terug te komen op de oorspronkelijke vraag (wat is de juiste hoogte voor een douchehoek), willen we ook vermelden dat de verhoudingen en het ontwerp in dit geval erg belangrijk zijn. Studio ONE SEED Architecture + Interiors heeft een hoge en smalle nis gecreëerd met drie niveaus. Alle drie moeten gemakkelijk te bereiken zijn, wat betekent dat het midden van de nis waarschijnlijk op de ideale hoogte ligt.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten