Pilea vermenigvuldigen: zo haalt u offsets uit uw Pilea-fabriek

Zodat je de jouwe hebt Vermenigvuldig pilea je hebt maar een paar dingen nodig. Omdat de aan Instagram gehyped De plant ziet er niet alleen geweldig uit, hij is ook nog eens heel gemakkelijk te verzorgen. Hoe u uw Pilea gemakkelijk en snel kunt vermenigvuldigen, dat kan Stap voor stap lees de post!

Verhoogde pilea in helder ingerichte woonkamer

Met een paar simpele stappen kun je je pilea vermenigvuldigen

In dit artikel:

  • Waarom pilea zo populair is
  • Dat heb je nodig
  • Zo eenvoudig is het om de pilea te vermenigvuldigen
  • Hoe zorg je voor je pilea

Waarom pilea zo populair is

De Pilea, of wetenschappelijk ‘Pilea peperomioides ”komt oorspronkelijk uit China, maar is al jaren bij ons met zijn mooie bladeren Interieur hart sloop. Vanwege haar ronde bladeren Pilea wordt ook vaak genoemd UFO-plant of Lucky thaler aangewezen. Ook achter het label “Chinese geldboom” verbergt niets dan een zoete pilea. De afgelopen jaren is de Pilea vooral op de been Instagram mega hip, want met zijn weelderig groen en de bijzondere bladvorm is het echt helemaal fotogeniek. Bijzonder praktisch is dat de pilea zichzelf naait. Omdat het een zogenaamde is Cannonerdat zal zijn stuifmeel vanzelf verspreiden als het rijp is. Nog een pluspunt: de kleine plant heeft er een luchtzuiverende werking en zorgt zo voor een verbeterd binnenklimaat. Nog een reden om de pilea te vermenigvuldigen. We zullen nu uitleggen hoe dat moet.

Dat heb je nodig

  • een pilea plant met scheuten
  • een lege Bloempot
  • wat aarde
  • indien nodig een scherp mes
  • een lepel of een kleine Schop
  • wat water

Het meeste keukengerei dat je nodig hebt om te verpotten, is al in huis

Zo eenvoudig is het om de pilea te vermenigvuldigen

Bij het vermenigvuldigen van Pilea heb je er maar een paar nodig Kleine dingen opmerking. Zo kom je snel en gemakkelijk te veel kleine pilea-planten:

Stap 1: controleer de shoot

Bij Pilea is dat zo twee soorten von Trieben: Een die rechtstreeks uit de Koffer van de moederplant groeien en eenmaal die een paar centimeter naast de Moederplant uitgeworpen. De twee soorten scheuten moeten een beetje anders worden behandeld.

Stap 2: bereid de pot voor

Vul de aarde in één Bloempot Jouw keuze. Kies je voor een iets grotere pot, dan kun je hier later twee uitlopers planten. De aarde zou dat moeten doen makkelijk en niet te strak in de pot zitten. Op het punt waar de uitloper in de pot moet worden geplant, vorm je er een in de grond beetje hol.

Met een kleine lepel kun je een holte in de bloempot maken voor de nieuwe zaailing

Stap 3: scheid de shoot

Als je je pilea vermenigvuldigt door een scheut rechtstreeks uit de stam te halen, heb je er een nodig scherp mesom het te scheiden van de moederplant. Dan kun je het ofwel direct in de grond in de nieuwe bloempot doen, ofwel eerst in een glas water. Hier klopt hij sneller Wortelsdeze zijn echter erg gevoelig en je moet de gebruiken Oppotten wees na een paar dagen heel voorzichtig zodat de fijne wortels niet afbreken.

Als je je pilea vermenigvuldigt door er een te doen losse scheut naast de moederplant oppotten kunt u gewoon een Lepel “Graaf uit”. Moeten er nog wortels op de lichtbruine hoofdwortel je kunt het voorzichtig snijden met een scherp mes.

Je kunt een lepel of een schop gebruiken om de scheuten van de moederplant te scheiden

Stap 4: planten

Zodat die van jou is Pilea verhoogd, plant de jouwe nieuwe zaailing in de voorbereide bloempot. Om dit te doen, bedekt u de nieuwe plant eenvoudig met aarde tot het einde van de lichtbruine wortel. Dan kunt u uw nieuwe pilea voorzichtig gebruiken giet wat water. En al heb je je pilea verhoogd en meer groene huisgenoten!

Je kunt nu de aparte scheut in de voorbereide bloempot planten

Hoe zorg je voor je pilea

Nadat je de Pilea nam toe je wilt zo lang mogelijk iets van haar hebben. Omdat de pilea heel gemakkelijk te onderhouden is, kun je het met een paar trucs doen lange vreugde heb op haar!

Zorg er bij het plaatsen voor dat uw plant dat is op een lichte plaats staat, maar krijgt geen direct zonlicht. Pilea is ook graag een beetje vochtig. Dus je zou ze goed moeten hebben water regelmatig. Het is het beste om af en toe de aarde in de bloempot aan te raken. Als het erg droog is, heeft de plant dringend water nodig. U kunt uw Pilea ook goed gebruiken in Badkamer laten staan ​​omdat Ze houdt erg van vocht.

Je moet de pilea ook vaker gebruiken beurtomdat ze groeit heel sterk in de richting van zonlicht en kan anders snel aan de ene kant behoorlijk bossig worden, terwijl de andere er nogal ellendig uitziet.

Zodat uw pilea zich blijft vermenigvuldigen en heel goed voelt met je mee, je moet ze ongeveer elke zes maanden verpotten en de scheuten apart planten. Want dat is de enige manier waarop de planten dat hebben voldoende ruimteom door te gaan goed gedijen.

Met het onderhoudsvriendelijke Pilea kunt u er met weinig moeite lang van genieten

Je merkt dat de Pilea geweldig is Beginnende plant en ook ideaal voor mensen met een minder groene duim. Trouwens, dat kan Uitloper ook heerlijk voor Bruiloft, tot Babydouche of naar Verjaardag weggeven.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten