Boho salontafel van een Frosta krukje

Onze VIBler Alex van “Die Gute Stube” laat ons in haar IKEA hack zien hoe we een heel speciale maken van een simpele Frosta-kruk Uniek stuk voor onze vier muren. De salontafel in de Scandi boho-stijl ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook erg praktisch. Perfect voor een gezellige Bank hoek!

Geniet van je unieke stuk!
Ik wens je Alex van “The good room”.

Vandaag wordt het geweldig converteerbare kruk omgevormd tot een mobiele tafel, die weer verschillende functies vervult. Enerzijds als bijzettafel, salontafel, plantentafel, salontafel, kinder eettafel (bijzonder goed door de geringe hoogte) – die naar eigen wens en eigen wensen kan worden gebruikt en door de kamer kan worden verplaatst. Je krijgt dus meerdere tafels in één. Met een beetje handmatige behendigheid, tegelresten en een bezoek aan de ijzerhandel, is deze tafel snel ontworpen – die ene Werklast is in totaal inbegrepen niet meer dan 3-4 uur. Het resultaat is een heel individuele tafel die niemand anders heeft en die zich moeiteloos aanpast aan het ontwerp van vergelijkbare kleuren en tegels die al in huis worden gebruikt. Er zijn geen grenzen aan de verbeelding als het gaat om het kiezen van de vorm en maat. We hebben gekozen voor de langwerpige versie omdat dat het totaalconcept is van de langwerpige Leefruimte komt eerder overeen.

Je hebt nodig:

1 IKEA FROSTA kruk

Tegels

1 groot multiplex houten paneel

4 rollen

Houten stroken (lengte afhankelijk van de grootte van de afgewerkte tafel) – uit het multiplexbord gezaagd

Decoratieve stroken (lengte afhankelijk van de grootte van de afgewerkte tafel)

Krijtverf + kwast

Boormachine

Zag

Lijm

Schroeven

Stap 1: neem metingen

Op basis van de opstelling en grootte van de gebruikte tegels teken je de afmetingen op de houten plaat. Denk je vooraf na over de opstelling van de poten, wil je ze kruislings of parallel aan elkaar plaatsen? Omdat we een tweede niveau onder het tafelblad hebben geïnstalleerd, hebben we de “tafelpoten” parallel aan elkaar geplaatst. Teken dit het beste van tevoren op de onderkant van de plaat.

Stap 2: zagen

Nu je de plaat zag, kort je de pootjes eventueel in tot een lengte en zaag je ook de stroken voor de rand uit.

Stap 3: schilderen

Verf de onderdelen zoals je wilt volgens de kleur die je wilt. Omwille van de vriendelijkheid hebben we besloten om de natuurlijke houtverf op sommige plaatsen in de originele staat onbehandeld te laten.

Stap 4: monteer de tafelpoten

Nu worden eerst de tafelpoten vastgeschroefd. U kunt de gaten het beste voorboren. Hierop worden volgens de afmetingen van de rollen tussenplaten gemonteerd, zodat de rollen kunnen worden vastgeschroefd. De afgezaagde restanten van de tafelpoten gebruik je eenvoudig. Onder de bovenkant van de tafel kan nu de ronde plaat van de kruk worden vastgeschroefd met drie kleine stukjes hout als afstandhouder. Dit nauwelijks zichtbare gebied is ideaal voor het opbergen van papierwerk of afstandsbedieningen etc. Vervolgens worden de stroken als rand om het tafelblad geschroefd. Om de schroeven af ​​te dekken kunnen er sierstrippen overheen gelijmd worden. Plaats nu gewoon de tegels.

Et voila – Uw unieke stuk is klaar voor gebruik.

Veel plezier ermee!

Ersten Kommentar schreiben

Antworten