DIY roze Shibori-kussen


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons


De Shibori-trend is nog steeds sterk – kun je geloven dat deze DIY-post al bestaat in onze archieven over Shibori-ontwerpen? twee jaar oud? Krankzinnig! Ondanks Shibori’s populariteit leek het altijd een intimiderend project om te proberen. Ik heb in mijn hoofd dat het zo rommelig en moeilijk zou zijn om het goed te krijgen, dus ik probeerde het alleen toen ik het deed Roze Shibori kussen kort geleden. Na het verven van Shibori kan ik zeker zeggen dat het lang niet zo moeilijk of rommelig is als ik dacht!


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons


Wonen in een klein appartement kan het moeilijk maken om voldoende zitplaatsen te hebben als gasten langskomen – we hebben simpelweg geen ruimte voor een tweede bank of grote fauteuil. In plaats daarvan besloot ik om extra grote kussens en kussens te kopen, zodat gasten zich comfortabeler rond onze salontafel konden verzamelen, zelfs als ze op de grond zaten. We hebben ook twee konijnen die graag geaaid worden. Dus als we een paar extra kussens in de buurt hebben, kunnen we ons comfortabel voelen op de vloer met hun marathonklopjes.

Ik ben erg blij met het resultaat van deze roze Shibori kussenslopen en net op tijd voor de zomer! En nu ik Shibori heb geprobeerd, kan ik er geen genoeg van krijgen. Ik ben al van plan om in de herfst en winter meer grijze of zwarte kussens te maken. – –Kathleen


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons


Leveringen

-Plastic vellen / tassen (om het werkoppervlak te beschermen tegen kleurvlekken)
– elastische banden en dasspelden
-Plastic containers / emmers
-Witte katoen
-Schaar
-Pins
-Rubberen handschoenen
– Naaimachine, handnaald en draad
-Ijzer
-Hete roze kleurstof
-Zout
– rolmaat
-Hoofdkussen

Stap 1: Meet en snijd uw katoenen stof in vierkanten. Mijn kussens waren 20 “en 18” vierkanten, dus ik sneed vier 22 “vierkanten (elk kussen heeft twee vierkanten nodig) zodat ik wat speelruimte heb bij de plaatsing.


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons


Stap 2: Strijk en accordeon vouw je stof in gelijke delen. Dit bericht laat geweldige manieren zien om je stof te vouwen.


pinkshibori.pillow.step2


Stap 3: Vouw vervolgens de accordeon in driehoekige vormen langs de rechthoek zoals afgebeeld en druk op. Deze post is ook een geweldige referentie voor vouwtechnieken – de hier getoonde methode wordt de “driehoek-accordeonvouw” genoemd.


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons


Stap 4: Als je klaar bent, zou je op die manier precies vier gevouwen stukken moeten hebben.


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons


Stap 5: Gebruik elastische banden en knoopclips om de driehoeken bij elkaar te houden en voeg details toe aan het patroon.


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons


Stap 6: Bedek uw werkgebied met plastic en bereid uw kleurstof voor volgens de instructies op de fles. Ik heb deze vloeibare rit-kleurstof met een beetje zout (voor een intensere kleur) in heet water gegoten en alles voorzichtig door elkaar geroerd.


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons


Stap 7: Plaats je driehoeken eerst in een kom met warm water zodat ze helemaal nat worden. Leg ze vervolgens in het verfbad en laat ze zitten totdat je tevreden bent met de kleur. Ik wachtte ongeveer 10 minuten op de getoonde exemplaren en spoelde ze vervolgens in de gootsteen onder stromend water totdat ze helder waren. Ik spoelde ze vervolgens snel in de wasmachine om er zeker van te zijn dat er geen overtollige verf was en liet ze aan de lucht drogen.


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons


Stap 8: Na het volledig drogen, strijkt u de vierkanten snel en legt u twee vierkanten op elkaar. Knip ze uit voor je kussens of teken je naailijn met potlood en liniaal. Laat een kant van het vierkant bijna helemaal open en naai alleen de hoeken. (Opmerking: ik koos om verschillende redenen voor deze kussenslopen zonder ritssluiting / knoopsluiting: ik hou van de strakke look / feel zonder ritssluiting, ik was onze verwijderbare kussenslopen sowieso zelden en onze konijnen knabbelen graag aan knopen en ritssluitingen. Ik wilde geen Maak een overlap omdat dit het Shibori-patroon zou verstoren. Zoals je in de volgende stappen zult zien, heb ik snel de open rand met de hand genaaid. Als ik in de toekomst een vlek van de kussens moet wassen, kan ik gemakkelijk een kant terug krijgen Scheur open, was en naai opnieuw. Alles wat gezegd is: bevestig gerust ritsen of knopen aan je kussen!)


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons


Stap 9: Naai langs de lijn die je hebt getekend – vergeet niet deze ene kant open te laten! Het is ook een goed idee om over de hoeken terug te naaien om ze extra sterkte te geven.


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons


Stap 10: Knip de overtollige naadtoeslag af van de genaaide randen en hoeken. Draai de rechterkant naar buiten en plaats je kussen in de hoes. Speld de open rand vast zodat de stof op het kussen mooi is en aangeleerd.


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons


Stap 11: Naai de open zijde met de hand met een laddersteek. Begin van binnenuit zodat de knoop van de draad in het kussen verborgen zit, en kom dan precies aan de rand waar je vastzit. Ga in deze stoffen rand recht tegenover de draad en kom dan ongeveer 1/8 inch terug. Herhaal dit proces door heen en weer te lopen en een ladder / spoorlijn te maken met de draad zoals hieronder getoond. Wanneer de draad wordt vastgedraaid, wordt deze onzichtbaar! Als je nog nooit een laddersteek hebt gemaakt, laat deze video deze in actie zien. Wanneer u de opening volledig hebt genaaid, knoop deze dan stevig vast en knip de overtollige draad af.


DIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * sponsDIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * sponsDIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * sponsDIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * sponsDIY Pink Shibori-kussen op ontwerp * spons