IKEA HACK – bouw zelf een modern prikbord

Of het nu boodschappenlijstjes of kleine briefjes zijn. De papieren slips vliegen vaak rond in de kamer: onze VIBler Finjas helpt! In een eenvoudige gids laat het u zien hoe u een praktische oefening kunt doen Prikbord in minimalistische stijl in een oogwenk Frosta kruk van IKEA kan toveren.

Veel plezier met knutselen!
Uw finja van “Finjas white living”

I love DIY-projecten en doe veel zelf – maar ik ben ook een mega IKEA fan. Het is maar een paar kilometer bij ons vandaan en ik zou zeggen dat het zowel een vloek als een zegen is. Soms vind ik het vervelend dat de hele wereld dezelfde woonkamerlamp, hetzelfde bureau of dezelfde decoratie voelt. Daarom ben ik er zo enthousiast over Upcycling en herbestemming van de IKEA stukken. De praktische IKEA Frost-kruk is precies goed

We hebben zeker een soort in de eetzaal Prikbord of memobord nodig om notities of boodschappenlijstjes te plaatsen. Ze slepen altijd met ons mee op de eettafel en verdwijnen als bij toverslag als je ze nodig hebt. Dus het idee was snel geboren. De IKEA-kruk moet een nieuwe taak krijgen: het wordt een ronde Memobord.

Al snel werd duidelijk hoe de hack eruit moest zien. Warm en lief. Zoals altijd blijf ik van ons verminderde stijl trouw. Bij uitzondering kan het er echter wat speelser uitzien. Het prikbord moet grenzen aan de speelhoek van ons zoontje. En hij is een kleine Indiase chef en versiert onze woonkamer met tipi en co.

Je hebt nodig:

Het bord van de IKEA Frosta kruk

Hete lijm

Jute garen

Hennepgaren

Fimo of Air Dry Clay

Acrylverf

Stap 1: vlecht het hennepgaren

Eerst heb ik de dikke Hennepgaren gevlochten door 2/3 van de plaat en vastgezet met hete lijm. Om het bord op te kunnen hangen, vlecht je het lint aan beide kanten tot de gewenste lengte is verkregen en knoop je de twee kanten aan elkaar met een lus. Je kunt hem dus later aan een spijker aan de muur hangen.

Stap 2: bevestig de koorden

Daarna zal het gebeuren Jute garen gewikkeld rond de plaat zoals gewenst. Zo worden de koorden gemaakt om dingen op het prikbord te plaatsen. Het geheel is aan de achterkant aan elkaar geknoopt.

Stap 3: ontwerp het bord

Naar de Prikbord Om de tipi van de mini-man te evenaren, heb ik ook cirkels en een driehoek uit Air Dry Clay uitgeknipt en gekleurd met acrylverf. Voor de bevestiging moet er natuurlijk een klein gaatje in de bovenkant van de elementen zitten. De elementen worden door het hennepgaren getrokken en geknoopt.

Ik en mijn zoon zijn helemaal enthousiast over de kleine IKEA-hack. Het duurde maar een middag en is echt indrukwekkend.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten