Van vorst tot boho kruk

Of het nu gaat om een ​​opbergtafel, bijzetkruk of voor decoratie in de gang en tuin. Onze VIBler laat zien hoe u elk patroon op uw houten, glazen of plastic meubels kunt plaatsen. Sabrina heeft een handige Overdrachttechnologie de Frosta kruk van IKEA in een waar Blikvanger getransformeerd. Nu voor de zomer in de heup Boho-look!

Veel plezier met de overdrachtstechnologie!
Uw Sabrina van Mamahoch2.

Ik en mijn familie wonen hier in een oude Art Nouveau-villa in het prachtige Thüringen, vlakbij Weimar. Toen de ontlasting zo naar me knipperde, schoot het idee in mijn hoofd om het op de traditionele manier te plaatsen. Iedereen hier in Thüringen kent het uienpatroon met de opvallende blauwtinten en ik vond het een goed idee om de kruk ermee te versieren en er bloemen op te zetten. Nu was de vraag: hoe komt het patroon op de ontlasting?

Je hebt nodig:

Gedrukt motief met inkjetprinter

Acrylverf

Borstel

Blanke vacht

Decopatch lijm of andere lijm zoals voor servettechnologie (transferlakken zijn ook direct leverbaar)

Stap 1: de overdrachtstechniek

Als je het principe eenmaal begrijpt, is het niet zo moeilijk.

Met de Inkjetprinter Ik heb een prachtige mandala afgedrukt die later de kern van de kruk zou vormen. In het creatieve kantoor vond ik een gloednieuwe Dekopatch-lijm die me zou moeten helpen om mijn motief op de kruk te zetten.

Stap 2: werk aan de oppervlakte

Eerst heb ik het oppervlak van het oppervlak met de lijm geborsteld. Het motief wordt er dan eenvoudig op gelegd (papier met het motief naar beneden). Voor de zekerheid heb ik het daar nog een keer geborsteld en het ongeveer een uur laten staan.

Stap 3: verwijder het papier

Nu was het tijd om papier te verwijderen. Het is voldoende om een ​​oude doek, een doek of een spons en wat lauw water te gebruiken. Dit werk is een zooitje, maar het resultaat is het waard.

Stap 4: het penseelwerk

Nu was het tijd om de lijn met een fijn penseel te trekken. Eigenlijk was alleen de mandala gepland, maar tijdens de overtrek had ik zin om uit de vrije hand te schilderen en dus doopte ik het hele oppervlak in blauwe patronen.

Stap 5: verzegelen met blanke lak

Uiteindelijk en na goed drogen heb ik het motief met een blanke lak verzegeld. Nu is mijn kruk een kleine plantenstandaard en een welkom in de gang. Daar past het waanzinnig goed bij het bestaande vinyltapijt en de algehele stijl van het huis.

Ik heb ook “bloed gelikt” en ik krijg gewoon geweldige ideeën met hout en overdrachtstechnieken. Naast voorbeelden kunt u ook foto’s of kleurplaten voor de kinderen overdragen. Krantenpatronen, belettering en geweldige afbeeldingen zijn ook mogelijk. Het is alleen belangrijk dat u een inkjetprinter gebruikt. Laserprinters brengen de kleur niet in het papier, zodat u het later kunt overdragen.

Naast hout is deze techniek ook toepasbaar op glas of kunststof. Heeft u nog meer ideeën? Absoluut mij!

Ersten Kommentar schreiben

Antworten