Adventkalender voor heren

Dit jaar kunnen de meesters van de schepping zich verheugen op een wonderbaarlijke Kerst verrassing ergens naar uitkijken. En dit alles voor 24 dagen.

Weggeven is meestal veel leuker dan jezelf geven. Verras je geliefde, maatje, vader of zoon met één Adventkalender voor heren met veel Stijl en klasse. Met deze kalender heb je veel vrijheid als het gaat om patronen, kleuren en vormen. Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar materialen en veel plezier en tijd.


materiaal

♡ witte broodzakken (24 stuks)

♡ Foldback clips (24 stuks)

♡ 1 zwart karton

♡ inpakpapier of afplaktape met patroon

♡ Afdrukbaar

♡ Rooster of multiplexplaat

♡ Schaar en lijmstift


En zo wordt de adventskalender gemaakt:

  1. Print de printables (verklein de zoom van de afbeelding een beetje in de printinstellingen) op een DIN A4-pagina en knip de stropdas en strik uit met een scherpe schaar.
  2. Teken vervolgens met behulp van het afdrukbare 12 strik- en 12 stropdasvormen op het zwarte kartonnen papier.
  3. Knip de 24 vormen opnieuw uit met een scherpe schaar.
  4. Nu kan de versiering van de mannelijke accessoires beginnen. Verdeel het inpakpapier of de afplaktape over de afzonderlijke vormen en plak deze vast, afhankelijk van het patroon en de kleurvereisten. Als je nog een paar stickers of confetti over hebt, kun je ze er ook mee versieren.
  5. In de volgende stap pak je de broodzakken. Deze vouw je een keer aan de open kant naar het midden. Afhankelijk van de grootte van de tas of de inhoud van de adventskalender kun je zien hoe diep je de tas vouwt.
  6. Knip nu de tas in de vouw zodat het lijkt op een overhemdkraag.

Collage met stapsgewijze instructies voor de adventskalender voor heren

7. Vul nu de 24 zakjes met de gewenste inhoud. (Let op: aangezien de zakjes relatief licht zijn, moet erop worden gelet dat de inhoud niet te zwaar wordt, anders zal de zak scheuren!)

8. De das- en strikvormen zijn nu vastgelijmd aan het midden van de overhemdkraag. Met de lintzakjes maak je een paar knopen van ponspapier en schilder je ze zwart.

9. Bevestig de vouwclips aan de bovenkant van de tas.

10. Voor onze kalender gebruikten we een metalen rooster van de ijzerhandel. Je kunt er een krijgen voor slechts € 3. U kunt dus de tassen knijpen. Als je een multiplex board of prikbord beschikbaar hebt, kun je de foldback clips met een punaise aan de muur spelden.

11. Uw adventverrassing is klaar!

Drie foto's van de voltooide adventskalender voor heren

HIER NAAR DE AFDRUKKEN

Downloaden: afdrukbare stropdas en strik

Download: Adventkalendernummers

Veel plezier met weggeven!

Ersten Kommentar schreiben

Antworten