DIY-adventskrans van glazen flessen

Advent, Advent, het eerste lampje brandt – of niet? Zoals elk jaar staat de eerste Advent plotseling voor de deur en heb je er nog geen Komstkroon? We laten u zien hoe u in enkele eenvoudige stappen een paar lege glazen flessen kunt maken DIY-adventskrans kan toveren.

diy komstkroon glazen flessen

Deze adventskrans zorgt ervoor dat je gezellige uren in de kersttijd wilt doorbrengen

In dit artikel:

  • Een adventskrans in de trendy Skandi-stijl
  • Benodigde materialen
  • Handwerkinstructies
  • Zo ziet de voltooide DIY eruit

Een adventskrans in de trendy Skandi-stijl

In het adventsseizoen willen we dat het warm en gezellig is. Een adventskrans mag natuurlijk niet ontbreken. Als je nog geen ideeën hebt voor een snelle maar mooie adventskrans, kun je nu voor deze moderne variant kiezen lege glazen flessen knutselen. Met Eucalyptus of dennentakken je creëert een stijlvolle adventskrans in de trendy Scandi-stijl, die zelfs zonder goud en glitter een kerstsfeer verspreidt.

DIY adventskrans Scandi wit

Deze adventskrans verspreidt ook de kerstsfeer in de eenvoudige Scandi-stijl

Zelfs als de kerstperiode als een rustige en beschouwende tijd wordt beschouwd, is het vaak hectisch. Zelf een kerstkrans van dennentakken knopen is vaak te tijdrovend. Voor deze DIY heb je echter wel nodig niet veel tijd en je kunt een heel individuele adventskrans blij. We hebben gewoon thuis rondgesnuffeld en er een gehad een paar gewone flessen en glazen vond dat we gerecycled hebben voor de adventskrans. En het beste van alles: je kunt de flessen na Kerstmis nog steeds gebruiken als eenvoudige kandelaarss

Benodigde materialen

♡ 4 lege glazen flessen (wijnflessen of flessen met beugels) of glazen
♡ Verschillende takken (eucalyptus, blauwe distels, vuurdoorn, dennen of thuja takken)
♡ 4 kaarsen
♡ 1 schaar
♡ 1 rol jutelint
Tube 1 tube witte acrylverf
♡ 1 borstel
♡ 4 gratis WOHNKLAMOTTE-printables

gratis-afdrukbare-skandi-haeuschen-zwart
gratis-afdrukbare-skandi-haeuschen-rot
gratis-afdrukbare-skandi-haeuschen-groen
gratis-afdrukbare-skandi-haeuschen-greige

Handwerkinstructies

Het is zo gemakkelijk om de jouwe stap voor stap te doen DIY-adventskrans zelf knutselen:

Stap 1: flessen reinigen

Was de glazen flessen in het begin indien nodig grondig met heet water en laat ze goed staan droog. De beste manier om de etiketten van de wijnflessen te verwijderen, is ze in heet water met afwasmiddel te weken.

Stap 2: printables / verfnummers afdrukken

Vervolgens kunt u de flessen gebruiken witte acrylverf verf of sterf vier printables Print en knip in de kleur van uw keuze.

diy-advent-wreath-numbers-draw

De adventskrans is bijzonder individueel vanwege de handgeschreven cijfers

Stap 3: bevestig de trailer

Nou punch U de vier printables bij de beoogde markering en bevestig ze met één Jute lint op de flessenhals of op het glas.

diy-advent-wreath-day-punching

Als alternatief kunt u een ponstang gebruiken voor de gaten

Stap 4: vul flessen

Wanneer de verf is opgedroogd, kunt u de takken voorzichtig door de flessenhals in de fles steken. Zorg ervoor dat er niet te veel takken in één fles zitten, maar één los en luchtig totaalbeeld ontstaat. Als je wilt, kun je ook de flessen gebruiken vul met water of je laat de takken van binnen drogen.

Stap 5: Schroef de kaarsen erin

U kunt een schaar gebruiken om de kaarsen aan de onderkant voorzichtig los te wrikken verscherpen en met een aansteker smeltenzodat ze beter in de flesopening passen. De kaarsen kunnen het beste in de opening worden geplaatst vastschroevenzodat ze echt vast komen te zitten in de fles. U kunt de stompkaars eenvoudig in het glas steken en vervolgens met takken versieren.

diy advent kranskaarsen

De kaarsen moeten stevig in de flessenhals zitten, zodat ze niet kunnen omvallen

Zo ziet de voltooide DIY eruit

Je bent klaar alternatieve adventskrans, die eigenlijk helemaal geen krans is en daardoor ook na Kerstmis een gezellige sfeer verspreidt. Zo kun je de printables na het einde van de advent en de flesjes gemakkelijk verwijderen individuele kandelaars gebruiken. De flessen kunnen volgend jaar ook eenvoudig worden bijgevuld en hergebruikt als een nieuwe oude adventskrans.

Versierd met een paar noten, zal de adventskrans nog meer kerstachtig zijn

diy-advent-wreath-flessen-eindresultaat

Schoon en toch kerstachtig – de adventskrans in Scandinavische stijl

Ersten Kommentar schreiben

Antworten