Kerstboomversieringen maken: 3 doe-het-zelfideeën voor uw kerstboom

Maak kerstboomversieringen is niet alleen erg leuk, maar geeft je ook een bijzondere individuele dennenboom. Dus voordat u beslist over dezelfde gouden ballen van voorgaande jaren, laten we u zien drie doe-het-zelfideeën, waarmee u eenvoudig uw eigen kerstboomversieringen kunt maken en dus ook oude kerstversieringen opnieuw recyclen kan.

Kerstboomversieringen sleutelen resultaat

De kerstboomversieringen zien er ook heel feestelijk uit op eenvoudige dennentakken

In dit artikel:

 • Een individuele kerstboomversiering
 • Benodigde materialen
 • Handwerkinstructies
 • Zo ziet de voltooide DIY eruit

Een individuele kerstboomversiering

Kerstmis is verbonden met veel tradities. Er is hier veel te overwegen, van het kerstdiner tot het exacte schema van de kerstavond. Als het gaat om het versieren van kerstbomen, richten we ons echter meer op de huidige Decoratieve en kleurentrends en onze kerstboom zo individueel mogelijk willen ontwerpen.

De gemakkelijkste manier is wanneer we onze kerstboomversieringen zelf maken en misschien zelfs oude ballen hergebruiken. Omdat we al met Kerstmis produceren veel afval. Geschenkverpakkingen, kerstbomen en kapotte lichtjes – dat heeft niet veel met duurzaamheid te maken. Denk daarom liever milieuvriendelijker na en maak zelf de kerstboomversieringen.

Benodigde materialen

 • Kerstboom ballen
 • 1 rol jutetouw
 • 2 tubes acrylverf
 • 1 penseel
 • 1 zwarte fineliner
 • 1 vel knutselkarton (ca. 200 g)
 • 1 rol naaigaren
 • 1 schaar
 • 1 lijmstift
 • 1 tube vloeibare lijm
 • gratis LEVENDE KLEREN Printables

printable-icon-download

Hier downloaden

Maak kerstboomversieringen

Sommige gebruiksvoorwerpen zijn vaak al thuis

Handwerkinstructies

In slechts een paar stappen kunt u een mooi kerstboomornament maken en uw creativiteit de vrije loop laten. Je kunt dus van een eenvoudig knutselkarton maken Kerst ornamenten toveren van papier. Uw oude kerstboomballen zijn echter inbegrepen Jute tape of acrylverf een absolute eyecatcher. We laten u zien hoe u dit moet doen.

Kerstpapier ornamenten

Kerstversieringen van papier zijn erg trendy en geven uw kerstversiering een speels en tegelijkertijd moderne uitstraling. In wit of lichtgrijs passen ze bijzonder goed bij een strakke kerstdecoratie in de Scandi-stijl of bij speelse decoratieve elementen in boho chic. Kleuraccenten in groen of rood maken hem bijzonder kerstachtig. In slechts een paar stappen kunt u eenvoudig uw eigen kerstboomversieringen maken en geweldige effecten bereiken.

Stap 1: printables afdrukken

Afdrukken de gratis WOHNKLAMOTTE-printables op één A4-pagina van en knippen ze uit op de aangegeven lijnen.

Stap 2: vouw vierkanten

Teken eerst het vierkant ca. tien keer op het karton en knip de vormen uit. Vervolgens vouw je de vierkanten telkens in het midden.

Kerstboomversieringen-Kerstversieringen-Kerstversieringen-Stap 1 en 2

De kartonnen doos mag niet te dik zijn, anders vouwen de kleine vormen niet goed

Stap 3: knip vormen uit

Nu plaats je een print naar keuze op de Gevouwen rand van het vierkant en teken het afdrukbare. Vervolgens knip je de getekende vormen uit en bewaar je het papier geknikt.

Stap 4: lijm de vormen aan elkaar

In de volgende stap bevestig je een half lijm de snijvorm en lijm deze op de helft van een andere snijvorm. Zo ga je door tot alle vormen met een halve aan elkaar gelijmd zijn.

Tinker kerstboomversiering-kerstversiering-stappen 3 en 4

Zorg ervoor dat je de vormen aan elkaar plakt zodat alles stabiel blijft

Stap 5: bevestig de hanger

Trek nu de gelijmde vormen een beetje uit elkaar – op deze manier kun je het kerstornament al zien. Om de kerstboomversieringen op te kunnen hangen, knoop je er eentje uit een stuk naaigaren Loop, doe ze in het ornament en plak de laatste helften van de formulieren samen. Het kerstornament voor je dennenboom is klaar.

Als je wilt, kun je ook lijm op de buitenranden van de mallen aanbrengen en vastplakken Glitter poeder versieren.

Tinker kerstboomversiering-kerstversiering-stap 5

Om de lus beter vast te houden, kunt u de binnenranden van de papieren formulieren met lijm bekleden

Rustieke kerstboomballen met jutestreng

Als de kerstboomballen van de afgelopen jaren te saai voor je zijn geworden, kun je een eenvoudig jutekoord maak het echt weer mooi. Dus je geeft ze er een rustiek karakter en het wordt bijzonder gezellig rond de kerstboom. Als u om duurzaamheid geeft, zijn deze gerecyclede ballen de perfecte gelegenheid om uw kerstseizoen een beetje milieuvriendelijker te maken.

Stap 1: lijm aanbrengen

Neem een ​​”oud” kerstornament en dribbel erop Bodem de bal in het midden wat lijm. Op dit punt begin je met de jutestreng en plak je deze aan de bal in een “slakvorm”.

Maak kerstboomballen met jutelint stap 1

Met een dunner koord is plakken iets makkelijker, met een dikker creëer je meer structuur

Stap 2: wikkel de bal met jutetouw

Druppel nu keer op keer de bal rond de jutekoord tot ongeveer de helft om de bal in te pakken. Natuurlijk kun je de hele bal ook omwikkelen met jutetouw als je bijvoorbeeld de kleur van de bal niet meer leuk vindt.

Kerstboomversiering - ballen met jutelint stap 2

Aan het einde kun je het jutekoord eenvoudig doorknippen en aan de bal plakken

Individuele kerstboomballen met acrylverf

Als je eenmaal een kerstboomversiering hebt gekozen, wil je deze het volgende jaar niet meer volledig vervangen. Het probleem hiermee: als je de rode ballen in één jaar nog steeds leuk vindt, zullen pastelkleuren het volgende jaar erg trendy zijn. Toch hoeft u uw oude kerstboomballen niet meteen weg te gooien, u kunt gewoon acrylverf in de Kleur naar keuze schilder het.

Stap 1: schilder de bal

Gebruik acrylverf naar keuze of meng de juiste kleur en schilder er een kerstboombal mee. Bijvoorbeeld een Sneeuwlandschap in wit en grijs.

Kerstboomdecoratie ballen met acrylverf stap 1

Welke kleur je kiest voor de acrylverf is aan jou

Stap 2: de finishing touch

Met een zwarte fineliner kun je nu een paar kleintjes doen Bomen en sneeuwvlokken verf op de bal. Er zijn hier echter geen grenzen aan uw creativiteit.

Maak kerstboomversiering-ballen met acrylverf - stap 2

Bijzonder delicate patronen geven de kerstboombal net dat beetje extra

Zo ziet de voltooide DIY eruit

Met deze kerstboomdecoratie is uw kerstboom gegarandeerd individueel. En het mooiste is: je kunt je oude kerstboomballen weer gebruiken nieuw in scene en je hoeft geen nieuwe te kopen.

We hopen dat je geniet van knutselen en een paar leuke uurtjes hebt onder je unieke kerstboom!

Kerstboomversieringen sleutelen eindresultaat

Zo kan Kerstmis komen

Als u op zoek bent verdere inspiratie kijk voor uw kerstversiering in het magazine. Daar vind je een kerstkrans met een feestelijk gezegde, 10 tips voor een ontspannen kersttijd en leuke ideeën voor je tafeldecoratie voor de kerst.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten