Pasen decoratie parelhoen veer ei

Op zoek naar individuele paastrends ontdekten we natuurlijk ontworpen eieren. Omdat de eieren zelf vaak zo mooi gestructureerd zijn en een geweldige kleur hebben dat het zonde zou zijn om de eieren te schilderen. Zo kwamen we op het idee van parelhoenveren.

Pasen zonder eieren is als Kerstmis zonder kerstboom – ondenkbaar! Maar waar komt deze gewoonte vandaan? Het ei wordt in veel religies beschouwd als een symbool van wedergeboorte en nieuw leven. In het oude Egypte vertegenwoordigt het ei de oorsprong van de wereld. Een andere plausibele verklaring is dat eieren tijdens de vastentijd niet waren toegestaan. De eieren waren hard gekookt tijdens de 40-daagse vasten en werden voor het eerst op paaszondag gegeten. Zo hoort het ei bij de feestmaaltijd op zondag.

Dankzij hun gedempte kleuren passen de eieren goed bij Goede Vrijdag, want dit is de dag van rouw voor christenen. Volgens de overlevering is het de verjaardag van Jezus ‘dood. Op deze dag wordt vis traditioneel gegeten of zelfs gevast. Als je deze vakantie verstandig wilt gebruiken, kun je een leuke paasmand voor je geliefden klaarmaken en deze DIY als inspiratie gebruiken.

Paaseieren met parelhoenveren


Materiaal

♡ eieren

♡ Decoratieve verf

♡ Pritt pin

♡ parelhoenveren


wk diy paaseieren versieren materiaal

En zo werkt het

Bestrijk de eieren met de Pritt-pen op de gewenste locaties en druk de veren voorzichtig op de kiel. Strijk nu de vezels van de parelhoenveer in de groeirichting zodat de veer mooi om het ei nestelt. Het donzige dons van de veren moet zich allemaal op de bodem van het ei bevinden. Plak nu rondom totdat het parelhoen-ei bedekt is.

Paaseieren parelhoen veren

Om het paasnest wat losser te maken, hebben we wat eieren besproeid met metallic spray. De glinsterende nuances vormen een groot contrast met de parelhoenveer.

Paaseieren DIY metallic spray

Parelhoen eieren in het nest DIY

diy paaseieren versieren parelhoen ei

We hopen dat je veel plezier beleeft aan het kopiëren van het parelhoen-veer-ei DIY en vrolijk Pasen 😊

Je team voor levende kleding ❤️

Ersten Kommentar schreiben

Antworten