Blad pan kip en asperges

Blad pan kip en asperges red de dag (en het diner) met de eenvoudig te bereiden instructies, eenvoudige ingrediënten en de heerlijke smaak waar het hele gezin dol op zal zijn!

Voor meer recepten met kip in blikvorm, raad ik je aan ze uit te proberen: Blad pan cranberry kip en vulling, Blad Pan Bruschetta Kip en Cheesy Lookbrood, Blikken pan van kip en aardappelen.

Denk je nog steeds dat je veel luxe keukengerei, gereedschap en ingrediënten nodig hebt en veel tijd om te koken? Ik weet dat veel van mijn vrienden dat nog steeds geloven, hoewel ik hun het tegenovergestelde blijf zeggen. Zelfs als je geen goede kok bent, beloof ik je dat je een van deze tinnen pan-kipdiners kunt maken, zolang je maar een recept kunt lezen en volgen.

Ik durf te wedden dat jullie bijna allemaal kippen in je vriezer hebben. Ik weet dat asperges niet zo vaak in je scherpere la liggen, maar geloof me, ik heb asperges gezien in bijna elke supermarkt waar ik ooit ben geweest. Ik zeg dat zelfs als je niet alle ingrediënten hebt, een snelle trip naar de supermarkt ze allemaal vrij snel kan oplossen.

Als het tijd is om je zorgen te maken, dan heb ik dat ook gedekt. Het bakken van dit gerecht duurt maximaal 20 minuten en de bereiding kan 10 minuten duren als je je nogal traag voelt.

Als dat niet genoeg is om u ervan te overtuigen dat u vanavond een gezond, smakelijk en voedzaam diner kunt serveren, weet ik niet zeker of ik nog iets kan zeggen. Of misschien klinkt het gewoon niet goed voor je. Bekijk dan enkele van mijn andere populaire producten Sheet pan recepten.

Eenvoudig gezond bladkoekepan Kip en asperges Diner Recept lazymodee.com

HOE MAAK JE BLADKIP EN ASPERGE?

Eerst wil je de kip en asperges bereiden en alle andere ingrediënten die je nodig hebt eruit halen. Ik vind het makkelijker om een ​​maaltijd te bereiden als je alles klaar hebt staan ​​als je dat bent. Verwarm de oven vervolgens voor op 375 terwijl u de blikken pan, kip en asperges klaarmaakt om in de oven te zetten.

Combineer de kruiden in een kommetje. Leg de kip vervolgens in een enkele laag op de metalen pan langs de ene helft. Leg de asperges in één laag op de pan van de andere helft.

Eenvoudig gezond bladkoekepan Kip en asperges Diner Recept lazymodee.com
Sprenkel olijfolie over zowel de asperges als de kip en gooi de olie erin om beide kanten van de kip en alle asperges te bedekken (rol de speren heen en weer als dit gemakkelijker is). Bestrooi de kip en de asperges met de kruiden die je samen verslaat en een scheutje citroen of twee. Voeg ook plakjes citroen toe als je wilt. (Je zult niet alleen meer van je gerecht houden als je dit doet, je zult het ook leuk vinden om ernaar te kijken.)

Rond het gerecht tenslotte af met een of twee parmezaanse shakes over de asperges. Bak ongeveer 15-20 minuten in de oven of tot de asperges zacht zijn en de kipsappen helder zijn. Als je niet zeker weet of de kip klaar is, gebruik dan een vleesthermometer. Het moet 165 graden registreren.
Eenvoudig gezond bladkoekepan Kip en asperges Diner Recept lazymodee.com

Doet het slaan van kippen een bod?

Ik stel vaak voor dat kippenborsten zonder botten en zonder vel tot een gelijkmatige dikte worden geslagen voordat ze worden gekookt. Ik zeg dit om verschillende redenen.

 1. Als ze tijdens het koken even groot zijn, worden ze allemaal tegelijk gemaakt. Op deze manier vermijd je te overdreven of ondergewaardeerde borsten in dezelfde pan.
 2. Als je de kip uitklopt, wordt hij ook mals, waardoor hij malser wordt als je hem eet.
 3. Met vlakkere kip is het ook makkelijker om in uniforme stukken te snijden als je de kip op een salade of in een tortilla eet, of als je gewoon een vlakker stuk tussen een broodje wilt leggen.

Eenvoudig gezond bladkoekepan Kip en asperges Diner Recept lazymodee.com

Blad pan kip en asperges

Cue Kip en asperges, eenvoudig aspergerecept, eenvoudig kiprecept, gezond aspergerecept, gezond kiprecept, een gebakken kip en asperges, gebakken kiprecept, unieke aspergerecepten
 • 4e Kipfilet zonder vel, zonder vel geslagen tot een dikte van 1 inch
 • 3e Eetlepels Olijfolie gedeeld
 • 1 1/2 Theelepel Zout of naar smaak
 • 1e Theelepel gekraakte zwarte peper of naar smaak of 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
 • 1 1/2 Theelepel Knoflookpoeder
 • 3e Theelepel Italiaanse kruidenmix of 3/4 theelepels van elke gedroogde basilicum, tijm, oregano en peterselie
 • 1/2 Citroen
 • 1e Pond Asperges, uiteinden bijgesneden
 • 2-3 Eetlepels geraspte parmezaanse kaas
 • Verwarm de oven voor op 375 graden en vet een omrande bakplaat licht in.

 • Meng het zout, peper, knoflookpoeder en het Italiaanse kruidenmengsel.

 • Leg de kip en asperges in een laag op de bakplaat.

 • Besprenkel de asperges en de kip met olijfolie. Gooi de olie erin om te coaten.

 • Kruid de kip en asperges met het kruidenmengsel.

 • Pers vers citroensap over de kip en de asperges. (Voor extra smaak en visuele aantrekkingskracht kunt u dunne schijfjes citroen tussen de aspergespears leggen.) Strooi Parmezaanse kaas over de asperges.

 • Bak 15-20 minuten tot de asperges zacht zijn en de kip gaar is. Serveer onmiddellijk.

Soms, als ik dit gerecht maak, bak ik de kip graag in een pan op het fornuis op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten aan elke kant. Helemaal optioneel, maar ik hou van de extra kleur en smaak bij het bruinen. Deze stap kan worden toegevoegd als u dikkere kippenborsten gebruikt om het kookproces te versnellen en ervoor te zorgen dat de kip niet meer tijd nodig heeft om te koken dan de asperges.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten