Gebakken gehaktballen

Gebakken gehaktballen Gemaakt van malse rundergehakt en kruiden en gesmoord in een pikante saus. Combineer het met aardappelpuree, rijst, pasta of groenten voor een heerlijke, gezinsvriendelijke maaltijd.

Probeer mijn berichten voor ongelooflijk geweldige gehaktbalrecepten Griekse rundergehaktballetjes, Slowcooker spaghetti en gehaktballen, en Gevulde buffel kip gehaktballetjes met blauwe kaas.

Gehaktballen van dichtbij op een vork met saus

Hoewel ik het gevoel heb dat ik er niet vaak genoeg mee kook, is gehakt een van de gemakkelijkste vormen van vlees om te verwerken en te vormen. HamburgerGehaktbrood Taco’s, Pasta gerechten, Saladewraps, Noem maar op, gehakt kan het. Als ik echter kook met rundergehakt, maak ik het graag een beetje pittiger. Het lijkt een beetje op kip omdat je het veel verschillende smaken kunt geven en het rundvlees het aankan.

Een van mijn favoriete manieren om gehakt te consumeren, is door Italiaanse gehaktballen te maken. Meng het rundergehakt met wat kruiden, paneermeel en wat ei als bindmiddel, en een paar minuten later in de oven heb je een gebakken gehaktbal waar je Italiaanse grootmoeder trots op zou zijn. Of eigenlijk elke oma!

Gehaktballen met saus in een pan

WELKE INGREDIËNTEN ZIJN IN GEBAKKEN VLEESBALLEN?

HOE MAAK JE GEBAKTE VLEESBALLEN?

Gebakken gehaktballetjes in saus, ik hou zo van je. En u kunt er ook van houden om in slechts 5 eenvoudige stappen te eten, zelfs eerder dan u denkt.

Verwarm de oven eerst voor op 400 graden en vet een grote bakplaat of ovenschaal in met kookspray.

Ten tweede, combineer het rundvlees, de panko, de eieren en de kruiden in een grote kom. Roer met een grote spatel en meng goed met schone handen tot al het rundvlees en de kruiden zijn verwerkt.

Ten derde, gebruik een ¼ kopje koekjeslepel of maatbeker om de gehaktballen zelf te verdelen. Rol elk stuk uit tot een stevige bal en leg het op een bakplaat of ovenschaal op een afstand van ongeveer 5 cm.

Ten vierde, zet deze puppy’s 25 minuten in de oven.

Ten vijfde, en ten slotte, haal ze eruit en serveer Aardappelpuree of pasta met je favoriete marinara saus of een simpele bruine rundersaus.

Gehaktballen van dichtbij met sausHOE HOUD IK VLEESBALLEN OP MIJN HANDEN TE STEKEN?

Als je, zoals ik, vaak aan je handen blijft plakken met veel gehaktbalmengsel en niet met de ballen die je wilt rollen, smeer je handen dan in met een beetje olijfolie voordat je ze erin verwerkt, schep en vorm de gehaktballen samen.

Hoe lang duurt het voordat de bruingehaktballetjes in de oven bruin zijn?

Gehaktballen koken in de oven duurt slechts ongeveer 25 minuten op ongeveer 400 graden. Je kunt ze ook 20 minuten koken op 450 ° C als je haast hebt.

Als je de bruine en knapperige kanten ervan voor het bakken aan de buitenkant lekker vindt, kun je ze in de pan bakken voordat je ze in de oven legt, of ze 1-2 keer omdraaien tijdens het bakken.

Gehaktballen op een bord met aardappelpuree

Kun je perkamentpapier gebruiken om gehaktballen te bakken?

Als je minder rommel wilt, kun je je bakplaat of ovenschaal eerst bekleden met bakpapier. De gehaktballetjes plakken niet aan de bakplaat en trek je er meteen af ​​als je klaar bent met bakken.

Je hoeft het bakpapier ook niet in te vetten tenzij je echt zeker wilt zijn dat er niets blijft plakken!

KUNT U VLEESBALLEN BEVRIEZEN?

Ja, je kunt gehaktballen invriezen. In een van mijn aantekeningen onder de instructies laat ik jullie allemaal weten dat dit recept veel doet. Om deze reden bevries ik sommige van de restjes graag. U kunt de gekookte of ongekookte balletjes invriezen. Ik raad alleen aan om ze in een enkele laag in te vriezen als je ongekookte balletjes wilt invriezen. Anders vriezen ze samen in een grote pap.

Gehaktballen met aardappelpuree op een bord boven je hoofd

Gebakken gehaktballen

Gebakken gehaktballen komen je rechtstreeks tegen in de nostalgiezone, of je nu een Italiaanse ouder of grootouder had of er gewoon naar verlangde. Zo eenvoudig en puur als een gehaktbalrecept, vind je gehakt, paneermeel, eieren, kruiden en saus in een prachtige, ronde vorm.

Keuken Amerikaans, Italiaans
Cue gebakken Italiaanse gehaktballen, gebakken gehaktballen in saus
 • 2e Pond Rundergehakt
 • 1e Beker Panko paneermeel
 • 2e Grote eieren
 • 2e Theelepel Zout
 • 1/2 Theelepel gekraakte zwarte peper
 • 2e Theelepel Knoflookpoeder
 • 1e Theelepel Ui poeder
 • 1/2 Theelepel gemalen rode pepervlokken Optioneel
 • 1e 25 ounce glas marinarasaus of 1 partij saus Optioneel
 • Verwarm de oven voor op 400 graden en vet een grote bakplaat of ovenschaal in.
 • Meng in een grote kom gehakt, panko, eieren, zout, peper, knoflookpoeder, uipoeder en rode pepervlokken (indien gebruikt). Roer met een grote lepel of spatel en meng het gehakt met schone handen tot alle ingrediënten goed zijn verwerkt.
 • Gebruik een 1/4 kop koekjeslepel (of 1/4 kop maatbeker) om het rundvleesmengsel te verdelen. Rol elk tot een stevige bal en plaats het op een voorbereide bakvorm met een tussenruimte van 2 inch.
 • Plaats in een voorverwarmde oven en bak 25 minuten.
 • Serveer over aardappelpuree of pasta met je favoriete marinara-saus of mijn eenvoudige bruine runderbouillon saus (zie opmerking).
* Dit is een vrij groot recept – de gehaktballen zijn groter dan de meeste en 3-4 kunnen erg vullend zijn in combinatie met een bijgerecht zoals aardappelen of pasta. Ik hou ervan om de helft voor later in te vriezen – je kunt dit voor of na het bakken doen – en het is een heerlijke tweede maaltijd. Als alternatief kunt u dit recept gemakkelijk halveren voor een kleinere batch voor 1 pond rundergehakt. * De saus op deze foto’s is mijn EASY BEEF BROTH BROWN GRAVY en is ongelooflijk eenvoudig, maar heeft een fantastische smaak. Voor deze gehaktballen heb ik een half kopje zure room aan dit sausrecept toegevoegd. Roer het gewoon door voordat je het aan de kook brengt om te voorkomen dat de zure room stolt, en volg dan het recept zoals beschreven.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten