Instant pot broccoli rundvlees

Instant pot broccoli rundvlees is alles wat je leuk vindt aan mijn slowcooker broccoli-rundvlees, maar veel sneller en met een dubbele saus – want wie houdt er niet van deze heerlijke, pittige, zoete, garlicky-saus boven een bedje van rijst of pasta?

Wil je de lekkerste instant pot gerechten? Dan wil je het zeker zo snel mogelijk maken: Instant pot chili, Instant pot beef tips, en Instant pot kipfilet en saus.

Chinese broccoli en rundvlees in een snelkookpan

Ik hou van, hou van, hoor graag van jullie allemaal in de reacties op mijn recepten. Waar je van hield (en wat je niet deed), wat je anders deed, voor wie je het recept maakte … al deze dingen maken me niet alleen aan het lachen, ze helpen me ook om toekomstige recepten voor je te maken Ik weet dat je net zoveel van gaat houden.

Uw antwoord van de Slowcooker broccoli rundvlees is zo’n recept. Ze genoten allemaal zo veel van het gerecht (vooral de saus!) Dat ik besloot dat het voor herhaling vatbaar was, behalve dat ik het deze keer nog sneller maakte door het in de instant-pot te koken en de saus te verdubbelen, want dat was je favoriete onderdeel! Neem bijvoorbeeld de opmerking van Kelly: ‘Ik heb dit recept vanavond geprobeerd en het was GEWELDIG! De saus is een droom. Alles kwam perfect uit! ”

Ik houd rekening met deze opmerkingen bij het maken van nieuwe recepten zoals deze instant pot broccoli beef-versie!

Chinese broccoli en rundvlees in een snelkookpan

HOE MAAK JE BROCCOLI-RUND IN EEN ONMIDDELLIJKE POT?


Allereerst heb je een instant pot nodig. Heb je het apparaat niet? Maak je geen zorgen, want dit recept is gemaakt als Slowcooker recept en het maken van deze versie is ook makkelijk en lekker!

Combineer rundvlees, bouillon, sojasaus, bruine suiker, sesamolie, knoflook en rode pepervlokken in je instantpan en roer alles door elkaar. Plaats vervolgens het deksel op de pot en vergrendel het. Zorg er vervolgens voor dat u de ontluchtingsknop in de “verzegelde” positie hebt gedraaid, zodat de druk kan toenemen.

Plaats de instantpan gedurende 8 minuten op “snelkookpan” of “handmatig”. Het duurt een paar minuten voordat de pot voldoende druk heeft opgebouwd om te koken, zodat deze 8 minuten na het afdrukken aftelt.

Ontlucht de instant-pot zodra de timer is afgeteld (let op, stoom schiet naar boven). Zodra het drukloos is en het vlotterventiel (als uw model er een heeft) is gevallen, verwijdert u het deksel.

Bijna klaar! Nog een stap: verander de instelling in “soep”. Meng koud water en maizena in een kleine kom en giet ze vervolgens in de instantpot als de vloeistof erin heeft gekookt. Roer deze slurry door de saus. “Annuleer” de instellingen van de instant-pot en trek de plug eruit. Laat de saus een paar minuten rusten om hem dikker te maken. Serveer met rijst of pasta en eet op!

Chinees rundvlees en broccoli in een kom met een vork

Kun je vlees overkoken in een snelkookpan?

Het korte antwoord is ja, je kunt vlees koken in een snelkookpan. En als het eenmaal te gaar is, kan er niets meer worden gedaan. Het is dus altijd een goed idee om de instructies voor instant-potrecepten (en echt iedereen) te volgen.

Een ding om in gedachten te houden is dat (zoals bij de meeste kookmethoden) hoe langer het stuk vlees is, hoe langer het moet worden gekookt in een snelkookpan. In dit geval gebruiken we rundvlees dat al in dunne plakjes is gesneden, vandaar de kooktijd van 8 minuten.


TIPS & TRICKS VOOR DE PRODUCTIE VAN ONMIDDELLIJK BROCCOLI RUNDVLEES

Bij het maken van dit recept voor broccoli-rundvlees heb ik een paar tips bedacht die je allemaal moet volgen om dit recept soepeler te laten verlopen.

 • Zorg ervoor dat je in dit en elk recept dat je in de instant-pot maakt vloeistof aan de snelkookpan toevoegt. Om te koken moet het apparaat druk opbouwen in de vorm van stoom, en om stoom te genereren heb je vloeistof nodig. Deze stap is essentieel.
 • Speel wat met de instellingen van je instant pot. Als u eerst vlees wilt bruinen, kunt u dit direct onderin de pan doen met de instelling “gebraden”. Als uw vlees bruin is, schakelt u over op “handmatig” en sluit u het deksel om het koken te beëindigen.
 • Vergeet bij het gebruik van een instant pot niet dat je rekening moet houden met de tijd zodat de druk opbouwt en soms decomprimeert. Dit verlengt de tijd aan de voor- en achterkant van het gebruik van instant-potrecepten. Zorg ervoor dat u de instructies volledig leest, zodat u het volledige tijdsbestek weet dat nodig is om uw recept te koken.
 • Als de druk afneemt (en in het algemeen om veiligheidsredenen), vermijd dan de machine terwijl de druk opbouwt, kookt en wanneer de stoom afneemt (natuurlijk of handmatig). Het zal je verbranden!
 • Koop extra accessoires voor je instantpot als je deze vaak gebruikt. Denk maar aan een steelpan voor koken en bevuilen en een andere die je direct kunt gebruiken als je in batch kookt of wacht tot de vaatwasser in werking is.

Chinese broccoli rundvlees close-up in kom met vork

Instant pot broccoli rundvlees

 • 1.5-2 Pond dun gesneden biefstuk, in stukken van 2 inch gesneden
 • 2e Bekers Runderbouillon
 • 1 1/3 Bekers natriumarme sojasaus
 • 2/3 Beker bruine suiker
 • 2e Eetlepels Sesamolie
 • 1-2 Eetlepels gehakte knoflook
 • 1/2 Theelepel gemalen rode pepervlokken Optioneel
 • 4-6 Bekers bevroren broccoliroosjes zie opmerking voor verse broccoli
 • 4-5 Eetlepels Maizena + 1/3 kopje koud water
 • Combineer vlees, runderbouillon, sojasaus, bruine suiker, sesamolie, knoflook en rode pepervlokken in je pan en roer goed.

 • Plaats het deksel op de pot en schuif het in de vergrendelde positie. Draai de ontluchtingsknop naar de VERZEGELDE positie.

 • Stel DRUKKOOK of HANDMATIG in op 8 minuten. (Onthoud dat het een paar minuten duurt voordat de pot onder druk staat voordat je aftelt.)

 • Draai de knop naar de VENTING-stand als de kooktijd is verstreken. Verwijder het deksel zodra de vlotterklep valt.

 • Stel de pot in op de SOUP-instelling. Meng koud water en maizena in een kommetje. Als de vloeistof in de pot kookt, roer je de maizena-slurry erdoor. Schakel de pan uit (druk op CANCEL of trek aan de stekker) en laat de saus 2-3 minuten indikken.

 • Roer de broccoliroosjes 3-5 minuten erdoor tot ze volledig verhit zijn. Serveer met rijst of pasta.

Als je verse broccoli gebruikt, doe het dan in een kom, bedek het met plasticfolie, prik het 2-3 keer in met een vork en zet het dan 2-3 minuten in de magnetron tot de vork zacht is.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten