Instant Pot Kipfilet en Rijst

Instant Pot Chicken and Rice is een uniek droomdiner. Dit gerecht zit vol met smaken waar je dol op bent, zoals Italiaanse kruiden, knoflook en paprika’s. Met een scheutje citroen is het perfect voor lange winternachten.

Probeer enkele van mijn favoriete lezers voor meer instant-potrecepten, zoals: Instant pot mac en kaas, Instant Pot Parmezaanse Kip Met Rijst Met Champignonsof de mijne Instant pot gebakken aardappelen.

Eenvoudig en gezond instant pot kipfilet en rijst recept lazymodee.comIk kan niet geloven dat de vakantie voorbij is. Het is de mooiste tijd van het jaar voor mij, mijn kleine gezin en voor mij en de uitgebreide families van de hub. We maakten een paar leuke reizen, pendelden tussen huizen, wisselden geschenken uit en maakten miljoenen geweldige herinneringen die ik voor altijd zal bewaren.

Ook al moesten we Kerstmis nog een jaar wegleggen, ik heb nog steeds het gevoel dat ik de hele tijd in de cadeauwinkel ben omdat ik graag mensen voed. Koken en bakken voor anderen (en vooral voor jullie allemaal!) Zijn twee manieren waarop ik het hele jaar door een beetje liefde, vreugde en goede wensen kan verspreiden.

Dus ik weet dat voor ons, wanneer de kou begint en de nachten langer zijn en we allemaal veel in onszelf steken en ons als een trommel voelen, niets ons verwarmt en een glimlach op ons gezicht tovert als een mooie, warme, robuuste ( en snel!) maaltijd. Kip en rijst zijn een magische combinatie die ik steeds weer opnieuw uitvind. En die korte dagen vereisen snelle maaltijden, dus de combinatie van kip, rijst en instantpot controleert echt alle vakjes voor mij als ik erover nadenk hoe ik alle vakjes voor de dag moet controleren.

Eenvoudig en gezond instant pot kipfilet en rijst recept lazymodee.com

WAT DOET EEN ONMIDDELLIJKE POT?

Dus als ik moest raden, zou ik zeggen dat sommigen van jullie een instant-pot voor de feestdagen cadeau hebben gekregen en als je opgewonden bent (ik bedoel, wie zou dat niet zijn?!), Weet je misschien niet precies wat het is doet. Ik heb uitgebreide ervaring met mijn oude vriend, de Instant Pot. Laat me je in lekentermen vertellen wat het doet en hoe het je kan helpen.

Een instant-pot is in feite een nieuwe snelkookpan. Als je een van de liefhebberversies hebt, zul je zien dat deze een verscheidenheid aan knoppen heeft. Sommige instant-potten kunnen verschillende dingen doen: ze kunnen fungeren als slowcookers, snelkookpannen, steamers, sauteers, rijstkokers en meer (sommige hebben zelfs een functie voor het maken van yoghurt!).

Het lijkt dus op uw eenmalige apparaat. Nou, ik zeg niet dat je je andere apparaten moet verwijderen (ik ben dol op de mijne slowcooker, Na dit alles). Maar als je je overweldigd voelt door keukenvaders en wat ruimte nodig hebt, kun je hier zeker veel mee redden.

Mijn beste aanbeveling voor het gebruik van een instant-pot is om eerst de instructies te lezen die ermee zijn meegeleverd, omdat merken en modellen sterk verschillen. Maak dan je favoriet Snelkookpan kip recept Volg de instructies.

Zorg er ook voor dat de druk vrijkomt zoals aangegeven om verbranding te voorkomen. In het begin lijkt het misschien eng, maar zolang je de instructies volgt, komt het wel goed.

Eenvoudig en gezond instant pot kipfilet en rijst recept lazymodee.com

Is het veilig om bevroren kip in een onmiddellijke pan te koken?

Een van de (vele) goede dingen van het maken van dit gezonde kip- en rijstgerecht is dat je kunt beginnen met diepgevroren kip. Ik weet dat ik niet de enige ben die vergeet om de kip op tijd te laten ontdooien voor het avondeten.

Omdat bevroren kip veilig kan worden gekookt in een instant-pot, is het vullen met de resterende ingrediënten en het fornuis geen probleem. Diepgevroren kip in een slowcooker doen kan gevaarlijk zijn (bijv. Voedselvergiftiging) omdat het veel te lang op de verkeerde temperatuur is geweest.

Als u bevroren kipfilet zonder vel en zonder vel gebruikt, moet u, afhankelijk van de grootte van de borsten, wat tijd besteden aan koken. Voor kleine kipfilets moet je ongeveer 11-12 minuten koken. Verleng bij grotere exemplaren de tijd tot ongeveer 15 minuten.

Je kunt de bevroren kipfilets niet bruinen zoals beschreven in stap 1, maar dat is prima. Je rijstgerecht met citroen en kip zal nog steeds heerlijk zijn. Je zult alleen wat knapperige bruine kip buitenkanten missen.

Eenvoudig en gezond instant pot kipfilet en rijst recept lazymodee.com

HOE BEREID JE BRUINE RIJST IN EEN ONMIDDELLIJKE POT?

Ik gebruik witte rijst in dit recept. Het kookt sneller en is over het algemeen populair bij iedereen in mijn familie. Als u echter liever bruine rijst gebruikt, kunt u dat doen. Bruine rijst koken duurt echter langer, dus het koken van bruine rijst in een instant-pot kost net iets meer moeite.

Om te beginnen, moet je een extra kopje bouillon aan het recept toevoegen. Als de kip gaar is (en de druk wordt afgelaten zoals aangegeven), wil je de kip eruit halen en de bruine rijst 3 minuten langer koken. Om de kip warm te houden leg je hem gewoon op een bord en kampeer je hem met aluminiumfolie.

Eenvoudig en gezond instant pot kipfilet en rijst recept lazymodee.com

Instant Pot Kipfilet en Rijst

Instant Pot Chicken and Rice is een uniek droomdiner. Dit gerecht zit vol met smaken waar je dol op bent, zoals Italiaanse kruiden, knoflook en paprika’s. Met een scheutje citroen is het perfect voor lange winternachten.

Cue Kip en Rijst Recept, Eenvoudige Kip en Rijst, Gezonde Kip en Rijst, Instant Pot Kip, Instant Pot Rijst, Citroen Kip en Rijst, Snelkookpan Kip, Snelkookpan Kip en Rijst
 • 4e middelgrote kipfilet zonder been en zonder vel
 • 2e Eetlepels Olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • 1e Theelepel gedroogde Italiaanse kruidenmix of Provençaalse kruiden
 • 1e Theelepel Knoflookpoeder
 • 1/2 Theelepel Paprika of gerookte paprika
 • 1/2 Theelepel Ui poeder

voor de rijst

 • 1e Beker langkorrelige witte rijst, gespoeld zie opmerking
 • 2e Eetlepels Boter
 • 1e Theelepel gehakte knoflook
 • 1/2 Theelepel gedroogde Italiaanse kruidenmix of Provençaalse kruiden
 • Zout en peper naar smaak
 • 1 1/2 Bekers Kippensoep
 • Sap van 1 citroen
 • Zet Instant Pot op SAUTE en besprenkel met 1 eetlepel olie. Meng de gedroogde kruiden, knoflookpoeder, uipoeder en paprika door elkaar. Wrijf de kip in met 1 eetlepel olie, breng op smaak met peper en zout en werk af met het kruidenmengsel. Leg de kip in de pan, bak 1-2 minuten aan elke kant bruin en leg dan op een bord.
 • Doe de boter in de pan. Roer na het smelten de knoflook erdoor. Roer de rijst erdoor met gedroogde kruiden en peper en zout naar smaak. Roer de bouillon erdoor.

 • Plaats de stoomgrill in de pan met de handvatten naar boven. Leg de kip op het rek. Dek af en plaats op PRINT COOK of MANUAL gedurende 5 minuten. Kook, laat dan 5 minuten op natuurlijke wijze los, verwijder het deksel. Leg de kip op een bord. (zie opmerking)

 • Lint rijst met een vork. Probeer indien nodig zout en peper toe te voegen. Knijp vers citroensap uit over kip en rijst en serveer.

Door de rijst te spoelen wordt het zetmeel verwijderd en wordt voorkomen dat het aan de bodem van de pot blijft plakken. Om je rijst af te spoelen, doe je hem gewoon in een kom en vul je hem met koud water. Giet het water af en herhaal totdat het water helder is.

Als je na het koken van kip en rijst voelt dat de rijst niet zo mals is als je wilt, kun je de kip op een bord leggen, een tent met folie om hem warm te houden en de instant-pot twee Minuten tot MANUEEL. Voeg voor bruine rijst nog een kopje bouillon toe aan het recept. Na het koken van de kip en rijst zoals beschreven in het recept, plaats je de kip op een bord, kampeer je met folie om het warm te houden en zet je de instant-pot 3 minuten langer op HANDMATIG.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten