Instant pot kipfilet en saus

Instant pot kipfilet en saus raak de juiste noten: snelle, lichte, vochtige, sappige kip gesmoord in rokerige, zoute, zure saus. Perfect over rijst of pasta als je wat troostmaaltijden nodig hebt, en snel!

Ben je op zoek naar meer instant potrecepten? Zoek niet verder dan drie van mijn favorieten: Instant stoofvlees en aardappelen, Instant Pot Parmezaanse Kip Met Rijst Met Champignons, en Instant Pot Teriyaki Honing Kip met Champignons.

Instant Pot Kipfilet en Saus Eenvoudig Snelkookpan Diner Recept lazymodee.com

Toen ik mijn instant-pot voor het eerst kreeg, had ik geen idee dat ik hem zo vaak zou gebruiken als ik en dat ik het leuk zou vinden om iedereen te testen Instant potrecepten Ik heb door de jaren heen getest. Ik dacht echt: “Oh, hier is nog een rage voor keukenapparatuur die ik zal gebruiken en nooit meer zal aanraken.” AKA, de broodmachines, saladespreiders en de George Foreman-grills in de wereld.

Maar dit, dit prachtige keukenapparaat lijkt hier te blijven! Ik bedoel, wie houdt er niet van als eten zo snel wordt gekookt als in een instant-pot? U kunt ook in minder dan een uur overschakelen van bevroren naar geplateerd. Ah geweldig!

Deze kip is een van die recepten die net in nood bij elkaar zijn gekomen. Ik moest wat kipfilets koken en toen ik daar was, besloot ik dat ik ook saus kon maken (ik bedoel, de sappen zijn daar en smeken om gegeten te worden). Een klein beetje ervan, een snufje en ongeveer 15-20 minuten later: het diner wordt geserveerd!

Instant Pot Kipfilet en Saus Eenvoudig Snelkookpan Diner Recept lazymodee.com

HOE MAAK JE ONMIDDELLIJKE KIPBORST EN GRAVY?

Ben je klaar voor het gemakkelijkste instant-potrecept voor kip en saus ooit? Haal al je ingrediënten en snelkookpan eruit en ga aan de slag.

Het eerste wat je doet is op de “Saute” -functie van de pot drukken. Besprenkel de kip met een eetlepel olijfolie en wrijf goed in. Voeg vervolgens zout, peper, knoflookpoeder, paprika en Italiaanse kruiden toe aan de kip en zorg ervoor dat deze ook bedekt is.

Druppel vervolgens nog een eetlepel olijfolie op de binnenbekleding van je instantpot en verdeel de olie op de bodem met een spatel zodat deze gelijkmatig wordt bedekt. Voeg de kip toe en bak deze aan beide kanten 1-2 minuten bruin. Haal de kip er weer uit en giet er 1 kopje bouillon in. Leg de kip daarna weer op de bodem van de pan.

Sluit het deksel van je instantpot en draai de klep dicht. Verander de instelling van “gebraden” naar “snelkookpan” of “handmatig” en zet de timer op 8 minuten. (Als je grotere kipfilets hebt dan normaal, doe dit dan 10 minuten).

Wanneer de timer afloopt, wil je de ontluchting snel loslaten totdat de stoom er volledig uit komt. Vervolgens kunt u het deksel verwijderen en ook de kip verwijderen. Bedek de kip met aluminiumfolie of een deksel om hem warm te houden.

Wijzig de instelling opnieuw in “Soep”. Doe de andere 2 kopjes kippenbouillon in de pan. Klop het koude water en maizena in een andere kom tot ze combineren en giet dit mengsel in de kippenbouillon zodra het kookt om je saus te bereiden. Roer het geheel door elkaar en schakel de snelkookpan uit.

Voeg naar eigen smaak zout en peper toe aan de saus. De saus wordt dikker naarmate deze afkoelt. Als je meer kipsmaak aan je saus wilt toevoegen, voeg dan een kippenbouillonblokje toe.

HOE MAAK JE GEZONDE KIP EN GRAVY?

Dit gerecht is niet ongezond. In feite hebben we geen ongezonde kookmethodes gebruikt. Afgezien van een beetje olijfolie, kun je met dit gerecht niet fout gaan als je op zoek bent naar een gezond kipgerecht. Als je het echter nog kleiner wilt maken, kun je de bodem van de instantpan bedekken met kookspray voordat je de kipfilet erin legt om te koken. Je kunt minder zout toevoegen en magere of magere kippenbouillon gebruiken. Een andere optie is om blokjes natriumarm te gebruiken als u deze route volgt.

Welke kanten passen bij instant gevogelte?

 • Ik heb het gevoel dat je weet wat ik hier ga zeggen als mijn eerste keuze, maar ik zeg het toch: Aardappelpuree! Niets is zo lekker als aardappelen. Bereid de aardappelen in de slowcooker met knoflook, kruiden, boter, verontschuldig je niet.
 • Probeer voor een vegetarische kant iets geroosterd zoals groene bonen, de spruitjes, Wortelen, of Broccoli en bloemkool. U kunt deze groenten bakken terwijl u wacht tot uw kip kookt. Sla de aardappelen over als je op zoek bent naar een koolhydraatarme maaltijd. Saus over groenten? Ik kan niet zeggen dat ik het niet heb geprobeerd!
 • Bijgerechten zijn altijd een favoriet bij mij in huis. Geen must, geen poespas, voeg de ingrediënten en groenten toe die je in je groentelade hebt. Doe dat Eenvoudig gegooide groene salade als u niet zeker weet hoe u er een moet samenstellen.
 • Een andere van mijn favoriete manieren om dit eenvoudige kiprecept te eten, is door de kip en saus rechtstreeks over een paar gekookte brede eiernoedels of witte of bruine rijst te gieten.

Instant Pot Kipfilet en Saus Eenvoudig Snelkookpan Diner Recept lazymodee.com

Instant pot kipfilet en saus

Instant Pot Chicken and Gravy is een eenvoudig en gezond snelkookpanrecept met een fantastische smaak en heel gemakkelijk te bereiden!

Cue Kip en saus, Kip met saus, Eenvoudig kiprecept, Gezonde kip en saus, Instant Pot Kip, Instant Pot Kip en saus Recept, Snelkookpan Kip
 • 4e middelgrote kipfilet zonder been en zonder vel
 • 2e Eetlepels Olijfolie
 • 1e Theelepel Knoflookpoeder
 • 1e Theelepel Zout, meer naar smaak
 • 1/4 Theelepel Peper, meer naar smaak
 • 1/4 Theelepel Paprika of gerookte paprika
 • 1e Theelepel Italiaanse kruidenmix
 • 3e Bekers Kippensoep gedeeld
 • 4e Eetlepels koud water
 • 2e Eetlepels Maïszetmeel
 • Zet uw snelkookpan op de SAUTE-instelling. Besprenkel de kip met 1 eetlepel olijfolie en wrijf in. Breng op smaak met zout, peper, knoflookpoeder, paprika en Italiaanse kruiden.

 • Doe de resterende 1 eetlepel olijfolie in de pan en verdeel de olie met een rubberen spatel om de bodem van de pot te bedekken. Voeg onmiddellijk kip toe en kook 1-2 minuten aan elke kant om de kip bruin te maken. Verwijder de kip, giet er 1 kopje bouillon in en doe de kip terug in de pan.

 • Plaats het deksel op de pot en schuif het in de vergrendelde positie. Draai de ontluchtingsklep naar de positie VERZEGELD. Zet uw snelkookpan op DRUKKOOK of HANDMATIG en stel de tijd in op 8 minuten (10 minuten voor grote kipfilms).

 • Zodra de kooktijd is verstreken, voert u een snelle ontgrendeling uit door de ontluchtingsklep in de VENT-stand te draaien. Zodra de vlotterklep valt, verwijdert u het deksel en plaatst u de kip op een bord en deksel om hem warm te houden.

 • Plaats de snelkookpan op SOEP. Doe de resterende 2 kopjes kippenbouillon in de pan. Klop koud water en maizena in een kleine kom tot ze oplossen. Wanneer de kippenbouillon kookt, roer je de maizena-slurry erdoor. Schakel de snelkookpan uit.

 • Kruid de saus royaal met peper en zout. De saus wordt iets dikker naarmate hij afkoelt. Serveer over kip.

Voor een rijkere saus voeg je 1 kippenbouillonblokje toe aan de kokende bouillon.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten