Kipsalade met druiven

Eenvoudig en stevig Kipsalade met druiven, Pecannoten, selderij en een lichte en romige dressing met een ingrediënt dat deze traditionele kipsalade beter maakt dan de andere!

In mijn posts vind je meer eenvoudige salade recepten met kip als ster Griekse avocado kipsalade, Pina Colada kipsalade, en Lichtere appel-pecannoot-kipsalade.

close-up kipsalade sandwich croissant op een bord

Als ik zin heb in een broodje, heb ik soms meer zin dan alleen vleeswaren en een stukje kaas. Iets mooier, maar niet zo luxe dat ik eigenlijk tijd moet besteden aan het koken van het eten. Weet je wat ik bedoel?

Dit recept voor kipsalade controleert alle vakken: eenvoudig, lekker, rustgevend en werkt geweldig op zichzelf of tussen twee stukjes brood of een croissant als je snakt naar de verbeeldingskracht waar ik het over heb. Misschien is “verbeelding” niet het meest perfecte woord … hoe zit het met “anders”? Anders maar eenvoudig. Ik zal stoppen met uitleggen wat ik nu bedoel. Ik weet zeker dat je het idee hebt.

Het beste van deze kipsalade met druiven is dat je alleen de overgebleven kip in blokjes hoeft te snijden of een gebraden kip in stukjes hoeft te snijden en een paar pantry-nietjes moet toevoegen om dit recept gemakkelijk te maken. Het heeft de juiste texturen, een beetje knapperig, een beetje zoet en romig genoeg om aan elkaar te plakken en geen andere kruiden nodig, maar niet zo romig dat je kinderen kokhalzen. TMI? Misschien zijn het gewoon mijn kinderen.

Ingrediënten voor kipsalade in een kom

HOE MAAK JE KIPPENSALADE MET DRUIVEN?


Deze romige kipsalade is een makkie. Eerst doe ik de dressing door de lichte mayo, de magere Griekse yoghurt, de kruiden, de mosterd en de honing te mengen. Ik roer goed en lang om ervoor te zorgen dat alles bij elkaar past. Je kunt het ook in een blender doen als je het lekker vindt Ja echt goed gecombineerd.

Snijd vervolgens een gebraden kip of snijd de gekookte kip in blokjes, hak 2 stengels bleekselderij, hak de pecannoten en snijd de druiven doormidden. Meng al deze ingrediënten door elkaar, giet ze dan over de dressing en meng alles door elkaar en serveer!

Ik serveer de mijne graag op croissants, zoals ik al zei, of je kunt elk brood gebruiken dat je echt lekker vindt. Enkele andere goede opties zijn sandwichbroodjes (ik hou van de Hawaiiaanse stijl), brood, wraps of bagels. Of probeer ze in saladewraps te maken, of schep een grote portie in een kom en eet ze op als je geïnteresseerd bent in koolhydraatarme of koolhydraatarme producten.

Kippensalade in een kom

Welke kanten passen bij kipsalade met druiven?


Voor een goed afgeronde maaltijd serveer ik deze kipsalade graag bij een of twee andere gerechten. Enkele van mijn favorieten zijn:

 • geroosterde zoete aardappelen Maak een geweldig bijgerecht hoog opgestapeld naast je geraspte kipsalade sandwich. De warmte en zoetheid van de zoete aardappelen zijn een geweldige aanvulling op de sandwiches.
 • Als je een lekkere, warme, kaasachtige kant van je kipsalade wilt, probeer dan de mijne Kaasachtige gestoofde aardappelschotel.
 • Soms breng ik deze gezonde kipsalade naar de picknick en maakt een van mijn zussen er een Broccoli-appelsalade met maanzaaddressing. Het is leuk om een ​​volledig bord met verschillende soorten “salades” te hebben, of je nu buiten aan een picknicktafel zit of voor je open haard op een geruit tafelkleed zit en een “picknick” hebt met je kinderen binnenshuis.
 • AAN Berry Cheesecake Salad is een geweldige site die ik graag bewaar als toetje. Ik zou mijn kinderen een gigantische chocoladetaart kunnen serveren, zoveel liefhebben, liefhebben, dol zijn op deze witte kom pluis.

De saladesandwich van de kip met druiven op een plaat

WAT IS EEN GOEDE VERVANGING VOOR MAYO’S KIPSALADE?

Ik gebruik graag een combinatie van half lichte mayo en halfvolle Griekse yoghurt in deze kipsalade. Maar als je mayo op is, de smaak niet lekker vindt of liever een ander ingrediënt gebruikt, raad ik de volgende vervangingen aan:

  1. Alle Griekse yoghurt. Je kunt elke Griekse yoghurt gebruiken in plaats van mayo als je dat liever hebt. Het wordt een beetje tanger, maar toch lekker!
  2. Zure room. Een vetvrije of magere zure room fungeert ook als vervanging voor mayo en kan goed worden gemengd met Griekse yoghurt. Het zal zuur zijn, maar de druiven en honing kunnen deze zuurheid een beetje compenseren. Als je zure room te dik is om met de yoghurt te mengen, kun je hem een ​​beetje verdunnen met een eetlepel melk.
 • Een ander type dip of dressing. Als je echt van een ranchsmaak houdt, kun je een beetje ranchdressing gebruiken in plaats van mayo. Vergeet niet dat je niet te veel toevoegt, maar de smaken kunnen een beetje overweldigend zijn. Als je deze route volgt, raad ik aan de smaak te testen voordat je knoflookpoeder, peper en honing toevoegt. Het is altijd gemakkelijker om meer toe te voegen dan te verwijderen. Oké, het is onmogelijk om kruiden te verwijderen als ze eenmaal zijn toegevoegd!

De saladesandwich van de kip met druiven op een plaat

Kipsalade met druiven

Eenvoudige en stevige kipsalade met druiven, pecannoten, selderij en een lichte en romige dressing met een ingrediënt dat deze traditionele kipsalade beter maakt dan de andere!

Cue Kipsalade en druiven, Kipsalade Pecannoten, Kipsalade Recept, Romige kipsalade, Gezonde kipsalade, Gebraden kipsalade, Versnipperde kipsalade, Mediterraanse kipsalade, Traditionele kipsalade
 • 3e Bekers in blokjes gesneden of gehakte kip Gebraden kip werkt geweldig
 • 2e Stengels bleekselderij, gehakt
 • 2/3 Beker Pecannoten gehalveerd of gehakt
 • 1e Beker Druiven, in tweeën gesneden rood, groen of een combinatie van beide
 • Croissants, sandwiches, brood of wraps om te serveren

lichte en romige kipsalade

 • 1/2 Beker Lichte mayo
 • 1/3 Beker niet-vette Griekse yoghurt
 • 1/2 Theelepel Knoflookpoeder
 • 1/2 Theelepel Zout of naar smaak
 • 1/4 Theelepel zwarte peper of naar smaak
 • 3e Theelepel dijon mosterd
 • 2e Theelepel Honing
 • Roer alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en zet apart.

 • Combineer kip, selderij, pecannoten en druiven in een grote kom.

 • Giet de dressing over de kipsalade. Goed mengen en gelijkmatig verdelen met de dressing.

Met dit recept heb ik 8 royaal belegde croissantsandwiches gerepareerd. Je kunt gemakkelijk 10 minder gevulde sandwiches maken of het recept verdubbelen of verdrievoudigen om veel te voeren. Dit recept kan gemakkelijk worden gehalveerd voor een kleine batch of het kan meerdere dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard. Pecannoten kunnen worden weggelaten of vervangen door walnoten of cashewnoten.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten