Varkenskoteletten met romige champignonsaus

Delicaat, verslikt, gebakken Varkenskoteletten met romige champignonsaus. Deze sappige karbonades zijn bedekt met een rijke en hartige knoflook-champignonsaus waar je naar hunkert.

Voor meer heerlijke recepten voor viraal varkensvlees, klik op mijn links voor Beste gebakken varkensfilet, Blad pan varkensfilet en aardappelen, en Eiland geglazuurde varkensfilet.

Varkenskoteletten met romige champignonsaus lazymodee.com

Wie herinnert zich de Brady Bunch? Ik zag veel herhalingen toen ik klein was. Zelfs als je het nog nooit eerder hebt gezien, weet ik zeker dat je de grap over Peter en zijn opmerking “Pork Chops and Applesauce” hebt gehoord. Voor een beetje achtergrondinformatie over de opmerking, als je niet bekend bent, gebruikt Peter een Humphrey Bogart-stem om te zeggen wat zijn familie heeft voor het avondeten en, zoals je het al geraden hebt, is het “karbonades en appelmoes”.

Dat gezegd hebbende, ik kan geen karbonade (of appelmoes) maken zonder Peter Brady het met die stem te horen zeggen. Wat hier noch daar is en waarschijnlijk niet zo belangrijk is in het grote geheel van dingen, maar voor mij maakt het me alleen maar glimlachen.

Voordat je denkt dat je een karbonade kunt krijgen zoals die in de jaren zestig werd geserveerd, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Varkenskoteletten als gerecht bestaan ​​al lang, dat is zeker, maar ze hebben ook een lange weg afgelegd.

Tegenwoordig zijn ze dikker, sappiger en lekkerder dan ooit, en dat allemaal omdat de recepten zo veel zijn veranderd en de kooktechnieken zijn verbeterd. Ik neem bijvoorbeeld graag een lekker dik stuk karbonade (minstens 1,5 inch dik) en kruiden, bakken en vervolgens bakken in de oven om de lekkerste karbonades aan deze kant van de Rocky Mountains te krijgen.

Varkenskoteletten met romige champignonsaus lazymodee.com

HOE PORK JE CHOPS MET CREAMY MUSHROOM SAUCE?

Dit recept heeft een paar stappen meer dan de meeste van mijn recepten, maar het is elke stap waard. En probeer je er niet door te laten afschrikken. Ik denk dat je zult merken dat het gemakkelijk is om van stap tot stap te gaan als je eenmaal bent begonnen.

Eerst verwarm ik de oven voor, daarna wrijf ik de karbonades aan beide kanten in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vervolgens doe ik de boter in een grote ovenvaste pan op middelhoog tot hoog vuur. (Email of gietijzer werkt prima. Als je echter geen ovenvaste pan hebt, heb ik instructies over het koken van deze pannen achtergelaten in het gedeelte “Opmerkingen” hieronder.)

Als de boter is gesmolten, doe ik 1 eetlepel olie in de pan, voeg dan de karbonades toe en laat ze 2-3 minuten aan beide kanten aanbraden, of tot beide kanten bruin zijn en krokant worden. Als beide kanten bruin zijn, leg de karbonades op een bord.

Voeg knoflook en champignons toe aan dezelfde pan en bak tot ze bruin, zacht en geurig zijn. Voeg kippenbouillon, room, zout, peper en parmezaan toe aan dit mengsel. Leg de karbonades terug in de pan en giet wat vloeistof in de pan over de karbonades zodat ze aan alle kanten bevochtigd worden.

Zet tenslotte de hele pan 20-25 minuten in de voorverwarmde oven of tot de karbonades helemaal gaar zijn en de saus is ingedikt. Om de karbonades vochtig te houden, giet je de vloeistof er 2-3 keer overheen terwijl je in de oven kookt.

Om te serveren, bedek elke karbonade en giet de champignonsaus erover, garneer met zwarte peper, meer parmezaan en verse kruiden en dompel direct in deze verstikte varkenskarbonades!

Varkenskoteletten met romige champignonsaus lazymodee.com

WAAROM KOKEN MIJN VARKENSVLEES ZWAAR?

Hoewel dit recept zou moeten voorkomen dat je harde karbonades krijgt, gebeurt het soms nog steeds. Meestal is de reden dat varkenskoteletten een relatief mager stuk vlees zijn en over het algemeen dunner worden gesneden dan ik hier voorstel.

Varkenskoteletten koken ook snel en als je ze uit de oven haalt, blijven ze koken (als ze rusten) omdat er nog warmte in je pan zit. Elk vlees zal dit echter doen.

De beste manier om taaie karbonades te vermijden, is door op te letten hoe lang ze gekookt zijn en ze niet langer te laten zijn dan de kooktijden die in uw recept worden voorgesteld. Gebruik bij twijfel een vleesthermometer. Als het 145 graden aangeeft, ben je klaar! Je moet deze heerlijke knoflook-champignonsaus blijven toevoegen aan de karbonades om dit vochtgehalte te behouden.

HOE SCHRIJF JE PORKKAARTJES IN?

Als je er zeker van wilt zijn dat je al mals varkensvlees kookt, kun je het mals maken door het met een weekmaker (hamer) over het vlees te beuken. Probeer het gelijkmatig te doen als je kunt. Slechts een paar slagen zijn genoeg, u hoeft de hamer niet te vaak te gebruiken. Sla ook de bakstap niet over om het natuurlijke vocht vast te houden voordat u het in de oven gaat bakken.

Varkenskoteletten met romige champignonsaus lazymodee.com

Varkenskoteletten met romige champignonsaus

Malse, gebakken, gesmoorde varkenskoteletten met romige champignonsaus. Deze sappige karbonades zijn bedekt met een rijke en hartige knoflook-champignonsaus waar je naar hunkert.

Cue Knoflook champignonsaus, karbonades met champignons, gesmoorde karbonades, malse gebakken karbonades
 • 4e Karbonades zonder been minimaal 1,5 cm dik
 • 1-2 Eetlepels Olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • 3e Eetlepels Boter
 • 1e Beker natriumarme kippenbouillon
 • 1e Beker Slagroom zie opmerking
 • 1e Beker gesneden champignons
 • 1e Eetlepels gehakte knoflook
 • 1/2 Theelepel Zout
 • 1/2 Theelepel vers gekraakte zwarte peper Verminder tot 1/4 theelepel bij gebruik van gemalen zwarte peper
 • 3e Eetlepels geraspte parmezaanse kaas, meer op de topping (optioneel)
 • Verwarm de oven voor op 375 graden.

 • Wrijf de karbonades in met wat olijfolie. Breng aan beide kanten royaal op smaak met peper en zout.

 • Smelt 1 eetlepel boter in een grote ovenvaste pan (zie opmerking) op middelhoog tot hoog vuur.

 • Zodra de boter is gesmolten, giet je er 1 eetlepel olie over. Leg de karbonades in de pan en fruit ze 2-3 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin zijn. Leg ze op een bord en zet apart.

 • Doe de overgebleven boter, knoflook en champignons in de pan en bak in ca. 2 minuten bruin.

 • Roer de kippenbouillon, room, zout en peper erdoor, evenals de parmezaanse kaas.

 • Leg de karbonades terug in de pan en schep wat vloeistof over de karbonades zodat ze aan alle kanten bevochtigd worden.

 • Plaats in een voorverwarmde oven. Bak 20-25 minuten tot alles gaar is en de saus is ingedikt. Giet 2-3 keer vloeistof uit de pan over de karbonades.

 • Leg de champignonsaus uit de pan over de karbonades, garneer met extra zwarte peper, parmezaan en verse kruiden en serveer.

Voor een lichtere versie kun je de crème half en half vervangen. Het resultaat zal heerlijk zijn, zo niet zo rijk en romig. Ik heb hele teentjes knoflook toegevoegd voor extra knoflooksmaak en esthetiek. Als je geen ovenvaste pan hebt, kun je de stappen 1 t / m 6 in een gewone pan / pan doen, daarna de saus en karbonades in een ovenschaal / ovenschaal doen en bakken zoals aangegeven.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten