25 DIY-projectideeën om uw achtertuin te upgraden

Als je denkt dat je tuin er beter uit kan zien en wat functioneler en nuttiger kan zijn, ben je niet de enige. Dit zou een goed moment zijn om hier aan enkele projecten te werken. Daarom hebben we een aantal ideeën verzameld die hopelijk je verbeeldingskracht zullen stimuleren en je zullen inspireren. Laten we beginnen

Er zijn veel kleine dingen die u kunt doen om uw tuin uitnodigender te maken, maar er zijn ook veel grotere dingen om te overwegen. Het bouwen van een moderne pergola kan bijvoorbeeld cool zijn als je er nog geen hebt. Het is niet het gemakkelijkste ter wereld, maar het is zeker haalbaar en als je hulp had, zou het nog beter zijn.

Een hangmat is een ander echt cool ding in de achtertuin. Het zou super eenvoudig zijn om gewoon een hangmat te kopen, maar als je iets speciaals en persoonlijks wilt, maak dan een macrame-hangmat zoals die op Hunker.

Als jij het type bent dat van vrienden houdt en anderen vermaakt, is het misschien leuk om een ​​grote picknicktafel in de achtertuin te hebben met een paar banken, zodat iedereen kan rondhangen en plezier kan hebben. Je kunt de tafel helemaal opnieuw bouwen, maar je kunt ook een oude tafel opnieuw ontwerpen en hem er gewoon weer mooi en mooi uit laten zien. Bekijk akailochiclife voor meer informatie.

Wat dacht je van een salontafel voor op je terras? Je kunt een paar comfortabele stoelen, een bank of een schommel toevoegen en het is echt een leuke plek om te ontspannen en tijd door te brengen. U kunt eenvoudig een salontafel op een pallet bouwen en er zwenkwielen of wielen op plaatsen, zodat u deze gemakkelijk kunt verplaatsen.

Geef je tuin een beetje sfeervol licht met deze prachtige kubuslantaarns. Je kunt ze maken van pluggen en ze beschilderen om bij je interieur te passen. Plaats de stompkaarsen in het midden van elke kaars. U kunt wat meer details toevoegen als u de lantaarns verder wilt aanpassen.

Dit ziet eruit als een normale eettafel voor buiten en kan als zodanig worden gebruikt, maar er is meer aan de hand. U kunt de panelen in het midden van de tafel verwijderen en een verborgen koelbox blootleggen. Je kunt dit vullen met ijs en je drankjes lekker koel buiten houden. Als je wilt weten hoe deze tafel is gemaakt, lees dan remodelaholic.

De vloer in je tuin kan ook wat aandacht gebruiken. Een idee is om een ​​plavuizenpad aan te leggen en je kunt het er echt natuurlijk en organisch uit laten zien als dit een stijl is die volgens jou in je tuin past. Natuurlijk kunt u ook voor een andere stijl kiezen als iets moderners en eenvoudigs beter bij uw tuin past.

Er zijn nog enkele andere nuttige en praktische projecten die u voor uw tuin kunt doen. Een daarvan is een tuinslanghouder die je kunt bouwen met een houten paal en wat extra benodigdheden. Zoek er een goede plek voor, ergens toegankelijk maar buiten de gebaande paden, en verf of schilder het hout dat bij uw stijl en omgeving past.

Een wijnstokprieel is een ander, enigszins complex project dat u in de achtertuin of in uw tuin kunt doen. Het kan op verschillende manieren worden aangepast, afhankelijk van de beschikbare ruimte en uw favoriete stijl. Zorg ervoor dat u de perfecte plaats ervoor vindt, want het wordt na installatie een integraal onderdeel van uw tuin.

Het toevoegen van een bloembakplanter (of meer) kan het uiterlijk van een huis aanzienlijk veranderen. Het kan de aantrekkingskracht van de stoeprand vergroten en uw huis mooi maken. Het is ook een vrij eenvoudig project. Het enige wat je nodig hebt zijn wat houten planken en een paar schroeven, samen met wat basisgereedschap.

Je kunt ook een grote plantenbak maken van palletborden en deze laten uitstallen op je veranda of terras. Het gebruik van pallethout maakt het een zeer goedkoop project, en u kunt ook eventuele restanten van eerdere projecten gebruiken.

Een deel van een mooie achtertuin houdt het dek in goede staat. Neem daarom van tijd tot tijd de tijd om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, het dek af te snijden en de laatste hand eraan te leggen. Dit veronderstelt natuurlijk dat je al in het deck zit. Anders zou je er eerst een moeten maken, wat ook niet erg moeilijk zou zijn.

Een ander ding dat uw tuin echt zou laten opvallen, is een waterpartij. Een vijver bouwen met een kleine waterval zou eigenlijk vrij eenvoudig zijn. Het hoeft niet groot te zijn, zodat je er in een hoek of waar dan ook ruimte voor kunt vinden en het op veel verschillende en mooie manieren kunt aanpassen. Voor meer informatie, zie ohmy-creative als je geïnteresseerd bent in het project.

Dit is een heel creatieve manier om uw tuinslang tegelijkertijd op te bergen en te verbergen. Zoals je kunt zien, is dit een grote plantenbak met een geheim opbergvak erin dat groot genoeg is om de tuinslang vast te houden en uit het zicht te houden, maar tegelijkertijd is het toegankelijk en binnen handbereik. Als je iets soortgelijks wilt bouwen voor je eigen tuin, zie diycandy voor meer informatie.

Een vuurplaats is een andere geweldige functie voor een achtertuin. Het zou gemakkelijk zijn om een ​​paar stoelen of boomstammen rond de put te zetten en er een dag op te plakken. Als je deze kamer echter iets specialer en karaktervoller wilt maken, kun je er ook een klein terras omheen bouwen, omlijsten en nog wat extra accentueren. Dit kost veel werk. Zorg er dus voor dat je recapturedcharm bekijkt om alle belangrijke informatie over dit project te krijgen.

Dit is een van de meest creatieve en slimme wijnvattoepassingen die we al een tijdje hebben gezien. Zoals je kunt zien, is het vat omgevormd tot een plantenbak en dient het ook als standaard voor een buitenparaplu. Dit ziet er erg mooi uit in de achtertuin en stelt u in staat om een ​​klein schaduwrijk gebied te creëren dat er eigenlijk uitziet alsof het daar thuishoort. Dit idee komt van de spar.

Als je de kinderen wilt aanmoedigen om meer tijd buitenshuis door te brengen, kan het leuk zijn om een ​​speelhuisje in de achtertuin te bouwen. Je zou er gewoon een kunnen kopen als je dingen echt wilt vereenvoudigen, maar dat kan vrij duur zijn en lang niet zo leuk en interessant als helemaal opnieuw doen. Bekijk madewithhappy voor aanvullende tips en details.

De installatie van een erwtengrindterras is een ander groot achtertuinproject dat u zou kunnen aanpakken, dat een enorme impact zou hebben op de hele omgeving en de achtertuin volledig zou veranderen. Je hebt eerst een vrij groot gebied nodig. Zorg er dus voor dat u alles uit de weg haalt en een paar metingen uitvoert voordat u begint met graven en terraforming. Verdere details en informatie zijn te vinden in de stadsboerderij.

Mocht je het je afvragen, het bouwen van een vuurplaats is niet zo moeilijk. Er zijn veel eenvoudige manieren om dit te doen. Deze ronde stenen put is een perfect voorbeeld. Terwijl je toch bezig bent, wil je misschien ook wat aangepaste banken rond de put toevoegen en een mooie en gezellige zithoek creëren. Je kunt deze tutorial van abeautifulmess lezen om de rest van de details te achterhalen.

Als u ruimte in uw tuin heeft, kan het leuk zijn om een ​​klein zwembad toe te voegen. Je kunt het omringen met wat hekken of er een soort hoek omheen maken en wat extra functies toevoegen, zoals een buitendouche. Overweeg ook om het te bedekken en ofwel een dak te installeren of een buitenscherm te gebruiken. Het idee komt van astrollthrulife.

Een grote tuinboom is een echte schat. Een manier om dit te gebruiken is om een ​​boom te laten slingeren. Een houten plank en een touw zijn alles wat je nodig hebt voor dit kleine tuinproject. Zorg dat alles mooi en veilig is en kies een stevige tak om de schommel aan op te hangen. Als je meer details nodig hebt, kun je verder gaan met de gedachten.

Als je kinderen hebt, zou het zeker leuk zijn om ook voor hen iets in je tuin te bouwen. Als u bijvoorbeeld een eettafel voor buiten heeft, kunt u ook een kleine miniatuurversie toevoegen die de kinderen kunnen gebruiken. Er is een hele leuke tutorial voor een moderne kinderpicknicktafel op niceindeed die je kunt bekijken als je geïnteresseerd bent in dit idee.

Een ander interessant projectidee voor de achtertuin kan de constructie zijn van een verhoogde plantenbak. Je kunt het vullen met vetplanten, bloeiende planten, kruiden of wat je maar wilt, en je kunt het tijdens de warme maanden buiten laten staan, het binnen verplaatsen als het koud wordt of gewoon alle planten in individuele potten verplaatsen. Het leuke van dit bijzondere plantenbed is dat je kunt opstaan ​​in plaats van voorover te buigen en op je knieën te gaan zitten, waardoor tuinieren in de tuin veel comfortabeler wordt.

Zoals reeds vermeld, zijn bloembakken voor bloembakken een prachtige decoratie die het huis karakter en kleur geeft en de aantrekkelijkheid van de stoeprand vergroot. Natuurlijk passen ze meestal het beste bij rustieke en traditionele huizen, maar je kunt dit werk ook doen in een modernere setting. De details zijn belangrijk.

Over plantenbakken en groen en andere dingen gesproken, er is nog een heel gaaf projectidee dat we vandaag met je willen delen dat van buiten het piketomheining komt. Dit is een project dat je laat zien hoe je lades hergebruikt en ze in plantenbakken verandert.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten