DIY-boekenplankideeën voor elke kamer, stijl en budget

Bent u op zoek naar nieuwe manieren om uw huis te verbeteren en praktischer en beter uitgerust te maken voor uw behoeften? Hoe zit het met het bouwen van een boekenkast of twee en het toevoegen van meer opslagruimte aan de ruimtes die het nodig hebben? Boekenplanken kunnen oneindig veel verschillende vormen aannemen en kunnen voor veel doeleinden geschikt zijn. Ze kunnen veel meer bevatten dan alleen boeken en ze kunnen in eenheden worden geïntegreerd of op allerlei interessante manieren worden weergegeven. Het doel van een doe-het-zelfplank is om het precies te maken zoals je het wilt. Laten we dus eens kijken naar enkele opties die u zouden kunnen inspireren.

Een combinatie van planken kan mogelijk fungeren als complexe opslageenheid of zelfs als media-eenheid voor de woonkamer. Het is een leuke en betaalbare optie die het interieurontwerp vereenvoudigt en vooral praktisch is in kleine ruimtes waar er niet genoeg ruimte is voor een grote console of wandmeubel. Als je dit ontwerp leuk vindt, lees dan bijna perfect voor instructies over het maken van je eigen versie.

Dit is meer dan alleen een eenvoudige doe-het-boekenplank. Het is een compacte en zeer praktische accenttafel gemaakt van een afgedankte kabeltrommel. Het is het perfecte accessoire voor een gezellige leeshoek en draait zelfs om zodat je gemakkelijk het boek kunt pakken dat je zoekt. U kunt zwenkwielen aan de onderkant installeren, zodat u ze ook gemakkelijk kunt verplaatsen.

Het zijn meestal de boeken die op de plank liggen, en niet andersom, dus deze omgekeerde plank is een behoorlijk cool en ongebruikelijk accentstuk. Het is niet magisch dat boeken naar de. Onderkant van de plank, maar elastische lussen die aan de plank zijn bevestigd en nauwkeurig zijn gemeten voor elk afzonderlijk boek.

Soms kan een boekenplank meer zijn dan dat en het enige dat nodig is, is een beetje creativiteit en wat vrije tijd. U kunt van een eenvoudige boekenkast een comfortabele bank maken met daaronder opbergruimte. Het is een geweldige combinatie, vooral voor het lezen van hoeken. U kunt de bank voor een raam of in een hoek plaatsen en kussens toevoegen voor een nog gezelligere uitstraling.

Een boekenkast die groeit en groeit naarmate uw boekencollectie groeit. Dit is niet zo ongebruikelijk of moeilijk te maken als het lijkt. Het geheim van deze stijlvolle boekenkast is bijvoorbeeld dat hij uit losse houten kisten bestaat. U kunt dus altijd meer toevoegen als u meer opslagruimte nodig heeft.

Als je het hebt over houten kisten en ideeën voor doe-het-boekenplanken, bekijk dan deze schattige bijzettafel die je uit één doos kunt bouwen. Neem een ​​stuk hout en maak een verdeler in het midden, installeer rollen en beits het hout. Je kunt hem dan toevoegen aan je woonkamer, op de bank of naast een comfortabele fauteuil. Deze houten kist bijzettafel is een van de eenvoudigste en meest inspirerende projecten op onze lijst.

Natuurlijk hoeft niet elke doe-het-boekenkast als iets anders te dienen. Soms is een enkele functie voldoende. Natuurlijk worden planken meestal in paren of in grotere groepen geleverd, dus het is nauwkeuriger om over boekenplanken te praten dan over boekenplanken. Bekijk zeker eens deze simpele unit, die bestaat uit een enkel multiplex paneel. Alles hierover vind je in de instructies.

Een ander stijlvol doe-het-boekenkastontwerp komt van ohohdeco. Het combineert zwarte planken en lichte scheidingswanden van natuurlijk hout met compartimenten in verschillende afmetingen. U kunt zoveel niveaus toevoegen als u wilt. We houden echt van deze lage, console-achtige structuur.

Geef je doe-het-boekenplank een chique, industriële uitstraling door metalen buizen in het ontwerp te integreren. De pijpen kunnen een praktische rol spelen als ze deel uitmaken van de boekenplankstructuur, maar ze spelen ook een decoratieve rol. Bekijk Rogueengineer voor enkele geweldige plannen en instructies voor het helemaal opnieuw bouwen van deze industriële boekenkast.

Misschien wilt u een rustiek gevoel aan uw interieur toevoegen en u wilt dit doen met doe-het-boekenplanken. Een idee kan zijn om een ​​eenvoudige en open boekenplank te bouwen die lijkt op die op Ana White. Het is veelzijdig genoeg om er geweldig uit te zien en handig te zijn in ruimtes zoals de woonkamer, eetkamer, zelfs de keuken, slaapkamer of gang.

Als je het hebt over rustieke boekenplankideeën, bekijk dan deze ladderboekenplank die we op Shanty-2-Chic hebben gevonden. Het is een heel charmant stuk met veel karakter en een simpel, puur en nostalgisch design. Je kunt de planken (uiteraard) vullen met boeken, maar ook met potplanten, om een ​​gelaagde binnentuin te creëren. Je kunt het hout ook schilderen of beitsen, maar dan ziet het er niet hetzelfde uit.

Als je een ladder-boekenkast wilt bouwen, kun je ook een echte ladder gebruiken in je ontwerp. U kunt eenvoudig een paar houten planken toevoegen die volledig kunnen worden ondersteund door de dubbele ladder. De planken kunnen naar boven korter zijn als de boekenplank piramidevormig moet zijn. Bekijk het Casahaus voor meer inspiratie.

Veel van de ideeën die we tot nu toe hebben laten zien, hadden te maken met boekenkasten in plaats van met individuele doe-het-boekenplanken. Laten we dus een korte blik werpen op het project dat zich bezighoudt met buitengewone realiteit. Deze kleine boekenkasten aan de muur zijn perfect voor kinderboeken. Ze zijn klein, schattig en kleurrijk en je kunt er zoveel maken als je wilt.

We hebben al vermeld dat je van een eenvoudige boekenkast een comfortabele bank kunt maken met daaronder opbergruimte. Op dat moment was het idee om een ​​bestaande boekenkast te hergebruiken. Maar wat als je er geen hebt? De natuurlijke oplossing zou zijn om er een te maken en je kunt de tutorial over de instructies volgen om ervoor te zorgen dat je niets mist.

Naast alle coole manieren om planken in verschillende vormen en maten te combineren, heeft een ander gebied waar je creatief kunt zijn te maken met het montagesysteem en de hardware. Een cool idee is om hangende planken te bouwen en ze te plaatsen met touw en metalen ankers wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld B. aan een raam, in een hoek, boven een tafel of waar er vrije ruimte is. Je kunt ze aan de muur of aan het plafond hangen. Meer informatie over citroendistel vindt u hier.

Een van de grootste dingen van een boekenkast, naast het feit dat het meer opslagruimte aan een kamer toevoegt, is het feit dat het niet veel ruimte in beslag neemt en het er niet klein of rommelig uitziet. Dit geldt voor veel verschillende doe-het-zelf boekenplankontwerpen, waaronder deze van Shadesofblueinteriors. Het is een strakke boekenplank die in krappe hoeken en hoeken past.

Hoe cool is deze plank? Ja, dat klopt, dit is een boekenkast gemaakt van een hergebruikt skateboard. Je kunt er een voor je eigen huis maken door gewoon de wielen te verwijderen en vier gaten in het skateboard te boren, zodat je het met een touw kunt ophangen. Dit is een geweldige manier om een ​​oud skateboard te upgraden en een tweede kans te geven. Het is ook een geweldige manier om je huis te decoreren met betekenisvolle stukken. Instructies voor dit project zijn te vinden op brabbelen.

Toen we het hadden over industriële planken, spraken we over hoe buizen kunnen worden gebruikt om een ​​frame voor een plank te bouwen. Nu kun je precies zien hoe dat eruit zou zien. Op tarynwhiteaker vind je een gedetailleerde tutorial die uitlegt hoe je industriële planken kunt maken van metalen buizen, fittingen en houten planken.

Boom boekenplanken zijn erg populair en niet bepaald moeilijk om te bouwen, wat betekent dat je het zelfs zelf kunt doen. Het is een van de meest gedetailleerde doe-het-boekenplankprojecten op onze lijst. Volg daarom de instructies en meet altijd tweemaal voordat u snijdt. U kunt alle details van de instructies vinden.

Deze moderne DIY-boekenkasttafel uit het midden van de eeuw is een perfect stuk voor de woonkamer. Je kunt hem naast de bank houden en vullen met al je favoriete boeken, zodat je ze altijd bij de hand hebt als je wilt ontspannen. De tafel heeft twee compartimenten en een open ruimte waar je decoraties kunt neerzetten of als oppervlak kunt gebruiken voor je telefoon en andere persoonlijke spullen. Je kunt meer leren over dit project en het ontwerp van de bijzettafel bij jenwoodhouse.

Zoals u al weet van enkele van de hierboven genoemde projecten, kunnen op maat gemaakte en modulaire boekenkasten worden gemaakt van houten kisten. Allereerst: schilder de dozen. Dit geeft uw boekenkast een meer uniforme uitstraling en is gemakkelijker in te passen in de rest van uw meubels en decor. Als je geïnteresseerd bent, kun je meer informatie vinden over het maken van echt goede functies.

Een op maat gemaakte boekenkast is echt een leuke toevoeging aan een slaapkamer, vooral als je af en toe een paar pagina’s uit je favoriete boek wilt lezen voordat je gaat slapen. Om ruimte te besparen en de boeken in de buurt te houden, kunt u de boekenplanken in uw hoofdeinde installeren. De inspiratie voor dit idee is i.pinimg.

Zelfs in een klein huis is er altijd ruimte voor boekenplanken. Het feit dat ze in veel, veel verschillende vormen en maten voorkomen, is een grote hulp als u onderdelen krijgt die passen in grote en smalle ruimtes en hoeken of in ongemakkelijke gebieden tussen twee ramen. Als u iets op maat nodig heeft, is het zelf bouwen van de boekenplanken niet zo moeilijk. Bekijk dit prachtige huis op Designsponge voor inspiratie.

Sommige ontwerpen op deze lijst zijn behoorlijk … onconventioneel. Dit is er een van: een oude televisie die in een boekenkast is veranderd. Het is niet het meest ruimtebesparende ontwerp, maar een van de meest interessante. Bekijk Diygadgets als je er meer over wilt weten.

Hier is een op maat gemaakte boekenplank die heel gemakkelijk te maken is en waar u meer dan alleen boeken kunt opslaan. Deze dient ook als platenkast, wat gaaf en handig is als je toevallig een collectie hebt. Zoals je kunt zien, heeft het ontwerp een sterke industriële sfeer en is het vooral bedoeld om praktisch te zijn, vandaar de aan de onderkant gemonteerde stuurwielen. Als je geïnteresseerd bent, kun je een gedetailleerde beschrijving van het project vinden op abeautifulmess.

Over stuurwielen gesproken, ze zijn erg praktisch en kunnen op bijna elk meubelstuk worden gemonteerd als je het gemakkelijk wilt verplaatsen. Het zou geweldig zijn als u een vergrendelingsmechanisme heeft dat voorkomt dat uw boekenplanken en andere onderdelen per ongeluk worden rondgeduwd. Wat ons in ieder geval echt interesseert, is deze prachtige vintage boekenkast, die op cherishedbliss werd gepresenteerd. Het heeft een boerderij-geïnspireerde look waar we meteen verliefd op werden.

Een ander echt charmant stuk is deze bibliotheekwagen afgebeeld op gips en rampen. Het is klein, maar het heeft veel karakter en potentieel. Het zag er niet altijd zo goed uit, maar na een beetje restauratie ziet het er absoluut prima uit en het feit dat je het op elk moment kunt meenemen en verplaatsen naar een andere plaats is erg handig.

Als u op zoek bent naar een eenvoudige boekenkast die in een moderne of moderne ruimte past of zo min mogelijk ruimte in beslag neemt, overweeg dan het volgende. Dit is een boekenplank voor de achterkant en het is heel gemakkelijk te bouwen en zeer aanpasbaar. U vindt alle details over de kleuren van Blueinteriors.

Boekenplanken zijn uiterst veelzijdig en worden zelden gebruikt om boeken in op te slaan. Meestal hebben ze een tweeledig doel, omdat ze zowel functioneel als decoratief zijn. Ontwerpen als deze zijn daar perfect voor. Deze driehoekige planken bieden voldoende ruimte om items op te slaan en weer te geven, en zien er zelfs interessant uit als ze leeg zijn. Zie ispydiy voor meer informatie over dit ontwerp.

Dit is meestal de stijl van boekenplanken die we vaak hebben gezien in kinderkamers en kinderkamers. Je kunt veel boeken opnemen en ze op een leuke en interessante manier weergeven. Ze voorkomen ook dat de boeken van de randen vallen en ze zijn ook redelijk eenvoudig te bouwen. Er is een opfriscursus die je er alles over vertelt.

Er is ook de mogelijkheid om individuele planken aan de muur te bevestigen en er zoveel als u denkt te passen en er goed uit te laten zien, afhankelijk van de kamer, de omgeving en uw behoeften. Elk van deze planken, afgebeeld op de huizen met de markeringen, is gemaakt van een houten plank en twee metalen clips.

Een boekenkast hoeft niet recht of vlak te zijn om nuttig en praktisch te zijn. Veel moderne ontwerpen hebben schuine planken die niet alleen functioneel zijn, maar er ook cool uitzien. U kunt dit idee gebruiken bij het maken van uw eigen boekenplanken. Brepurposed.porch heeft zelfs een heel mooie waarvan we denken dat je het leuk zult vinden.

Hout is het meest gebruikte materiaal voor boekenplanken en de meeste meubels in het algemeen. Zoals u weet, zijn er echter veel andere opties om uit te kiezen, waarvan sommige vrij ongebruikelijk zijn. Zo zijn deze planken gemaakt van hergebruikte dakgoten. Ze zien er prachtig uit en zijn heel gemakkelijk te maken. Ze zijn ook nog eens super goedkoop. U kunt alle details vinden over hergebruik en upcycle.

Als u geen typische boekenkast wilt maken, kunt u altijd plezier hebben bij het ontwerpen van een uniek ontwerp op maat. Hoe zit het met het mengen van verschillende modules in verschillende vormen en maten en het creëren van een soort puzzel-geïnspireerde boekenplank? U kunt zelfs twee of meer soorten oppervlakken of verschillende kleuren combineren om het ontwerp nog diverser te maken. Dit stuk over Instructables is echt een goede plek om te beginnen.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten