10 prachtige keukenontwerpen met onverwachte eigenschappen

Bij het ontwerpen of renoveren van een keuken is het moeilijk de balans te vinden tussen esthetiek en functionaliteit. U wilt dat de ruimte er mooi en uitnodigend uitziet en al het andere, maar u wilt ook dat deze voldoende opbergruimte heeft en praktisch is. Het is gemakkelijk om te verdwalen in de details en een paar projecten te bekijken en verschillende keukenontwerpen te bekijken.

Omdat het een open keuken is, moesten accentmaterialen en details worden aangebracht om het op te laten vallen. Tegelijkertijd moest het ontwerp eenvoudig en in lijn met de rest van de kamer blijven. Al deze punten zijn alleen bereikt door wit marmer in het ontwerp op te nemen. Het hele eiland vertoont de prachtige grijze aderen en ook het patroon en de backsplash gebruiken dezelfde stijl.

Werken met zwarte keukenkasten kan erg moeilijk zijn omdat ze de kamer gemakkelijk kunnen overweldigen. In dit geval zijn de kasten echter nauwelijks merkbaar. Dit komt omdat de echte focus van de kamer eigenlijk boven de zwarte kasten aan de muur ligt en een onverwachte toevoeging aan het ontwerp is. Het hele appartement is ontworpen door Emil Dervish.

Sommige materialen en afwerkingen zijn beter dan andere om u de luxe keukenlook te geven die u zich maar kunt wensen. Wit marmer, vooral het type met uitgesproken aderpatronen, is in dit geval echt een goede keuze. Combineer het met massief hout, neutrale en minimalistische vormen om een ​​balans te bereiken. Dit prachtige ontwerp is gemaakt door Studio Stewart-Schafer.

Eenvoud kan veel verschillende vormen aannemen. Je kunt een heel mooie keuken creëren met slechts een paar belangrijke materialen, eenvoudige oppervlakken en beperkte kleurenschema’s. Hier kunt u bijvoorbeeld zien hoe elegant de warme neutrale kleuren zijn in combinatie met witte oppervlakken en verfijnde marmeren accenten.

De interieurontwerpstudio Colombe heeft een appartement in Warschau gerenoveerd en heeft het deze werkelijk prachtige keuken gegeven, die we absoluut charmant vinden. Het is een open keuken met een tweekleurige visgraatvloer, een elegante tafel die eventueel ook kan dienen als eiland en kast in twee zeer verschillende kleurstellingen. We houden van de manier waarop houtaccenten in deze kamer zijn gebruikt.

Het zijn niet alleen de neutrale kleuren die goed passen bij keukens, maar ook die die minder conventioneel zijn. Neem bijvoorbeeld dit ontwerp van Studio Snøhetta. Het gebruikt roze als hoofdkleur in combinatie met gouden, groene en houten accenten. Het is absoluut een exotisch palet, maar het ziet er hier thuis uit. De moderne keukenkasten behouden de noodzakelijke eenvoud om dit ontwerp te laten werken.

Interessant is ook het kleurenpalet in deze keuken. De muren zijn wit, wat een schone en lichte achtergrond geeft, en daarentegen hebben de meubels deze donkerblauwe tint die een vloeiende overgang lijkt te creëren naar de donkere vloertegels. Dat is het natuurlijk niet alleen: alle antieke metalen details geven de ruimte veel karakter, zowel in combinatie met de hoekkeukenkasten als met het eiland. Dit is een interieur van Gramercy Design.

Bekijk deze andere prachtige keuken die de charme en elegantie van oude Victoriaanse huizen terugbrengt en toch alle functies biedt die u van een moderne keuken mag verwachten. De kleuren zijn ingetogen, maar niet karakterloos. De muren zijn echt rustgevend en het kleine eiland vormt een adembenemend brandpunt dat perfect bij deze stijl past.

Deze keuken is erg leuk in een oude school en een beetje rustiek. De sfeer wordt versterkt door alle apparaten, meubels en hardware-details, evenals enkele decoraties zoals het kleine tapijt. Al met al is het resultaat een zeer gezellige en uitnodigende keuken. Hoe meer je ernaar kijkt, hoe interessanter de kleine details die je ontdekt. Meer inspiratie vind je bij andere hám interieurprojecten.

Sommige kleuren zijn behoorlijk controversieel. Iedereen heeft het potentieel om er in bepaalde contexten goed uit te zien en de manier waarop ze worden gecombineerd, wordt problematisch. Dit is een open keuken ontworpen door Studio Shamshiri. Het gebruikt deze prachtige mosterdgele tint door het hele ontwerp. In de context van het hele huis is het duidelijk dat het kleurenpalet bestaat uit de nogal ongebruikelijke combinatie van geel, rood en blauw, wat niet veelbelovend klinkt, maar er in dit bijzondere geval mooi uitziet.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten