Frisse keukenontwerpen waardoor u meer tijd zult besteden aan koken

Ze zeggen dat schoonheid in het oog van de toeschouwer is, en als het gaat om keukenontwerp, is dit zeker waar. Er is geen “standaard” keukenontwerp meer. Iedereen wil een individuele look die past bij hun persoonlijkheid en de persoonlijke voorkeuren van hun eigen familie. De nieuwe keukenontwerpen van vandaag bieden een breed scala aan stijlen en voorzieningen voor diegenen die een geheel nieuwe ruimte willen creëren. Hoewel een volledige verbouwing van de keuken misschien niet voor iedereen gepland is, zijn er veel elementen die in een bestaande keuken kunnen worden opgenomen om hem er fris uit te laten zien. Hier vindt u een selectie van wenselijke keukenontwerpen die uw fantasie de vrije loop laten.

Bijpassend werkblad en achteropstand

Traditioneel zijn werkbladen en opstanden gemaakt van twee verschillende materialen. Het aanrecht zou van marmer kunnen zijn, maar de backsplash zou bijvoorbeeld van tegels zijn gemaakt. En hoewel het mengen van materialen in de keuken tegenwoordig vaker voorkomt dan ooit tevoren, kiezen veel huiseigenaren ervoor om de twee oppervlakken in hetzelfde materiaal te combineren. Zwart marmer wordt gebruikt voor zowel het aanrecht als de achterwand, waardoor een gecoördineerd gebied binnen de keuken ontstaat. Dat is ook logisch, want nu is de muur achter de gootsteen net zo duurzaam als het werkblad.

Gouden drama

Deze keuken is zeker uitzonderlijk en heeft koperen werkbladen en zwarte kasten die een prachtige combinatie vormen. Metaal is een onverwacht aanrechtmateriaal voor thuis en zwarte meubels zijn ook niet de meest voorkomende keuze. Samen vormen ze echter een stijlvolle keuken die traditioneel en eigentijds design overspant. De stijl van de kasten en hun houten details zijn een knipoog naar het verleden, terwijl het eiland in waterval-stijl volledig modern is

Meerdere eilanden

Soms bepaalt de indeling van een kamer hoe uw keuken eruit ziet. In plaats van toonbanken en kasten aan verschillende kanten van de kamer, bevatten nieuwe concepten in plaats daarvan meerdere eilanden. Dit voorbeeld bevat slechts een enkele muur met ingebouwde elementen, terwijl het midden van de kamer gevuld is met twee afzonderlijke eilanden. Het tegenoverliggende eiland heeft een tweede gootsteen en veel werkruimte, terwijl het tweede een kookplaat en aanbouw heeft die ideaal is voor een familieontbijt, een snelle snack of een plek voor vrienden om rond te hangen tijdens het diner. De hele kamer is elegant dankzij het ontbreken van handvatten en hardware.

Af en toe moet uw keuken mogelijk naast het koken verschillende functies uitvoeren. Hier is een compacte kookplaat onder een moderne zwarte plank die open planken combineert met componenten met een glazen front. Boeken, accessoires en andere benodigdheden vind je aan de zijkant in bijpassende boekenkasten en planken. Door hetzelfde kleurenpalet te gebruiken – hier een dramatisch zwart gecombineerd met een bleke houten vloer – gaat de kamer naadloos over van de ene functionele ruimte naar de andere.

Compacte kookruimte

Als de ruimte beperkt is, moet het ontwerp vaak voldoen aan een meer traditionele indeling. Deze keuken combineert een compacte combinatie van kookplaat en fornuis die nog steeds een functie biedt op kookniveau. Slanke, moderne meubels flankeren het assortiment en de professioneel geventileerde kap. De gehele opstelling is voorzien van een RVS werkblad en lambrisering op de kasten. Dit is echt een inspirerend idee voor kookliefhebbers die een appartement of een woning met beperkte ruimte hebben.

Een dominant betonnen eiland

Het ruime betonnen eiland is ongetwijfeld het belangrijkste kenmerk van deze moderne keuken. Het eiland is gehoekt rond een centraal punt en heeft zowel een kookplaat als een gootsteen, evenals een rand die de hele buitenrand omgeeft. Dit is een praktische plek voor familie of vrienden om een ​​glas of een kopje te zetten terwijl ze je gezelschap houden in de keuken. Het grote eiland wordt gecombineerd met elegante kasten en apparaten die verborgen zijn achter de moderne gevel. Over het algemeen is het absoluut een moderne look die beton combineert met glanzende, dramatische elementen.

Veelzijdig maar modern

Deze keuken is zeker modern, maar de simpele definitie eindigt hier. De rechte lijnen, gemengde materialen en slanke kasten van het eiland worden gecombineerd met eetkamerstoelen met een ouderwets café-silhouet, allemaal voor een klassieke trompe l’oeil-behangscène. Het eiland met de witte punt is aan de zijkanten gespiegeld, terwijl het gedeelte waarin de kookplaat zich bevindt gemaakt is van verschillende materialen. Gecombineerde verlichting en ventilatietrailers hangen boven de kookplaat en boven de eettafel is er passend licht. Samen is het een zeer onverwachte maar erg cool ogende keuken die zich zal onderscheiden van anderen.

Lage keuken

Veel keukenontwerpen vullen de muren van vloer tot plafond om zoveel mogelijk functie en opslagruimte in de kamer in te pakken. Maar er zijn ook andere stijlvolle opties. Deze zeer ruime en functionele keukeneilandopstelling heeft een laag profiel en voelt meer zen aan. Ja, er is een kast hoger op de muur, maar de rest van de kamer is open aan de zijkanten en wordt bepaald door het brede schiereiland dat zich naar buiten uitstrekt. Zowel de gootsteen als de kookplaat zijn geïntegreerd in het aanrecht, dat op alle kasten zit. De hele kamer voelt onbeperkt en heel open aan – een ideaal scenario als je ramen hebt met een adembenemend uitzicht naar buiten.

Een mini-eiland

Zodat je niet gelooft dat een kleine keuken elk type eiland uitsluit, laat dit voorbeeld zien dat dit met het juiste ontwerp ook daadwerkelijk mogelijk is. Ja, het is geen compleet eiland, maar het is een klein eiland dat kan dienen als eetgedeelte voor twee of zelfs drie personen of als centrale werkplek als er veel voorbereiding nodig is. Het is zelfs verankerd door een kast die extra opslagruimte biedt. Langs de muur heeft een traditionele maar compacte keukenvoorziening alle benodigde apparatuur en kasten die veel opbergruimte bieden.

Wit en helder

Sommige trendsters zeggen dat witte keukens steeds populairder worden, maar we durven aan te nemen dat deze keuken in de nabije toekomst niet uit de gratie zal vallen. De heldere, witte en schone kasten zijn gemarkeerd met een helder, zonnig geel voor sommige kasten. Als geel niet jouw kleur is, zou bijna elke lichte tint dezelfde magie in de kamer hebben. Tegelijkertijd geeft de tegelvloer, die doet denken aan geklonken staal, de keuken net genoeg randen om echt interessant te zijn.

Square Island

Hoewel de eilanden traditioneel rechthoekig waren, is een vierkant eiland ook een goede optie, vooral voor een moderne, landelijke keuken. De vorm doet meer denken aan een grote, traditionele boerenkeuken, die hier wordt benadrukt door een veelheid aan details. Een grote porseleinen boerengootsteen en een beker voor de kasten onderstrepen het stijlgenre, evenals de open planken boven de gootsteen. De boerenstijl is nog steeds erg populair bij gezinnen, ook al omschrijven veel ontwerpers het als overdreven.

Echt minimalistisch design

Echte minimalisten zullen dol zijn op deze keuken omdat deze echt elegant en schoon is. Een moderne afwerking op het eiland en de kasten worden gecombineerd met een accent van houtnerf op de bovenkast en de verzonken eilandverkoopplank. Bovendien zijn alleen de kookplaat en spoelbak zichtbaar. Verborgen zonder hardware en met alle andere belangrijke elementen, is dit ontwerp zuinig en zeer stijlvol.

Strakke lijnen met meer details

Deze moderne keuken is niet minimalistisch, maar kenmerkt zich door heldere, hoekige lijnen. De crèmekleurige kasten worden geaccentueerd met grote handvatten en de bovenkasten zijn allemaal bekleed met gestructureerd glas dat het ontwerp verlevendigt. Een centraal eiland omvat de gootsteen en een verhoogde ontbijtbar aan de andere kant. Granieten werkbladen worden gebruikt als backsplash in de keuken en aan de muur. Dit is een schoon keukenontwerp dat een veelzijdig startpunt is voor elk ontwerp op maat.

Allemaal in de war

Voorbij zijn de dagen dat alle bijpassende kasten en een enkel aanrechtmateriaal in een keuken werden gebruikt. Het mengen van materialen is al jaren hot en deze super functionele keuken is een goed voorbeeld van hoe het kan. Grijze kasten en wandkasten worden gecombineerd met een werkblad en een stenen achterwand, terwijl de eilanduitbreiding een bruine afwerking heeft met een houten paneel met meerdere niveaus. Kasten met een gestructureerd glazen front worden in een verdere afwerking gehouden, terwijl de lamp het donkere accent herhaalt. Over het algemeen werkt het wonderwel goed en stroomt het van oppervlak naar oppervlak zonder onsamenhangend te zijn.

Houtgericht ontwerp

Tot nu toe hebben de meeste keukenontwerpen niet veel natuurlijk hout gebruikt, maar het is nog steeds een zeer populair en stijlvol materiaal. Deze moderne keuken combineert natuurlijke houten kasten en werkbladen met een modern centraal stenen eiland. De twee natuurlijke materialen werken goed samen en creëren een zeer modern ogende keuken. Moderne apparaten zijn gemaakt van roestvrij staal en het eiland heeft een slanke kookplaat en een voorbereidingskom met een intrekbare kraan. Het aanrecht langs de muur heeft de hoofdgootsteen en meer werkruimte. Dit is een geweldige gezinsvriendelijke keuken, vooral met de lange ontbijtbar die het hele eiland beslaat.

Een beetje land

Er kunnen wat boerderijelementen zijn, maar deze keuken is wat landelijker. De lichte kasten van natuurlijk hout zijn voorzien van traditioneel beslag en alle elementen in de keuken zijn ermee afgestemd. Paneeloppervlakken op sommige kasten en de afzuigkap zijn handig en aantrekkelijk. Veel pennen en lijsten bieden opbergruimte aan de muur en een hangende pottenstandaard maakt het eiland tot een echt middelpunt.

Traditionele stijl

De traditionele stijl heeft nog steeds zijn plaats en veel mensen geven er de voorkeur aan. Deze keuken heeft donker natuurlijk hout en richt zich op een adembenemende selectie van gemengde metalen. Het ongecompliceerde werkblad past goed bij elkaar en de hele kamer is eenvoudig en functioneel. Dit is een goede optie voor diegenen die niet de voorkeur geven aan een modern of minimalistisch design en toch graag op het hoogste niveau willen koken. Het algehele ontwerp is zeer veelzijdig en zou met veel keukenindelingen kunnen worden gebruikt.

Volledig uitgerust

Deze keuken is een heerlijk neutrale ruimte en biedt letterlijk alles wat je wilt of nodig hebt. Er zijn opbergmogelijkheden in de vorm van containers, lades en kasten, terwijl er tal van ruimtes zijn voor alle verschillende keukentaken. Verschillende verlichte kasten markeren bepaalde items, terwijl de rest al het keukengerei verbergt. De kookplaat heeft een unieke achterwand die de keuken een leuke persoonlijkheid geeft. De algehele indeling is ideaal voor een groot gezin met alle verschillende ruimtes.

Casual eigentijds

In deze houtgeoriënteerde keuken combineert een eigentijdse flair met een ongedwongen gevoel. Natuurlijk worden de lichthouten meubelen gecombineerd met groen geverfde secties, die een vleugje aardse kleur geven. Een donkergroene houten lambrisering onder de kasten dient als backsplash en brengt de kleur door de kamer. Boven de toonbank verlichten verlichte kasten en planken het hele gebied en bieden een stijlvolle plek om favoriete gerechten en serveerartikelen te markeren. Donkere werkbladen binden de secties aan elkaar en geven ze een extra eigentijds tintje.

Architectonische details

Het toevoegen van architectonische details aan een kamer is populair geworden, vooral in badkamers, maar het is ook een geweldig idee in keukens. Deze keuken is superfunctioneel en onmiskenbaar stijlvol en heeft uitstekende architectonische details, zoals de lange, aangepaste afzuigkap en de zwarte Franse deuren. Een mix van zwart-witte kasten past goed bij de marmeren bladen en de minimalistische barkrukken maken de look af. De backsplash is een mooie gestructureerde steen die tot aan het plafond reikt en een staaf bevat die kopjes en kannen binnen handbereik houdt.

Elk van deze keukens zit vol inspiratie en ideeën voor je eigen huis. Als u een complete keuken volledig renoveert of bouwt, kunt u uw droomkeuken helemaal opnieuw creëren. Als je gewoon je keuken opknapt, zijn er tal van opties voor een nieuwe backsplash, werkbladen of keukendetails. Kies de items die u aanspreken en voldoen aan uw budget – en geniet van de keuken!

Ersten Kommentar schreiben

Antworten