Geef kleur en dimensie aan deze keukentrends voor 2020

Vaarwel met metrotegels en overlapping, hallo tegen kleur en creativiteit! Keukentrends voor 2020 trekken uit de witte wereld naar een imperium dat ongedwongen en gezellig is, maar toch onderscheidend. Het is niet alleen een nieuw jaar, het is ook een nieuw decennium en een nieuwe tijd om de weg vrij te maken voor een decor met een frisse uitstraling. Sommige van deze trends zijn grote veranderingen, terwijl andere projecten zijn die kunnen worden gedaan om de slag van uw huis te verbeteren zonder grote revisie.

Klassiek blauw

Omdat Pantone’s Classic Blue de kleur van 2020 wordt genoemd, is het geen verrassing dat een blauwtint op deze lijst met keukentrends verschijnt. Of je je nu aan deze trendkeuze houdt of voor een donkerdere tint kiest, blauw is altijd geschikt en populair geweest voor elke kamer in huis. Deze gewaagde keuken heeft blauwe kasten. Als u echter de geheel witte trend volgt, kunt u uw keuken er betaalbaarder uit laten zien door de muren diepblauw te schilderen. Een andere optie zou zijn om een ​​blauwe backsplash te installeren en te focussen op deze ontspannende kleur voor accenten of textiel in de kamer, b.v. B. Bekleding van de eetkamerstoelen.

Plaat backsplash

Mosaic staat op de lijst van dingen die het komende jaar “uit” zijn, vooral omdat de kleine tegels en patronen er druk uitzien en echt kunnen dateren met een keuken. In plaats daarvan nemen grotere backsplashes gemaakt van stenen platen hun plaats in, zowel in eenvoudige als meer onderscheidende stijlen zoals deze agate backsplash. Park of the Kips Bay Showhouse in 2019, deze grote agaatplaat maakt een groot statement achter de kachel en is echt het middelpunt van de keuken. Natuursteenplaten zijn ook goed voor magere keukens omdat ze de voeglijnen minimaliseren en het uiterlijk gestroomlijnd houden.

Kleur!

Samen met puur witte keukens voelen volledig neutrale kleurenpaletten een beetje muf en saai aan. Voor 2020 kunnen degenen die dapper genoeg zijn om de sprong te wagen, hun keukenstijl opfleuren met een grote dosis levendige kleuren. Hier is de lichtroze backsplash het perfecte contrapunt voor een verder rustig keukenontwerp. Dit is een andere manier om een ​​volledig witte keuken in het komende decennium te brengen. Wilt u de backsplash niet vervangen? Verf de muren!

Statement kappen

De alomtegenwoordige roestvrijstalen afzuigkap voelt ook een beetje gedateerd aan. Naast alle mogelijke nieuwe ventilatietechnologieën zijn er talloze interessante afzuigkapstijlen die het design van uw keuken aanvullen. Dit stijlvolle model komt van Faber en heeft zeer smalle lijnen die geaccentueerd worden door de rosé gouden pasvorm onderaan. Het licht verlicht de hele voorkant en verandert het van een functioneel apparaat in een artistieke toevoeging aan uw keuken.

Klassieke stijl beter gedaan

Degenen die niet graag de trends volgen – deze trend is eigenlijk voor jou. Liefhebbers van klassieke, traditionele keukenontwerpen kunnen deze ruimte opfrissen met een paar kleine veranderingen die het actueel maken, zoals deze ontworpen door House of L in Solon, Ohio. De panelenkasten en conservatieve armaturen zijn handelsmerken van de traditionele stijl, maar deze keuken heeft panelenruggen, bijgewerkte verlichtingsarmaturen en donkerhouten vloeren – allemaal elementen die trending zijn voor 2020. Ondanks deze toevoegingen is de hele keukensfeer klassiek … gewoon beter. {gevonden op thehouseofl}.

Warmere tinten

Met het verwijderen van witte en neutrale kleuren sluipen warmere tinten de keuken binnen voor 2020. Deze Monogram of Canada-keuken bevat een aantal elementen die je fris zullen maken voor het nieuwe decennium. Afgezien van alle kamerplanten, geeft het behang de mix wat zachte, warme kleuren, en het roségouden beslag voegt warmte toe aan de kasten, die ook enkele deuren met jaloeziedesigns hebben. Over het algemeen ziet de keuken er warm en uitnodigend uit, maar toch verfijnd en nieuw.

Geschilderde plafonds

Ontwerpers, die al lang worden aangeprezen als de “vijfde muur” in eet- en woonkamers, hebben hun aandacht gericht op het plafond in de keuken om de kamer te verlevendigen. Deze trend kan verschillende vormen aannemen: geverfd plaatsteen of beadboard, cassettedetails, plaatwerkplaten of zelfs behang. Deze keuken, ontworpen door William Ohs in Denver, Colorado, verlevendigt een anders witte keuken met een grijsblauwe kleur en neemt ook de kleur aan van de gestoffeerde stoelen. Deze trend is gemakkelijk te implementeren, vooral omdat de meeste mensen letterlijk een leeg canvas hebben als het gaat om het keukenplafond. {gevonden op wmohs}.

Keuken behang

Er zijn maar weinig mensen die behang beschouwen als het gaat om het decoreren van de keuken, maar ze kunnen een levendige, levendige toevoeging aan de kamer zijn, vooral als je wat opwinding wilt toevoegen aan een monochrome kamer. Deze Coddington Design-keuken uit San Francisco, Californië gebruikt behang op de juiste manier. Veel soorten behang zijn niet geschikt voor gebruik waar meestal een backsplash optreedt: achter de toonbank of de kachel. In plaats daarvan kan het het beste worden gebruikt op muren die niet worden blootgesteld aan direct kookvet en waterspray. Het grote geometrische patroon is perfect voor het grote wandoppervlak en past perfect bij de andere kleuren in de keuken. {gevonden op coddingtondesign}.

Gemengde metalen

Matchy-Matchy is voor 2020 helemaal voorbij en dat geldt ook voor de metalen accenten in je keuken. Voorbij zijn de dagen dat al het metaal in een kamer dezelfde afwerking moest hebben, van de kraan tot de kastbeslag tot de knoppen op de kookplaat. Je kunt niet alleen materialen door de keuken mengen, je kunt ook metalen vrij mengen. Deze roestvrijstalen en roségouden hanglampen hangen boven het eiland in een Stosa Cucine-keuken die vrolijk opgaat in een veelzijdig keukenontwerp.

Natuurlijke houttinten

De wens om in contact te komen met de natuur heeft ook invloed op de keukentrend. Te veel glas en steen voelen een beetje hard en koud aan, dus voegen ontwerpers nu natuurlijke houtelementen toe aan zelfs de modernste keukenstijlen. Dit natuurlijke materiaal geeft de keuken niet alleen een aards gevoel, maar ook visuele warmte en maakt het gezelliger en uitnodigender. Het hout kan de vorm hebben van een enkel stuk – zoals de tafel in deze Nolte keuken – of op meerdere plaatsen, bijvoorbeeld in sommige kasten.

Uitstekende spoelbak

De trend naar opvallende wastafels voor de keuken betekent niet dat er vreemde vormen of gekke ontwerpen zijn. Statement gootstenen zijn die met ontwerpen die worden gekenmerkt door materiaal, kleur of stijl in het keukenontwerp. Een donkere wasbak in een donker granieten aanrecht wordt verwacht, maar een matgrijze boerengootsteen met een wit keukenblad – zoals deze van Blanco – is dat niet. Het belangrijkste idee is om buiten de gebaande paden te denken bij het kiezen van een gootsteen voor de keuken en het niet veilig te spelen in termen van stijl en materiaal.

Texturen

Denk aan keukenontwerp en “textuur” komt niet meteen in je op. Deze trend voor 2020 zal daar verandering in brengen. Tegelfabrikanten maken sculpturale en gestructureerde tegels zoals deze van Porcelanosa die geschikt zijn voor de keuken. Omdat het tegels zijn, zijn ze nog steeds duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Het dimensionale oppervlak geeft de keuken echter een heel andere sfeer dan die van een vlakke, gladde tegel.

Zeefkamers

Eens de donkere en eenzame kast waarin je droog voedsel en extra keukenapparatuur bewaarde, is de voorraadkast voor 2020 een aantrekkelijke multifunctionele ruimte geworden. Velen houden zich nog steeds voornamelijk bezig met opslag en bieden ruimte voor wijnen, prikborden, post en een werkblad voor planning en organisatietaken. De pantry-trend is dat ze er net zo goed uitzien als de rest van de keuken.

Afvalhout

Milieubewustzijn en duurzaamheid staan ​​centraal in de jaren 2020 en de populariteit van afvalhout zet zich door in de keuken. Deze keuken in Stosa Cucine heeft zeer rustieke houten panelen. Sommige teruggewonnen houtsoorten kunnen echter in hogere mate worden gepolijst en verfijnd. Het belangrijkste punt is om bestaande middelen zoveel mogelijk te hergebruiken om verspilling en overmaat te voorkomen.

Sommige van deze trends kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in de huidige keukens om de look voor een nieuw tijdperk op te frissen. Kies een of meer, kies een trend en maak er je eigen van door deze aan te passen aan je persoonlijkheid en de voorkeuren van je eigen familie. Of je nu een nieuw ontwerp wilt maken of gewoon een paar muren wilt schilderen om je voorheen modieuze, puur witte keuken op te fleuren, er zijn hier veel trends die ideeën oproepen.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten