Kitchen Island afzuigkappen waar je echt trots op kunt zijn

Welke keukenapparatuur wil je opnieuw uitvinden? Het is waarschijnlijk niet de afzuigkap, omdat dit een van de meest over het hoofd geziene ontwerpelementen is, maar laten we even nadenken over hoe belangrijk het echt is. Misschien gebruik je het niet altijd, maar je hebt het zeker nodig en veel afzuigkappen nemen zoveel ruimte in en zien er zo … onooglijk uit dat je het gewoon helemaal wilt opgeven. Maar geef de hoop nog niet op. Bekijk deze innovatieve ontwerpen die perfect zijn voor keukeneilanden met ingebouwde kookplaten.

Net als het fornuis en de kookplaat is deze afzuigkap in het eiland ingebouwd. Het bevindt zich precies in het midden en kan op elk moment worden opgetild. Het is een van de minst invasieve en elegante ontwerpen die momenteel beschikbaar zijn.

Geen fan van afzuigkappen ingebouwd in de toonbank? Wat dacht je van een plafondmontage? Het concept is ons niet vreemd, maar het ontwerp is zeker innovatief. Het mooie is dat deze afzuigkap veel onverwachte mogelijkheden biedt.

Soms moet de afzuigkap groot zijn als je wilt dat hij ook efficiënt is, maar dat betekent niet dat hij er ook niet goed uit kan zien. Deze kan gemakkelijk worden vermomd als een oversized hanglamp.

Deze slanke afzuigkap blijft een geldige optie, vooral als je een minimalistisch design wilt behouden in de hele keuken. Het doet denken aan deze slimme stopcontacten die je in de toonbank kunt verstoppen.

Het is eigenlijk niet zo moeilijk om een ​​kap aan het plafond te verfraaien of om hem bijzonder efficiënt te maken. Dit dient bijvoorbeeld als een lichtbron, die eigenlijk perfect is, omdat in dit gebied sowieso werkverlichting nodig is.

Bovendien is de kap aan één kant uitschuifbaar en kan het oppervlak als plank worden gebruikt. Gebruik hem als extra opbergruimte voor kruiden, specerijen, potten en pannen of andere dingen die je altijd bij de hand wilt hebben tijdens het koken.

Deze afzuigkap is vermomd als een kast, een geweldige manier om op te gaan in de rest van het keukenmeubilair en niet te worden gezien als een doorn in het oog maar als een integraal onderdeel van de kamer, als een organische en natuurlijke toevoeging aan het decor.

Ook hier trekt de afzuigkap van de toonbank af en heeft in dit geval deze overhang over de kookplaat. Het is niet de minst invasieve optie, maar het ziet er zeker elegant uit en is tegelijkertijd efficiënt.

Wat als in plaats van te proberen de motorkap te verbergen, in plaats van het industrialisme over te nemen? Dit is eigenlijk een coole strategie, hier gedemonstreerd door de Planmaestro-studio die dit stijlvolle huis in Araucanía, Chili, heeft ontworpen.

Casa en Lago Villarrica van Planmaestro

De Bates Motel Suite, ontworpen door Egue y Seta, is geïnspireerd op de films en tv-series, maar ziet er niet hetzelfde uit als we hem meten met deze moderne keuken en de slanke afzuigkap aan het plafond.

The Bates Motel Suite van Egue y Seta

Een andere soortgelijke elegante en stijlvolle afzuigkap bevindt zich in deze keuken, die is ontworpen door CONTENT Architecture als onderdeel van een loft in Houston, Texas. Het hangt aan de onderkant van het opbergcompartiment – veel ruimtegebruik.

Het gaat natuurlijk vaak niet alleen om de afzuigkap zelf, maar om de hele keuken en hoe alle functies met elkaar omgaan. Een typische afzuigkap aan het plafond ziet er hier goed uit en past naadloos in elkaar.

Als we alleen naar de afzuigkap kijken, ziet die er niet goed uit, ongeacht de hoek. De op maat gemaakte planken veranderen het decor echter drastisch en bieden extra opslagruimte voor de anders zo kleine keuken.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten