Open concept keukenideeën met inspirerende ontwerpen en decors

Open keukens zijn de nieuwe norm geworden in de meeste moderne en moderne huizen. Het voordeel van een grote open ruimte is erg verleidelijk en opent de deur naar veel interessante ontwerpopties. Architecten en ontwerpers werken voortdurend om het beste uit elke ruimte die een project biedt te halen, en open keukens maken het gemakkelijk. Laten we eens kijken naar enkele van de coole ideeën die sommigen van hen hadden.

Het architectenbureau Fraher en Findlay werd gevraagd om een ​​groot vrijstaand Edwardiaans huis te ontwerpen en de eigenaren wilden dat het naadloos zou aansluiten op de natuur. De architecten hebben dit onder meer bereikt door het creëren van een open keuken met zicht op de tuin. Een reeks glazen deuren kan worden geopend om binnen en buiten met elkaar te verbinden en de overgang daartussen naadloos te laten verlopen.

Een vergelijkbaar concept werd hier gebruikt door Didonè Comacchio Architects. Deze open keuken is verbonden met een terras en de overgang daartussen is redelijk soepel, vooral gezien de stijlovereenkomsten tussen de verdiepingen. Het is fijn dat de overgang geleidelijk gaat. De eigenlijke keuken leidt naar de eetkamer en vervolgens naar buiten.

Een open keuken is geschikt voor verschillende stijlen. De lay-outs kunnen ook verschillen afhankelijk van het geval. Meestal is de keuken verbonden met het eetgedeelte en vaak met de woonkamer en samen vormen ze een grote en open gemeenschappelijke ruimte. In dit geval plaatste Studio Peter Sergeev Architectuur + Design de ontspannings- en zitgedeeltes afzonderlijk.

Studio GM Arquitecto ontwierp een zeer mooie gezinswoning in Mahon, Spanje, die vanaf het begin een zeer specifieke indeling volgde. Er moest een groot, onbelemmerd open plan voor alle openbare ruimtes worden gerealiseerd, en natuurlijk inclusief de open keuken. Er is een enorme muur die deze ruimte opent en verbindt met het buitenterras. Een vrijstaande open haard fungeert als scheidingswand en brandpunt.

Bij de renovatie van een Italiaanse villa uit de jaren 1920 besloot Studio Nomade Architettura Interior Design om de kamers te openen en een frisse en luchtige sfeer te creëren. Ze zorgden ervoor dat het natuurlijke licht in het hele huis werd gemaximaliseerd, wat in sommige gevallen moeilijk bleek te zijn. De keuken werd een open ruimte die naadloos aansloot op het eetgedeelte.

Dit is zo’n gezond ogende kamer. Het is een combinatie van een keuken en eetkamer met kasten en apparaten aan de ene kant van de kamer en stijlvolle eettafels aan de andere kant. Grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht en de gedessineerde vloertegels geven de kamer een rustieke sfeer. Alles is mooi verbonden door de open haard achter in de kamer. Dit was een project van de architect Pia Karin Spreafico.

In dit geval ziet het er echt gaaf uit als het keukeneiland en de eettafel op een rij staan. De kamerindeling was een beetje uitdagend, maar inspireerde uiteindelijk een geweldig interieur. Merk op hoe het keukenmeubilair, samen met het lange en horizontale raam, zich elegant uitstrekt tot in de eetkamer. Dit geweldige ontwerp is gemaakt door de architectuurstudio Anderman Architects in Israël.

Voor deze open keuken en de kamers eromheen is gekozen voor een zeer schone en moderne esthetiek. Deze residentie waartoe ze behoren, is ontworpen en gebouwd door Studio RHE op het platteland van Suffolk in het Verenigd Koninkrijk. De zichtbare houten balken zijn een interessante focus voor dit hele gebied en geven het anders neutrale en minimalistische decor kleur en textuur.

Dit is een eengezinswoning in een kamer die vroeger een oud schrijnwerk was. De verbouwde ruimte is gereorganiseerd en heeft niet deze zeer chique open keuken met een glanzend wit eiland en zwarte kasten. De architecten en ontwerpers van Tixa zijn erin geslaagd de stijl en charme van het oude ambachtelijke gebouw te behouden, waardoor het hele huis er fantastisch uitziet.

Het verplaatsen van het ene gebied naar het andere kan vaak moeilijk zijn, zelfs als het een open plattegrond is. Daarom denken we dat deze prachtige keuken behoorlijk ingenieus is ontworpen. Het voor de keuken en de aangrenzende kamers geselecteerde kleurenpalet maakt de naadloze overgang van elke sectie naar de andere mogelijk. Het is iets waar Studio Fraher en Findlay zeker de nadruk op hebben gelegd bij het maken van dit project.

In dit moderne huis werd van binnen en van buiten zichtbaar beton gebruikt. Het was moeilijk om deze koudgrijze oppervlakken er natuurlijk en huiselijk uit te laten zien, maar niet bepaald moeilijk, omdat Studio Bedaux de Brouwer Architecten vakkundig gebruik maakte van natuurlijk hout om het algehele ontwerp in evenwicht te brengen. De combinatie van keuken en eetkamer ziet er prachtig uit en we houden van het minimalisme van de kamer. Wit, zwart, beton en hout werken harmonieus samen.

Een zwart-witte combinatie met natuurlijke houtaccenten past ook in deze open keuken. Interessant is in dit geval dat de keuken niet alleen overgaat in de aangrenzende eetkamer, maar ook in de kamers achter de boogdeur. Hierdoor ontstaat een mooie doorstroming tussen verschillende delen van het huis en zijn de openbare ruimtes altijd toegankelijk. Het interieur is van Kristina Lastauskaitė-Pundė.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten