Uitzonderlijke keukens met zelfvoorzienende eilanden

Vrijdragende huizen zijn op dit moment erg cool en populair, maar ze zijn niet de enige. Het zijn niet alleen grote draagconstructies die er fantastisch uitzien, maar ook kleinere die u in uw ontwerp kunt opnemen. De zelfdragende trend op het kookeiland bewijst het. Bekijk enkele van de meest ongelooflijke ontwerpen die deze categorie hieronder definiëren.

Dit zelfdragende keukeneiland is ontworpen door KC Design Studio voor een modern appartement in Taipei, Taiwan. Ze wilden dat dit een eiland was met meerdere hoogtes, dus ze hebben een solide en stevige basis en hebben het vervolgens naar de zijkant verlengd om deze zwevende tafel te creëren.

Studio BeauConcrete heeft hier iets heel bijzonders gecreëerd: een zelfdragende betonnen keukeneiland. Natuurlijk is de materiaalkeuze alleen niet bepaald revolutionair. Het ontwerp en de manier waarop het eiland naadloos in de betonnen vloer past, maken dit stuk tot een uitstekend stuk. Ze noemden dit eiland The Curve.

Deze moderne residentie in Valle de Yunguilla, Ecuador heeft ook een zeer interessant uitziend eiland in de keuken. Het eiland heeft een tweelaags werkblad van massief hout. Het is aan beide zijden zelfdragend en vormt deze zwevende tafel die doorloopt in de woon- en eetkamer. Dit was een project van URAN & HERMIDA Arquitectos Asociados.

Evenzo heeft deze residentie uit Osice in Tsjechië ook een geweldige keuken met een flitsend eiland. Wat in dit geval prettig is, is dat de keuken en eetkamer zijn gecombineerd tot één multifunctionele ruimte die draait om dit vrijdragende eiland. Dit was een ontwerp van Studio OOOOX.

Hier is nog een vrijstaand keukeneiland, dit keer met een superslank werkblad. Het is een grote brok, maar het overweldigt de keuken niet. De open indeling helpt daarbij, maar ook het eiland zelf is in dit opzicht zeer evenwichtig.

Vrijdragende keukeneilanden hebben zeker de wow-factor, maar het is niet het enige dat ze onderscheidt van andere ontwerpen. Ze zijn ook erg praktisch en praktisch, vooral als ze dienen als eettafels. Een mooi voorbeeld is het eiland Taylor Smyth Architects over deze geweldige keuken.

Niet alle vrijdragende keukeneilanden hoeven zeer solide te zijn en sculpturale ontwerpen te hebben. Deze is bijvoorbeeld vrij bescheiden in vergelijking met andere, maar dat maakt hem niet minder charmant. We houden van de glanzend witte bovenkant en het feit dat het de keuken een uitnodigende en gezellige toets geeft. Dit was een MAS Design-project.

Deze woonkeuken maakt ook gebruik van het elegante zelfdragende eiland. Het eiland is niet erg groot, maar slaagt erin het middelpunt van de kamer te worden. Het witmarmeren blad past bij de andere werkbladen, evenals de houten basis voor de kasten.

Studio Justin Loe Architects ontwierp een prachtige keuken in Sydney, gecentreerd rond dit stijlvolle eiland. Het eigenlijke eilandgedeelte van dit stuk is minimalistisch en wit, maar het interessante deel is de uitkragende tafeluitbreiding die loodrecht op de eilandbasis staat.

Het grootste deel van dit door Western Cabinets ontworpen keukeneiland is een compact en solide blok met ingebouwde opslag, gootsteen en andere handige functies. In het verlengde van het zwarte werkblad loopt een vrijdragende sectie door, zodat het eiland nog verder kan uitzetten zonder te robuust te worden.

Dit hele kookeiland lijkt in de lucht te zweven. Het is een heel cool visueel effect dat is gemaakt met een gespiegelde basis. De basis is kleiner dan het lichaam van het eiland, dus bijna een derde kan aan de zijkant uitsteken.

Dit is weer een zeer stijlvol keukeneiland dat erin slaagt op te vallen zonder weelderig en zonder erg groot te zijn. De LED-accentverlichting wekt de indruk van een zwevende voet en de witmarmeren plaat geeft het ontwerp een elegante en verfijnde toets. Meer vergelijkbare ontwerpen zijn te vinden in de showroom van Art of Kitchens in Sydney.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten