Voor- en nadelen van een tapijt in de keuken

Toen ik naar mijn nieuwe huis verhuisde, had ik alles behalve één ding gepland. Ik wist niet zeker of ik een tapijt in de keuken wilde of niet. Als kind speelde ik graag op de keukenvloer in het huis van mijn moeder en het tapijt maakte het zo gezellig en mooi. Maar hier dacht ik dat ik een schonere aanpak probeerde. Na wat onderzoek te hebben gedaan, besloot ik de voor- en nadelen te delen.

Voordelen:

Een tapijt is zacht en biedt bescherming tegen lage temperaturen of ongevallen. Als u een glas op een tegelvloer laat vallen, zal het hoogstwaarschijnlijk breken. Het tapijt voorkomt dat u het hoeft te vervangen.

Als je rugklachten hebt, moet je ook een tapijt in de keuken hebben. Als je niet de hele keukenvloer wilt bedekken, neem dan een klein vloerkleed of kleedje en plaats het voor de gootsteen of het aanrecht waar je het grootste deel van je tijd staat.

Een tapijt op de keukenvloer maakt de kamer uitnodigender en warmer. En aangezien de keuken tegenwoordig een sociale ruimte is, is dit een welkome plus.

Nadeel:

Tapijten zijn veel moeilijker schoon te maken dan tegels of beton en zijn vettig, versleten en gescheurd door zwaar verkeer. Dit kan uw keuken een minder schone en frisse uitstraling geven.

Tot slot wil ik u zeggen dat ik een compromis heb gesloten en een klein vloerkleed heb gekocht voor het gebied bij de keukentafel, maar ik wil echt uw mening over dit onderwerp zien.

Nadat we een aantal sterke argumenten hebben aangevoerd voor een tapijt in de keuken, laten we eens kijken naar enkele ontwerpen die hier zouden kijken. Het Lattice Frieze-kleed is een van onze favorieten omdat het eenvoudig en stijlvol is zonder saai en saai te zijn. De zwart-witte combinatie past er goed bij en het patroon is stijlvol en veelzijdig.

Keukens hebben meestal geen kleur, vooral als het gaat om alle meubels en vloeren. Dus het toevoegen van een ruig accent aan deze kamer kan er echt geweldig uitzien. Het rode Bokhara-tapijt is een coole optie met een ontwerp gebaseerd op traditionele patronen, maar tegelijkertijd een strakke en eigenzinnige look die net zo goed past in een moderne keuken.

Over moderne keukens gesproken, het toevoegen van een vloerkleed aan zo’n kamer kan het decor echt samenbrengen en een warme en uitnodigende uitstraling creëren. Het Starlight-tapijt past heel goed bij eenvoudige witte kasten en af ​​en toe houten accenten. Dit specifieke model biedt een mooie combinatie van tinten blauw en lichte grijstinten, wat we erg verfrissend vinden.

Een lichtere kleur zoals oranje kan ook fantastisch staan ​​in de keuken, en dit model van het Lattice Frieze-tapijt haalt er het beste uit. Je kunt het ook in een aantal andere kleuren krijgen als je keuken er beter uitziet met een beetje blauw of rood. Het geometrische ontwerp geeft elk een vleugje ivoor.

Je kunt natuurlijk ook voor een andere aanpak kiezen en in plaats van je te beperken tot een enkele kleur, kun je een veelkleurig vloerkleed krijgen voor je mooie keuken. Deze versie van het Starlight vloerkleed ziet er fantastisch uit, met alle verschillende kleuren en de bewust gedragen look. De kleuren zijn vervaagd, maar blijven helder en opvallend.

Afhankelijk van de indeling en stijl van uw keuken, wilt u misschien een lang en smal tapijt, een vierkant of misschien een rond tapijt. Het ronde tapijt van Leipzig is perfect voor intieme zitgedeeltes zoals een kleine keukenhoek of een L-vormige keuken. Het meet 99 cm x 99 cm (3 ‘3’ ‘x 3’ 3 ”), waardoor het een geweldig accentstuk is, niet te groot, maar ook niet te klein.

De Madeline tapijt heeft een prachtig bloemmotief dat mooi staat in elke kamer, inclusief de keuken, vooral als de ruimte een eenvoudig en neutraal ontwerp heeft. Je kunt het in twee kleurenversies krijgen, een op basis van blauwtinten en de andere op groen. Er zijn ook verschillende vormen en maten om uit te kiezen, waaronder deze vierkante versie.

Het Brighella-vloerkleed is verkrijgbaar in een veelkleurige versie die tinten blauw, rood en oranje combineert op een neutrale beige achtergrond en het laat opvallen zonder erg moedig te zijn. Het ontwerp is abstract, wat de veelzijdigheid vergroot en ervoor zorgt dat dit prachtige tapijt er fantastisch uitziet in verschillende kamers en decors.

Wat dacht je van een tapijt dat een verhaal vertelt? Dit is een heel leuke manier om uw keuken meer karakter te geven en om te toveren tot een uitnodigende en comfortabele ruimte voor iedereen. Het Rabia-tapijt is een leuke optie, met een eigenzinnig en dynamisch patroon en een veelkleurig ontwerp.

Het Leipzig tapijt zou perfect passen in een moderne keuken en in verschillende andere kamers. Het heeft een eenvoudig geometrisch patroon met grote chevronstrepen in verschillende kleuren die vaag lijken op visgraatvloeren. Het is chic en stijlvol zonder erg dapper te zijn, en het behoudt een lichte en zeer casual look die ook op de ruimte eromheen is gedrukt.