DIY industriële planken die je goedkoop kunt bouwen

Planken zijn super veelzijdig en praktisch. Je kunt een kamer meteen veranderen en het beste is dat het eenvoudige doe-het-zelf-creaties zijn. Industriële doe-het-zelf-planken zijn het meest toegankelijke type, en dat komt omdat ze niet veel accessoires nodig hebben en ze ook goedkoop en gemakkelijk te maken zijn. Het feit dat deze stijl ook redelijk robuust is en veel onafgewerkte details gebruikt, is ook belangrijk. Industriële planken zijn natuurlijk niet geschikt voor alle ruimtes. Ze zijn ideaal voor garages, pantry’s en schuren, maar zijn ook een haalbare optie voor bepaalde woonruimtes waar ze er heel charmant en gezellig uit kunnen zien. Om ze beter te begrijpen, gaan we praktischer te werk.

Een industriële handdoekhouder is misschien niet het eerste dat in je opkomt als je je badkamer voorstelt, maar kijk eens hoe mooi het is. Het maakt de kamer echt super gezellig en uitnodigend. De lijst met verbruiksartikelen die in dit geval worden gebruikt, omvat 8 gegalvaniseerde hoekpijpen, 8 2-inch pijpen, 2 ronde platen, 2 T-vormige pijpen, 2 1,5-inch pijpen, 2 pijppluggen, 2 8-inch pijpen en 1 Koppeling. Zoals bij elk doe-het-zelf-project, kunt u dit stuk op verschillende manieren aanpassen. Als u bijvoorbeeld de diameter van de buizen vergroot, ziet uw handdoekhouder er omvangrijk uit.

Iets groters als een tv-standaard zou ook niet moeilijk te bouwen zijn als u kiest voor een industriële stijl. De poten kunnen van pijpen zijn gemaakt en voor de rest kun je hout gebruiken. Deze standaard heeft ook een opbergvak voor elektronische apparaten en accessoires. Het ontwerp is eenvoudig en als je het ook een rustieke toets wilt geven, kun je teruggewonnen houten planken gebruiken.

Een ander ding dat je in industriële stijl kunt bouwen, is een koffiekar. Het is een van die accentstukken die je niet echt veel wilt investeren, maar die je wel in je huis zou willen hebben. Om een ​​auto helemaal opnieuw te bouwen, heb je maar een paar betaalbare materialen en wat basisgereedschap nodig. U kunt het ontwerp op verschillende manieren personaliseren. U kunt bijvoorbeeld het hout verven of schilderen en zelfs kleur aan het frame toevoegen.

Het bouwen van een rustieke consoletafel van gegalvaniseerde buizen is ook vrij eenvoudig. Je kunt het laten zien in je entree of in een gang, of het veranderen in een salontafel. Dit is wat je nodig hebt voor dit project: eindkappen, buizen, T-connectoren, vloerbeugels en een stuk hout voor de bovenkant. Je kunt de tafel zo hoog maken als je wilt en je kunt ook de algehele verhoudingen van dit stuk aanpassen.

Een beetje afvalhout en een paar buizen en hulpstukken zouden voldoende zijn om een ​​mooie plank te creëren. Dit kan iets zijn dat u aan uw badkamer, slaapkamer, woonkamer of kantoor kunt toevoegen, of een inspiratiebron voor andere toekomstige projecten. Als je nieuwsgierig bent naar meer over dit kleine project, lees dan de instructies voor de volledige tutorial.

IJzeren buisplaten kunnen ook op grotere schaal worden geproduceerd. Je zou een grote wandkast als deze kunnen bouwen voor al je boeken en andere items zoals kleine plantenbakken, verzamelobjecten en decoraties. Dit zou ook een zeer praktisch ontwerp zijn voor pantry’s of inloopkasten. Als je meer informatie wilt over dit project, lees dan de instructies.

Als je geïnteresseerd bent om iets gedetailleerder en complexer te proberen, dan vind je dit project in het lesmateriaal misschien wel leuk. Het is een industrieel buizenrek met een zeer interessante geometrie. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, kunt u de grootte en vorm wijzigen en iets creëren dat zowel bij uw interieur als bij uw opslagbehoeften past.

Buisplaten hebben niet altijd een robuuste en superindustriële uitstraling, althans niet als het hout het metaal door het ontwerp heen overweldigt en je alleen buizen gebruikt om ze te ondersteunen. Neem bijvoorbeeld deze mooie planken. Ze zijn zeer veelzijdig en passen mogelijk in verschillende kamers en decors. We kunnen ons voorstellen dat het eruit ziet als thuis in een gezellige slaapkamer of in een informele woonkamer. Zie de instructies voor meer informatie.

Een aantal industriële doe-het-zelf-planken kan bijna niets kosten, vooral als u wat teruggewonnen materialen in uw ontwerp opneemt. U kunt pallethout gebruiken voor de planken zelf en wat leidingen en hulpstukken voor het ondersteuningsframe. Elke plank is afzonderlijk samengesteld, waardoor het in de toekomst vrij eenvoudig is om er meer toe te voegen. Een gedetailleerde tutorial over dit project is te vinden onder Instructies.

Een ander interessant en cool idee is om sommige industriële planken alleen te bouwen van metalen buizen en hulpstukken zonder hout of andere materialen. De inspiratie komt in dit geval uit een project dat wordt gepresenteerd over lesmateriaal. Dit type zigzagontwerp past perfect in een hoek of tegen een muur en je kunt er verschillende toepassingen voor vinden. Dit kan bijvoorbeeld zelfs dienen als schoenenrek.

Als u van plan bent een grote boekenkast te bouwen met metalen buizen voor de constructie, kunt u de vloer aan de vloer bevestigen en de muur ook als ondersteuning gebruiken. Dit zou betekenen dat u de plaatsing zorgvuldig moet kiezen omdat u na installatie geen aanpassingen meer kunt doen. Buizen kunnen ook worden gebruikt als scheidingswanden tussen de planken of voor extra ondersteuning. Meer details over dit project zijn te vinden op diycandy indien nodig.

Een vrij gelijkaardig project is ook te zien op de ontwerpwinsten. In dit geval wordt het apparaat echter alleen aan de muur bevestigd, met de ruimte eronder open. Het frame is eenvoudig en symmetrisch en de houten planken geven het ontwerp een mooie, warme toets zonder het ontwerp te overweldigen. Het feit dat de buizen niet erg dik zijn, helpt ook om een ​​glad uiterlijk te behouden.

Als u extra opslagruimte nodig heeft voor uw entree of als u uw huis beter wilt indelen, kunnen enkele eenvoudige industriële planken de slag gaan. Je kunt ze heel goedkoop bouwen en de installatie zelf doen, want dit is een heel eenvoudige taak. Het aanpassen van de planken is eenvoudig en u kunt verschillende formaten combineren om iets speciaals te creëren. Bekijk moderne nier als je meer details en ideeën nodig hebt.

Met de bovengenoemde ontwerpstrategieën kun je heel creatief zijn en een verscheidenheid aan verschillende meubelstukken bouwen, zoals een bureau. Dit is eigenlijk een hybride stuk dat twee verschillende functies combineert. Het is een bureau, maar het bevat ook een aantal planken. Het ontwerp is eenvoudig, wat betekent dat je helemaal zelf iets soortgelijks voor jezelf kunt bouwen. Als je geïnteresseerd bent in dit stuk, bekijk dan etsy.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten