DIY onderzetters van gemarmerd leer

DIY onderzetters van marmer leer

Dat is er gebeurd. Het begon ongeveer een paar jaar geleden toen ik kaarsen met nagellak probeerde te marmeren en het faalde verschrikkelijk en ik was 100% zeker dat ik het nooit meer zou proberen. Toen ik dit jaar met ideeën voor pompoenversiering kwam, vroeg ik me af of er een manier was om pompoenen te marmer met iets anders dan nagellak. Ik vond marmerverf, probeerde het, werkte niet en wist opnieuw 1000% zeker dat ik marmer nooit meer zou proberen. Ik stond op het punt de fles met marmerverf te gooien totdat ik nieuwsgierig het etiket las dat aanbeveelde om het alleen op poreuze oppervlakken (oeps) te gebruiken en enkele voorbeelden zoals leer opsomde.

Ik hou van leer.

Gemarmerd leer klonk echt gaaf, maar waar zou het goed voor zijn? Het gemakkelijkste wat ik kan bedenken, en wat ik voor de grap maak over de rite van de overgang naar de status van maker, zijn onderzetters. Bonus: aangezien leer zo absorberend is, is dit gebruik precies geschikt.

Ik ben meer dol op deze onderzetters dan ik had verwacht, alsof ik niet wist hoeveel ze in mijn leven zouden moeten zijn totdat ik ze maakte. Ze zijn in het oog springend en tegelijkertijd zacht, geweldig voor elk vermakelijk seizoen, maar ze laten me echt vallen. Herfstvermaak is erg belangrijk.

–Natuurlijk leer
–Draaiende snijder
– Heerser
Snijmat
– Marmer kleur
– platte bak
-Water
-Tandenstokers

knippen

Gebruik een roterende snijder om het leer in stukken van 4 × 4 inch te snijden.

verf 1

Vul een platte bak met water en druk voorzichtig een druppel marmerverf in het water. Ik heb maar één druppel gebruikt omdat ik niet wilde dat de kleur op het leer er te donker uitzag. Als u echter wilt dat de kleur dieper is, voer dan meer kleur in.

verf 2

Gebruik een tandenstoker om de verf op het wateroppervlak te laten ronddraaien. Dit vereist oefening om erachter te komen wat voor soort marmerstijl je leuk vindt en hoe je deze consistent kunt maken. In het begin draaide ik met toewijding rond en de lijnen waren veel te gek en verward. Ik heb ongeveer 5 onderzetters verprutst, gedraineerd en het water tussendoor vervangen, voordat ik doorhad wat ik ging doen – minder gekke wervelingen en grotere haringen = minder interferentie met de tandenstoker. Een andere tip is om geduldig te wachten tot de kleur beweegt na het veroorzaken van een tandenstokerstoring voordat er meer strepen en wervelingen ontstaan.

dip

Zodra een gewenste formatie is gevormd, dompelt u het leer zo gelijkmatig mogelijk in het water en tilt u het weer op. Ik heb gemerkt dat dit het gemakkelijkst met één hand kan worden gedaan.

DIY onderzetters van marmer leer

Na het drogen zijn ze klaar om uitgerold te worden.

DIY onderzetters van marmer leer

DIY onderzetters van marmer leer

De randen krullen een beetje omdat ze nat waren, maar ik zie dat ze na gebruik gemakkelijk verdwijnen + ze worden platgedrukt + who cares, ze zijn schattig. Er is een mogelijkheid om ze op 4 × 4 inch kurk te lijmen om ze stabieler te maken, maar ze zijn perfect zoals ze zijn.

Ik ben zo opgewonden over hoe ze zich zowel casual als elegant voelen. Voel je die blik Heb je ooit gemarmerd leer?

Andere berichten die je misschien leuk vindt

Ersten Kommentar schreiben

Antworten