Dockingstation van beton

Hoe vaak verbinden we onze smartphones met computers of laptops om foto’s, video’s en muziek te uploaden en downloaden. Waarom niet gewoon een vast dockingstation ontwerpen zodat de smartphone in de toekomst een vaste plek op de tafel krijgt? We hebben ons eigen dockingstation uit beton gestort en laten u zien hoe gemakkelijk het is.

Beton als materiaal voor meubels en decoratie is absoluut hip. We experimenteren altijd met ons nieuwe favoriete materiaal en hebben al doe-het-zelvers voor vazen, kandelaars en nog veel meer rond de concrete trend voor je samengesteld. Beton is zo veelzijdig dat zelfs objecten zoals een dockingstation heel eenvoudig kunnen worden gebouwd.

We investeren veel tijd in het sorteren van foto’s, muziek en meer. Dus als we onze smartphone met de computer verbinden, zou het geweldig zijn als we altijd de batterij en de verbindingsstatus in de gaten houden. Het maakt ook een zelfgemaakte Dockingstation iets van beton. Er zijn geen beperkingen als formulier voor uw dockingstation. Net als wij kunt u de onderste helft van een verpakking van kaas of van verschillende soorten gebruiken Vormen kies uit kunststof. U kunt bijvoorbeeld oude plastic flessen of plastic bekers snijden en het onderste deel ervan gebruiken. Kiest u voor een kunststof mal, smeer deze dan vooraf in met voldoende olie zodat u het beton er later gemakkelijk uit kunt halen en het niet zal breken.

Betonnen docking station met laptop


Materiaal

♡ Stortklaar betonmassa

of

♡ kwartszand + cement

♡ Mengvat

♡ Vorm naar keuze

♡ Geschikte kabel

♡ plakstrips + schaar

♡ schuurpapier (bijv.120)

♡ indien nodig een beugel

♡ snijder


Allereerst moet je er een kopen Hole Knip in het formulier voor uw connector. De uitsparing mag alleen zo groot zijn dat de plug er gewoon doorheen past. Met een scherp snijmes zou dit geen probleem moeten zijn. Maar let goed op je vingers!

Als je klaar bent, steek je je stekker in het formulier en bedenk je waar je hem wilt plaatsen. Als je een geschikte plek hebt gevonden, blijft de kabel goed plakken. Zorg ervoor dat de connector naar boven voldoende ruimte heeft. Om het in hoogte te stabiliseren, kan dat ook Tape en later nog een Beugel gebruiken. We hadden de clip bijvoorbeeld niet meer nodig omdat de tape volkomen voldoende was.

Voorbereiding van de kabel voor het betonnen dockingstation

Nu moet u het gat rond de kabel met voldoende plakband afdichten en volledig sluiten zodat er later geen beton meer uit kan lopen.
Als het formulier en de kabel tot nu toe zijn voorbereid, kan dit worden gedaan met de Mix van het beton! Voor de betonmassa neem je elk schip waarin je de betonmix kunt maken. De mengverhouding is 1: 3 (cement: kwartszand). Nu geef je slokjes Water totdat er een gladde massa is zonder klonters.

Nadat de massa is gemengd, kunt u deze geleidelijk met een lepel in de vorm gieten. Vul je pot totdat de onderkant van de plug is bereikt. Nu heb je nog de mogelijkheid om de connector in de juiste richting te kantelen en kleine correcties aan te brengen. Indien nodig kunt u hier de beugel gebruiken Fix invoegen.

Voorbereiding voor het vullen van beton docking station

Nu moet het beton tenminste eerst 24 uur uitharden voordat u het uit de vorm kunt halen of uitknippen. Als het er na 24 uur nog steeds erg vochtig uitziet, laat het dan nog een paar uur staan. Bij kunststof mallen kan de uitharding iets langer duren omdat er weinig lucht in de betonmassa zit. Wanneer het beton klaar is, kunt u het van zijn vorm bevrijden. We hebben er gewoon onze vorm voor gesneden.

Gedroogd beton van het dockingstation

Afhankelijk van hoe het beton is gestort, heeft het vaak nog wat oneffenheden in zowel vorm als kleur. Als je dit niet leuk vindt, kun je nog steeds je dockingstation gebruiken Schuurpapier bewerken. Je kunt het oppervlak in een cirkelvormige beweging gladmaken en de randen ook afronden als je wilt. Uw unieke betonnen dockingstation is klaar!

Afgewerkt betonnen dockingstation

Wij wensen u veel plezier bij het kopiëren!

Ersten Kommentar schreiben

Antworten