Doe het zelf: houten badplank

We proberen het nieuwe jaar echt ontspannen te beginnen en er met volle teugen van te genieten. Trouw aan het motto: ‘Niet te veel, niet te weinig. Precies goed “ laten we kleine dingen uitproberen in het dagelijks leven, de juiste Balans tussen werk en ontspanning. Onze zelfgemaakte Badkuipplank van hout is niet alleen een prachtig decoratief accessoire voor uw eigen badkamer, het is ook ideaal om thuis in de badkuip te ontspannen. We laten je zien in onze DIY, zoals jij met een paar eenvoudige stappen dit individueel en harmonieus Interieur stuk kan creëren.

Badkuipplank van hout met decoratieve elementen

2018 is het jaar waarin we het wat rustiger en voorzichtiger aanpakken en onze eigen vier muren in een kleintje Wellness-oase willen transformeren. Zo slagen we erin te ontsnappen aan het stressvolle dagelijkse leven en onze gedachten te laten afdwalen. Voor degenen die een gezellige badkamer gebruiken om te ontspannen, is onze DIY precies wat u zoekt. Maar ook voor wie zelden in de badkuip te vinden is, kan de badplank met geselecteerde badkameraccessoires worden omgetoverd tot een prachtig decoratief element dat een aangenaam wellnesskarakter uitstraalt.

Voor het badplateau heb je nodig:

♡ houten plank

♡ houtlijm

♡ schroeven

♡ houten wiggen

♡ metalen handvatten of jute tape

Materialen voor de badkuipplank

Zo werkt het:

We kozen voor een massief houten plank voor de badplank, omdat we van de natuurlijke en imperfecte look houden. Je kunt de houten plank in bijna elke bouwmarkt krijgen en je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten. Bij de bouwmarkt kunt u het bord ook op maat laten knippen. Je meet het beste vanaf de twee buitenwanden van je badkuip zodat het bord perfect op de randen kan liggen.

Meet de badkuip

U kunt de houten wiggen ook bij de ijzerhandel kopen en op verzoek op maat laten maken. De wiggen zijn er later zodat je badmat stevig op het bad ligt en niet heen en weer schuift. Je bevestigt de houten wiggen met waterdichte houtlijm en laat het geheel een nacht drogen.

Bevestig houten wiggen aan het bordBevestig houten wiggen met houtlijm

In de volgende stap markeer je de afstanden voor de houten handvatten en boor je twee gaten voor met een houtboor om de antieke handvatten aan het bord te bevestigen. Als je geen antieke houten handvatten krijgt of als ze niet naar jouw smaak zijn, dan kun je bijvoorbeeld twee iets dikkere jute tapes gebruiken als handvatten. Hiervoor moet je ook twee iets bredere gaten boren en de tape aan de onderkant vastbinden.

Bevestig antieke handvatten aan het houten bordBoor gaten voor met een boor

Nu kunt u de houten plank een beetje schuren en eventueel met olie verven om de natuurlijke uitstraling te behouden. De stijlvolle badplank is klaar om urenlang te ontspannen in de badkuip. De plank kan nu worden versierd met kaarsen, kamergeuren, schelpen of andere badkameraccessoires, waardoor het een echte blikvanger is in je eigen kleine wellnessoase.

Afgewerkt houten badplank

In onze blogpost “Met deze 5 tips wordt je badkamer een eyecatcher” vind je nog meer inspirerende ideeën over hoe je van je badkamer een plek kunt maken om te ontspannen.

Wij wensen u veel plezier bij het maken van uw eigen badplank.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten