Gebruiksaanwijzing: Een fotolijst als praktische bureauplank

Nadat we al in theorie hebben gerapporteerd over hoe u uw thuiskantoor effectief en comfortabel tegelijkertijd kunt opzetten, gaan we vandaag aan de slag: we worden creatief en sleutelen een bureauplank voor notities, kaartjes en meer! Het enige wat je nodig hebt is een mooie fotolijst en wat stof – en juist deze materialen maken het DIY-idee zo gevarieerd. Want afhankelijk van welke stof je het leukst vindt en welke fotolijst je kiest, kan je plank er speels of Scandinavisch schoon uitzien. We kozen onze gids voor één Variant met bloemen en – hoe kan het ook anders – stippen besloten. Dus maak je klaar, hier is onze gedetailleerde gids:

Materiaal

  • Een fotolijst ter grootte van uw keuze
  • Katoenen stof
  • Een schaar
  • Hete lijm

DIY-bureauplankmateriaal

Verander de fotolijst in een bureauplank

Stap 1: Voordat je echt aan de slag kunt, moet je bedenken hoe groot je onderwerpen moeten zijn. Daar hebben we een fotolijst bij Afmeting 20 cm bij 30 cm gebruikt. We wilden drie compartimenten: de onderste moet 10 cm diep zijn, de andere twee compartimenten moeten elk 8 cm diep zijn. Voor een betere oriëntatie hebben we hulplijnen op de juiste intervallen op de achterkant van het frame getekend.

DIY-bureauplank 1

Stap 2: Nu is het tijd om de stoffen delen te berekenen. Je hebt in totaal vier stuks nodig. Het eerste stuk is zo groot als de fotolijst. Voor de drie onderwerpen leg je de stof twee keer. Voeg 2 cm stof toe aan de bovenste twee compartimenten zodat de randen van de compartimenten elkaar overlappen.

Dus hebben we deze stoffen onderdelen in totaal gebruikt:

  • Een groot stuk van 20 cm bij 30 cm
  • Een stuk van 20 cm bij 20 cm voor het onderste compartiment
  • Twee stukken van elk 20 cm bij 18 cm voor de bovenste twee compartimenten

Doe-het-zelf plank doek stukken

Stap 3: Vouw nu de stoffen delen voor de vakken in het midden. En je vouwt horizontaal tot de 20 cm lange onderkant. Je strijkt de vouw goed.

Strijk de DIY-bureauplank

DIY-bureau opbergbak

Stap 4: Het grote stuk stof met de afmetingen 20 cm bij 30 cm bevestig je aan de achterkant van het karton door een paar plakstippen op de rand te plaatsen. Je stelt de lijmstippen zo in dat je nog steeds de hulplijnen kunt vinden vanaf stap 1.

Stap 5: Nu is het tijd om de compartimenten te bevestigen! Je begint met het bovenste compartiment en legt de vouw van het stuk stof gelijk met je bovenste hulplijn. Als het stuk recht is, kunt u de onderkant vastzetten met een horizontale lijn lijm. Hetzelfde doe je met het middelste compartiment. Bevestig ten slotte het onderste compartiment aan de onderkant van het karton. Als je alle onderdelen correct hebt geplaatst, moeten de vakken elkaar nu overlappen zodat de onderranden van de vakken niet meer zichtbaar zijn.

Bevestig de doe-het-bureauplank aan de lade

DIY-instructies voor het bevestigen van de plank aan de lade 2

Stap 6: U hebt de ruit van de fotolijst niet nodig voor uw bureauplank. Bevestig als laatste stap het karton aan de fotolijst. Gedaan!

Nu kunt u de bergen aantekeningen op uw bureau sorteren en de belangrijkste aantekeningen in uw nieuwe opslag bewaren.

Als je zin hebt om je werkplek mooier te maken, kun je meer ideeën vinden voor inspirerende werkplekken op een van onze Pinterest-borden.

 

 

Ersten Kommentar schreiben

Antworten