Handige doe-het-zelf-projectideeën voor uw huis – kamer voor kamer

Interieurprojecten, renovaties en verbouwingen zijn een manier om de look en feel van een kamer te veranderen, een specifieke ruimte te repareren en te reorganiseren, en veranderingen aan te brengen om een ​​kamer geschikter te maken voor een specifieke levensstijl. Conversies voegen ook waarde toe aan een huis en er zijn veel verschillende projecten die u zelf kunt ondernemen. De strategieën en soorten projecten verschillen per type ruimte. Vandaag hebben we het over een kamer-voor-kamer benadering en stellen we enkele ideeën voor die u misschien nuttig vindt.

Algemene DIY-decorideeën

Sommige ideeën zijn niet echt van toepassing op een bepaald type ruimte. U kunt bijvoorbeeld decoratieve items maken die u op muren en planken kunt plaatsen, kleine plantenbakken, vazen, op maat gemaakte lampenkappen en kunstwerken om elke kamer er mooi uit te laten zien. Er zijn veel doe-het-zelf kamerprojecten die niet veel kosten en die een grote impact hebben op de algehele uitstraling van een kamer.

Badkamer gerelateerde projecten

Er is niet veel ruimte om in de badkamer te werken, maar u kunt nog steeds enkele praktische en nuttige wijzigingen aanbrengen in het bestaande ontwerp. U kunt bijvoorbeeld de douchekop optillen en / of nieuwe fittingen installeren om de douche en het bad aan te passen en het gebruik gemakkelijker en handiger te maken. Dit type maatwerk kan worden gedaan zonder professionele ondersteuning, maar vereist een basiskennis van hoe het werkt.

Zelfs zoiets eenvoudigs als deze koperen toiletrolhouder kan een welkome en mooie toevoeging aan de badkamer zijn die deze kamer uitnodigender maakt. Zoals je kunt zien, maakt dit eigenlijk deel uit van een op maat gemaakte organizer die ook opbergvakken heeft voor extra wc-papierrollen, de borstel en een plank erboven met wat tijdschriften of een schattige potplant. Dat kan ook iets zijn dat u voor uw eigen badkamer kunt maken.

Keukenambacht

Een van de grootste en handigste verbeteringen die u in een keuken kunt aanbrengen, is het vervangen of repareren van de werkbladen. Een bijzonder mooie optie is om een ​​oud werkblad opnieuw te ontwerpen door een laag beton aan te brengen. Op deze manier bedek je deuken en krassen en verander je het uiterlijk van de oude toonbank volledig. U kunt alles zelf doen en een vergelijkbare strategie gebruiken als u uw badkamer wilt renoveren. Betonnen werkbladen zijn zeer stijlvol en passen goed bij moderne en moderne interieurs.

Kleinere projecten kunnen ook een positieve impact hebben op uw keuken. U kunt bijvoorbeeld een handdoekrolhouder onder de kast maken om meer ruimte op het aanrecht vrij te maken. Je kunt dit maken van koperen buizen en fittingen en ze overal op de bodem van een kast installeren. Het is gemakkelijk te maken en gemakkelijk aan te passen. Je kunt zelfs de onderdelen spuiten als je het ruwe uiterlijk van de pijpen niet leuk vindt of als je de handdoekrolhouder wilt matchen met je keukeninrichting.

Slaapkamerideeën

Een van de elementen die het uiterlijk van een slaapkamer efficiënt veranderen, is het hoofdeinde. Met dat in gedachten kan een nieuw hoofdeinde uw slaapkamer opfrissen, waardoor het over het algemeen uitnodigender en comfortabeler wordt. Je kunt zelf een hoofdbord bouwen en er zijn veel verschillende manieren om het te doen. Dit is heel eenvoudig en duidelijk. Het frame is gemaakt van hout, is bedekt met schuim en vervolgens bedekt met stof. Dit betekent dat u uw hoofdeinde kunt personaliseren met allerlei kleuren, texturen en patronen.

Hal opnieuw ontworpen

Dit project heeft betrekking op gangen met trappen en vooral op gangen met een meer traditioneel of rustiek ontwerp. Het idee is om tapijt op de trap te plaatsen om een ​​uitnodigender decor te creëren. Dit is ook een geweldige manier om de trap veiliger te maken door te voorkomen dat ze te allen tijde glad worden. Je kunt dit ook gebruiken als een mogelijkheid om kleur en patroon toe te voegen aan de gang. Je kunt natuurlijk ook iets soortgelijks doen voor elke normale gang zonder trappen.

Eetkamer accenten

In kamers zoals de eetkamer vallen de kleine dingen en details vaak het meest op. Als zodanig zijn er veel verschillende kleine knutsel- en doe-het-zelf-projecten die je kunt doen. U kunt bijvoorbeeld polka dot-servetten maken van stof en verf. Het is een leuk en gemakkelijk project en er zijn veel manieren om het speciaal te maken. Combineer de gewenste kleuren en probeer ook andere ontwerpen.

Outdoor projecten

Als u denkt dat de buitenruimtes rond uw huis er een beetje beter of uitnodigender uit kunnen zien, is het misschien tijd om daar te gaan werken. Sommige projecten, zoals het bouwen van een pergola, kunnen moeilijk en onmogelijk zijn zonder de hulp van een professional of een team. Als je het van dichterbij bekijkt, wordt het eigenlijk beheersbaar en er zijn veel tutorials die je precies laten zien hoe je een pergola kunt bouwen. Het is niet zo ingewikkeld als het lijkt.

Tuinontwerp

Andere buitenconstructies die u kunt bouwen, zijn onder meer een prieel dat u aan een tuin of tuin kunt toevoegen. Om een ​​wijnstok prieel te bouwen, heb je een bundel hout en wat betonmix nodig. U kunt zelf alle bezuinigingen uitvoeren als u over de benodigde apparatuur beschikt. Anders kunt u naar uw plaatselijke winkel gaan. In zekere zin is dit vergelijkbaar met het bouwen van een pergola. U kunt de grootte, vorm en het ontwerp van uw wijnstok aanpassen aan de beschikbare ruimte en uw eigen behoeften.

Garage verbeteringen

Als u de garage ook als opslagruimte gebruikt, kunt u deze ook dienovereenkomstig organiseren. Het kan een heel goed idee zijn om een ​​aantal opbergrekken te maken van sloophout of ander materiaalresten. U kunt planken maken voor het opbergen van schoenen, kampeerspullen, sportartikelen en andere items die u niet binnenshuis wilt opbergen of die u normaal gesproken buitenshuis nodig heeft.

Opslagplanken

Af en toe kom je misschien met nieuwe ideeën over hoe je de opslagefficiëntie van je voorraadkast kunt vergroten of hoe je deze beter kunt organiseren. Een van de ideeën die we vandaag willen delen, is het maken van een kruidenrek, een soort toevoeging of accessoire waarmee je het meeste uit een kastmodule of een kamer in de voorraadkast kunt halen. Kortom, het idee is om de ruimte verticaal te gebruiken door een kleine plank toe te voegen voor verschillende containers en andere dingen. Het is niet moeilijk om te bouwen of te installeren.

Ideeën voor muurdecoratie

Dit is een categorie die van toepassing is op alle soorten kamers. Het toevoegen van wanddecoraties, kunstwerken en soortgelijke dingen aan een kamer kan het een completere en meer evenwichtige uitstraling geven. Het is ook een coole manier om het aan te passen en er een echt huis van te maken. Je kunt helemaal zelf muurkunst maken en hebt geen speciaal talent nodig. Abstract artwork is de juiste keuze, dus koop verf, canvas en penselen en maak plezier met het creëren van iets unieks.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten