Hoe u uw eigen onderzetters kunt maken – 40 prachtige DIY-ontwerpen

We gebruiken onderzetters om onze meubels te beschermen tegen vocht en vlekken. Er is echter geen reden waarom we de onderzetters er ook niet goed uit kunnen laten zien. In feite kunnen het leuke accessoires op een tafel zijn als je bereid bent om wat tijd te besteden om ze er mooi uit te laten zien. Hier zijn 40 geweldige doe-het-zelf-projecten om uit te kiezen.

Om deze prachtige onderzetters te maken, heb je een stuk zelfklevende plank of contactpapier nodig, een set van 4 kurken onderzetters, een cirkelsnijder, een liniaal en een zelfherstellende mat. Meet het gebied dat u wilt bedekken met een plankvoering, plaats vervolgens de cirkelsnijder erop, plaats het snijgereedschap, houd het op zijn plaats en duw het snijgereedschap naar beneden en in een cirkel. Trek de papieren achterkant eraf en druk de plankfolie op de schotel. {gevonden op 86lemons}.

Hiervoor heb je een schroefstempel, wolvilt, een rolmes, een mat, een draad, oud papier en een verdwenen inktmarkeerstift nodig. Knip twee 4-inch vierkanten uit wolvilt en snijd de hoeken af. Knip vervolgens een vierkant papier van 4 inch uit en maak een raster van een halve inch. Prik gaatjes in 2 verschillende maten. Gebruik dit als een sjabloon. Leg vervolgens 2 stukjes vilt bij elkaar en verbind de stippen met een draad. {gevonden op abbytrysagain}.

De materialen die nodig zijn voor dit speciale ontwerp zijn prikbord, een afbeelding gedrukt op karton, acrylverf, Modpodge, schaar, een X-Acto-mes en dubbelzijdig plakband. Bepaal welke maat en vorm je wilt voor de onderzetters en knip ze uit een stuk papier. Teken vervolgens de mal op de kurk en knip deze uit. Kies een achtergrondkleur om de achtbaan te schilderen. Maak dan een sjabloon van de foto als je dat wilt. Verf het ontwerp op de onderzetter. Laat de verf drogen en breng een laag vernis of sealer aan. {gevonden op angela}.

Deze onderzetters met hex-symbolen zijn ook erg interessant. Hier is wat je nodig hebt om ze te maken: een logboek, verschillende verfkleuren, doorzichtige waterdichte kit, penseel, carbonpapier of calqueerpapier, een potlood, pen, tape en schuurpapier. Druk eerst de sjablonen af ​​op het formaat van het hout. Knip papieren ontwerpcirkels en een cirkel van carbonpapier van gelijke grootte uit. Lijm beide lagen op het hout en gebruik een potlood om het ontwerp gaande te houden. Verf de mallen en voeg vervolgens een laag afdichtmiddel toe. {gevonden op ontwerpspons}.

De fabricage van deze onderzetters is heel eenvoudig. Trek de keramische tegels gewoon over op het papier en knip ze uit. Voeg vervolgens een laag Mod Podge toe aan de tegel en plaats het papier erop. Voeg nog een laag toe aan het papier en laat het drogen. Herhaal nog 2 of 3 keer. U kunt vilt aan de onderkant van de onderzetter bevestigen om krassen op de tafel te voorkomen. {gevonden op designimprovised}

Voor dit project heb je alleen kurken onderzetters en een verfpen nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de onderzetters pakken en tekenen met je verfpen. U kunt aangepaste ontwerpen maken en de onderzetters personaliseren. Op die manier heb je alles van jezelf. Het is een leuk project op maat en je kunt het binnen een paar minuten doen. {gevonden met collega’s}.

De volgende materialen zijn nodig voor deze kleurrijke onderzetters: plakboekpapier, Mod Podge, textiellijm, helder acrylglazuur, vilt, een sponsborstel en keramische tegels. Lijm het papier op de tegel en laat het volledig drogen. Verf dan het papier en tegel met Mod Podge. Laat het drogen en herhaal 2 of 3 keer. Spuit vervolgens het glazuur tweemaal over de tegels om ze waterdicht te maken. Lijm een ​​stuk vilt met textiellijm op de bodem van de tegel en je bent klaar. {gevonden op site}.

Deze op maat gemaakte onderzetters zijn ook gemakkelijk te vervaardigen. Je hebt keramische tegels, Mod Podge, acrylafdichting, een sponsborstel, papier en kurkrug of vilt nodig. Smeer de bovenkant van elke tegel in met een dunne laag Mod Podge. Leg dan het papier erop. Voeg nog een laag Mod Podge toe en herhaal nog 2 keer. Spuit er vervolgens 2 of 3 lagen acrylsealer op. Knip een stuk kurkbord of vilt af en lijm het op de bodem van de onderzetter. {gevonden op 65andout}.

Een goed idee zou zijn om Scrabble-tegels te gebruiken om aangepaste onderzetters te maken. Je hebt Scrabble-letters, een dun kurkbord, superlijm, een heet lijmpistool en een zegel nodig. Neem eerst 16 letters en maak 4 woorden die je op de onderzetter wilt gebruiken. Lijm vervolgens de letters aan elkaar. Snijd de kurk af en bevestig deze met een lijmpistool aan de letters. Spuit een dunne laag sealer en geniet ervan. {gevonden op blog}.

Voor deze onderzetters zijn tegel, Mod Podge, een kwast, karton, een Exacto mes, viltjes en heldere spuitverf nodig. Snijd eerst het karton op de gewenste maat. Breng vervolgens Mod Podge aan op de tegel en leg het kaartmateriaal erop. Laat het drogen en breng een laag Mod Podge aan op de doos. Breng nog twee lagen aan en breng dan een laag heldere spuitverf aan. Laat het drogen en herhaal. Plaats aan het einde een viltkussen in elke hoek. {gevonden op kgkphotos}.

Deze tafelonderzetters zijn ook erg mooi en gemakkelijk te vervaardigen. Je hebt keramische tegels, schoolbordspray, zwart vilt, een schaar, lijm en een heet lijmpistool nodig. Spuit de tegels in met 3 lichte lagen. Knip vierkanten vilt uit die even groot zijn als de tegels. Bevestig ze aan de tegels met een heet lijmpistool. Personaliseer vervolgens de onderzetters door erop te tekenen of erop te schrijven. {gevonden op westermanfam}.

Een soortgelijk project zou dit zijn: onderzetters met droog blussen. Dit zijn de stappen die u moet volgen om ze te maken. Lijm eerst twee tegenover elkaar liggende zijden van de tegel, laat een kleine lijn vrij. Schilder vervolgens zowel de zijkant als de kleine bovenste lijn met twee lagen. Verwijder de tape van de geverfde zijkanten en plak vervolgens de resterende twee zijden vast. Herhaal het schilderproces en laat het drogen. Bevestig de viltkussens aan de onderste hoeken van elke tegel. {gevonden op jentertaining}.

Onderzetters maken van gerecyclede tijdschriften. Je moet 6 tijdschriftpagina’s uitscheuren. Knip de gekartelde randen af ​​en snijd elke kant in de lengte doormidden. Vouw elke strook in de lengte dubbel en vouw het stuk in drieën. Vouw de strip doormidden en doe hetzelfde met elk vel. Begin dan met weven. Sommige stroken wikkelen zich bij het starten rond de buitenkant van de achtbaan. Voeg een strook tegelijk toe en zorg ervoor dat u ze stevig tegen elkaar duwt. Snijd vervolgens het overschot af en sluit de onderzetters. {gevonden op howaboutorange}.

Deze vilten onderzetters zijn erg fijn omdat ze zacht zijn en de tafel niet krassen. Je hebt een sjabloon nodig om ze te maken. Print het patroon uit en leg het op een stuk vilt. Snijd de diagonale sleuf in elk monster met een X-Acto-mes. Knip vervolgens de stukjes uit elkaar. Haal dan de onderdelen er samen uit en je zou een onderzetter moeten krijgen die lijkt op die op de foto. {gevonden op howaboutorange}.

Probeer dit project voor een meer natuurlijke en organische benadering. De benodigde materialen zijn een oude tak, een zaag, schuurpapier, natuurlijke beits, kit, vilt of kurk, lijm en tape. Snijd 5 of 6 stukjes tak en schuur aan één kant. Kleur het in en voeg dan een laag sealer of waterdichte afwerking toe. Knip vilt of kurk uit en bevestig aan de onderkant van de onderzetter. Wikkel je jas in met een lint en je hebt een geweldig cadeau. {gevonden op de stoeprand}.

Om deze genaaide onderzetters te maken, heb je kurkonderzetters, draad, een naaimachine met decoratieve steken en een in water oplosbare textielmarker nodig. Kies eerst een siersteek. Om een ​​cirkelvormig patroon te naaien, teken je een cirkel op ongeveer 1 cm van de rand van je onderzetter met een in water oplosbare textielmarker. Begin met naaien. U kunt verschillende garenkleuren en verschillende ontwerpen gebruiken. {gevonden op craftingagreenworld}.

Deze onderzetters zijn een beetje anders. Ze zijn gemaakt van leer, kurk en oude onderzetters. Je kunt stof gebruiken in plaats van leer. Teken een cirkel op het leer en knip de vorm uit. Leg het dan op kurk en laat wat ruimte vrij rond de randen. Breng lijm aan op de achterkant van de leren cirkel en op de kurkcirkel en zet ze in elkaar. Knijp bubbels uit en rol uit. Snijd de overtollige kurk af. {gevonden op vers gegeven}.

Hier is nog een eenvoudig project. Je kunt stof of leer gebruiken. Je moet twee stukken van gelijke grootte snijden en ze aan elkaar naaien. Gebruik een mooie draadkleur die een mooi patroon creëert. Je kunt ook wat lijm gebruiken om ervoor te zorgen dat de onderdelen niet wegglijden en glijden. {gevonden op createliveblog}.

Deze leren coaters zijn leuk omdat je ze kunt beschilderen. Je hebt plantaardig gelooid gereedschapsleer, acrylleerverf en wat papier nodig. Bereid eerst de verfflessen voor door water toe te voegen. Knip een stuk leer en oefen je techniek door een rand te spuiten. Verplaats het dan, spuit een andere kleur enzovoort. Breng vervolgens een laag afdichtmiddel aan op het leer en knip de onderzetters uit. {gevonden op Desigsponge}.

Deze kleurrijke citrusviltjes zijn wat complexer. De benodigde materialen zijn een viltbundel, een sjabloon voor een citrusschotel en een borduurgaren. Snijd het vilt volgens de sjabloon. Plaats de witte cirkel in een van de gekleurde cirkels en plaats segmenten over de steekcirkel. Leg alle lagen bij elkaar. Gebruik vervolgens een draad die bij het gekleurde vilt past om ze aan elkaar te naaien. {gevonden op purlbee}.

Voor dit project heb je sapdeksels, een touw en een heet lijmpistool nodig. Maak de deksels schoon en doe een parelmoer hete lijm in het midden. Wikkel het touw om het deksel en lijm het in een cirkelvormige beweging. Lijm het uiteinde van het touw strak en knip het overtollige af. Je kunt ook andere soorten touw gebruiken. {gevonden op site}.

Hier is een geweldig idee voor een cadeau: gepersonaliseerde onderzetters met foto’s erop. Om ze te maken heb je witte tegels, vierkante afbeeldingen, mod podge, vilt, een lijmpistool en een lint nodig. Knip de plaatjes uit en rond de randen af. Smeer de voorkant van de tegel in met een dunne laag Mod Podge en druk de afbeelding op de tegel. Laat het bakken en voeg nog een laag toe. Knip kleine vierkantjes vilt uit en plak ze aan de andere kant op de hoeken van de tegel. Versier de set met een lintje. {gevonden op savvysugar}.

Deze onderzetters zien er erg elegant uit en zijn niet zo moeilijk te vervaardigen. Je hebt vierkante keramische tegels, lijm, papier, vilt, acrylzegel en lint nodig. Maak de tegels schoon en snijd het papier in vierkanten. Bestrijk de tegel met lijm en lijm het papier vast. Breng nog een laag lijm aan op de bovenkant van het papier. Herhaal dit proces totdat je tevreden bent met de look. Snijd vervolgens het vilt en lijm het op de bodem van de tegel. Vergeet niet ook afdichtmiddel op de rollers aan te brengen. Stapel ze op elkaar en voeg het lint toe. {gevonden op stylemepretty}.

Hier is nog een heel interessant project: stenen onderzetters. Om ze te maken, heb je stenen randtegels, zelfklevende oppervlaktebeschermers en blanke lak nodig. Het enige dat u hoeft te doen, is vier spaarders op de onderkant van elke tegel plaatsen en vervolgens elke tegel schilderen. {gevonden o taradennis}.

Als je wilt, kun je leuke gebreide onderzetters maken. Het is een project dat je kunt uitvoeren terwijl je tv kijkt of ontspant op de bank. Je kunt ze in elke gewenste kleur of vorm ontwerpen en zelfs patronen gebruiken. Je kunt ze ook maken als cadeau voor iemand van wie je houdt. {gevonden op pantonejane}.

Tafelonderzetters zijn leuk, praktisch en makkelijk te maken. Hiervoor heb je bijvoorbeeld alleen schoolbordverf, kurkonderzetters en een kwast nodig. Breng gewoon schoolbordverf aan op één kant van de onderzetters en zorg ervoor dat je minstens twee lagen toevoegt. Laat ze drogen en geniet er vervolgens van om ze aan te passen. {gevonden op hellolidy}.

Dit zijn ook tafelonderzetters. Ze hebben kurk aan de onderkant om krassen te voorkomen, maar je kunt ook vilt gebruiken. Je hebt ook vierkante tegels en schoolbordverf nodig voor het project. Het proces is heel eenvoudig en lijkt op het al gepresenteerde proces. U moet een paar lagen schoolbordverf op de tegel aanbrengen en vervolgens de kurk of het vilt op de vloer lijmen. {gevonden op christyrobbins}.

Kleur kan echt alles veranderen. Voor dit project heb je vaatwasmachinebestendige verf en vierkante tegels nodig. Reinig eerst alle tegels. Bevestig vervolgens kleine stukjes kurk aan de onderkant van elke tegel. Vervolgens het leuke gedeelte: gebruik ducttape om patronen en ontwerpen te maken en de tegels te schilderen. Laat de verf drogen en geniet van je creatie. {gevonden op 7thhouseontheleft}.

Om deze leuke en vrolijke onderzetters te maken, moet je eerst wat tegels vinden. Volg hun vorm op papier. U kunt inpakpapier of een ander type gebruiken. Knip de vierkanten uit en zorg ervoor dat ze iets kleiner zijn dan de tegel. Breng een dunne laag Mod Podge aan op elke tegel en centreer het papier erop. Knip kleine vierkantjes vilt uit en plak ze vast aan de onderkant van de onderzetters. Breng vooraf een lichte laag Mod Podge aan op elke tegel. {gevonden op hwtm}.

Een klein wit touw en wat hete lijm zijn alles wat je nodig hebt om deze prachtige onderzetters met nautisch thema te maken. Het is ook gemakkelijk aan te passen als u een paar kleuren aan het ontwerp wilt toevoegen. Gebruik sjablonen en textielverf om ze allemaal uniek en mooi te maken. Deze onderzetters zouden leuk zijn voor een zomerfeest.

Deze onderzetters met patroon zijn echt cool omdat je ze op talloze verschillende manieren kunt aanpassen. Ze zijn ook super eenvoudig te maken en de accessoires die je nodig hebt, zijn onder meer een ronde siliconen mal, hars, Mod Podge en wat scrapbookpapier met patroon naar keuze. Combineer zoveel verschillende patronen en kleuren als je wilt en creëer je eigen unieke onderzetters.

Over harsonderzetters gesproken, bekijk deze prachtige. Deze sneeuwvlokonderzetters zijn perfect voor een decor in winterwonderlandstijl en zijn net zo gemakkelijk te maken als de eerder genoemde. Het enige wat je nodig hebt zijn papieren sneeuwvlokken, een siliconen ronde vorm en hars. Je kunt de sneeuwvlok ook vervangen door iets anders als je een ander onderwerp hebt.

Als je de voorkeur geeft aan een gezellige en kleurrijke look, zijn deze vilten balviltjes misschien ook interessant. Ze zijn heel schattig en heel gemakkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een bundel wolviltballen van 2 cm in verschillende kleuren, een sterke draad en een grote naald. Elke onderzetter heeft 19 viltballen nodig, dus plan je benodigdheden dienovereenkomstig.

Natuurlijk kun je ook een aantal bestaande onderzetters versieren en ze er interessanter uit laten zien. Als u bijvoorbeeld een aantal betonnen onderzetters heeft, kunt u ducttape en verschillende spuitverven gebruiken om op elk een prachtige geometrische patronen te maken. Het is heel eenvoudig en het kost maar een paar minuten om het hele project te voltooien.

De meeste onderzetters die in de winkel worden gekocht, zijn meestal rond of vierkant met afgeronde randen. Dus als u op zoek bent naar iets anders of heel specifieks, moet u alles helemaal zelf maken. In die zin zijn deze pizzapunten echt cool en erg leuk. Ze zijn gemaakt van luchtdroge klei en hebben de vorm van driehoeken. Vervolgens worden ze geverfd zodat ze eruitzien als stukjes pizza.

Deze lijken veel op de eerder genoemde vilten bal onderzetters, en het belangrijkste verschil is dat er houten kralen zijn gebruikt in plaats van de vilten ballen. Gaten lopen door de kralen, wat betekent dat je een touwtje door meerdere kunt halen en concentrische cirkels kunt vormen. Voeg vervolgens nog een parel in het midden toe en knoop de stukken aan elkaar om een ​​moderne parelcoaster te krijgen.

Als minimalisme jouw stijl is, zul je waarschijnlijk dol zijn op deze x-vormige onderzetterset. Het ontwerp is zo eenvoudig mogelijk. Deze cool ogende onderzetters zijn gemaakt van balsahout en zwart geverfd, wat overeenkomt met hun minimalistische design. Als je ze zelf maakt, kun je ze eenvoudig aanpassen met gekleurde spuitverf. Je kunt ze ook in verschillende maten maken.

Omdat betonnen onderzetters niet gebruikelijk zijn, zou het leuk zijn om je eigen set helemaal opnieuw te maken. Terwijl je toch bezig bent, kun je de onderzetters een interessante vorm geven. Het kunnen bijvoorbeeld zeshoekige onderzetters zijn en je kunt de mal voor hen maken van karton en tape. Als u wit beton gebruikt, kunt u het eenvoudig en gemakkelijk achterlaten zonder het oppervlak met verf of iets anders te hoeven versieren.

Er zijn veel verschillende manieren om de onderzetters te versieren en aan te passen. Een optie is om contactpapier te gebruiken. Je kunt het hele oppervlak van de onderzetter bedekken met marmer contactpapier voor een elegante maar toch eenvoudige uitstraling. Je kunt een paar stukjes balsahout gebruiken voor de eigenlijke onderzetters zelf. Bekijk de volledige tutorial over doe-het-zelf.

Luchtdroge klei is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt om allerlei mooie decoraties en accessoires te maken, waaronder een aantal cool ogende onderzetters. Deze hebben lasergesneden geïnspireerde ontwerpen gemaakt met kleisnijders. Bekijk de details van diy’s en bedenk je eigen unieke ontwerp door verschillende patronen en kleuren te combineren.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten