Houten bordlamp

Een houten ontbijtbord, een lichtslinger en wat vaardigheid – dat is alles wat je nodig hebt om onze geweldige houten doe-het-lamp te herscheppen. We laten u zien hoe gemakkelijk u bent Houten bordlamp gemaakt!

Houten bordlamp afgewerkt in de woonkamer

De herfst staat voor de deur, het wordt eerder ongemakkelijk en donker. Dit is het moment waarop lampen weer belangrijker worden. Vooral als je de avond knuffelig op de bank wilt doorbrengen, kan een indirecte lichtbron de sfeer echt leuk maken.

Natuurlijk kunt u nu de volgende winkel binnenlopen en uit de veelheid aan lampen een geschikte kiezen. Maar is het niet veel beter om zelf een lamp te bouwen? Met slechts een paar materialen tover je een buitengewone lamp tevoorschijn die een geweldige sfeer creëert.

Materialen voor de houten bordlamp


Materiaal

♡ houten plank

♡ Kerstverlichting

♡ potlood

♡ Boor met houten boor


Houten bordlamp stap-voor-stap instructies

Eerst kunt u uw creativiteit de vrije loop laten en een motief naar keuze kiezen. We kozen voor de vorm van een vloerlamp. Nu is een beetje nauwkeurigheid vereist en is het tijd om je voor te bereiden. Want zonder goede planning wordt implementatie veel moeilijker. Eerst moet je de punten voor je motief op het houten bord zetten. Je kunt ook een liniaal gebruiken om je te helpen. We hebben gekozen voor een afstand van 1,5 cm van punt tot punt. Het is belangrijk op te merken dat de gaten later groter worden dan de punten die je met het potlood tekent.

Teken met potlood een houten bordlamp en markeer de gaten

Als je alle punten gemarkeerd hebt, wordt de eerste steen gelegd. Nu moet je op zoek naar een solide basis. We zijn hiervoor naar onze werkplaats geweest en hebben het houten bord op twee stukken hout gelegd en tussen het houten bord en de houten stukken kun je de krant zien. We hebben dit tussendoor gedaan zodat de achterkant niet bekrast raakt.

Boor houten bordlampgaten

Nu kun je de boor pakken en beginnen met het boren van de gaten in het houten bord. Ga voorzichtig te werk en gebruik de boor alleen als u bekend bent met het gebruik ervan. Vraag anders om hulp. We hebben gekozen voor een houtboor maat 8.

Ga door met het boren van de houten bordlamp

Tip: boort langzaam en met gevoel. Anders glijd je zodra je door het bos loopt geboord en brak de voor- en achterkant van het bord.

Houten bordlamp geboord

Nadat alle gaten zijn geboord, is het meeste werk gedaan. Je moet alleen stof van het bord verwijderen en dan kun je beginnen om de lichtslinger van achteren door de gaten te steken.

Monteer de houten planklamp met een ketting van lampjes

U hoeft nu alleen nog maar uw nieuwe, zelfgemaakte houten planklamp op het stopcontact aan te sluiten en deze op een locatie naar keuze te plaatsen en hij zal in al zijn glorie schijnen. Vooral ‘s avonds, als het donker is, kun je zien dat de moeite zijn vruchten heeft afgeworpen.

Houten bordlamp afgewerkt resultaat

Wij wensen u veel plezier bij het kopiëren!

Ersten Kommentar schreiben

Antworten