Ikea-Hack: Azteeks tapijt

Je kunt Ikea liefhebben of haten, maar één ding moet je geven aan de Zweedse meubelgigant: de prijs-prestatieverhouding is onverslaanbaar. Tuurlijk, het is saai als je het gevoel hebt dat elke tweede Duitser dezelfde woonkamer heeft, maar daar hebben we een creatieve oplossing voor gevonden!

Je zou dat kunnen doen Meubels en Woonaccessoires van Ikea vergelijk met H&M kleding. De basis is praktisch en handig, maar het ontbreekt ze gewoon aan iets! Daarom is de zogenaamde “Ikea hacks”Wordt steeds populairder omdat je met een paar tools je gewenste onderdeel een eigen touch kunt geven.

DIY - Ikea-Hack: Azteeks tapijt afgewerkt in de woonkamer

En ook wij zijn in de verleiding gekomen om dat te doen, gezien de huidige Azteeks patroon Trends cool DIY maken. Hiervoor hebben we de Zeegras tapijt van de huidige Jassa-collectie gebruikt door Ikea.

DIY - Ikea-Hack: Azteeks tapijt - materialen


Materialen

♡ Ikea JASSA tapijt

♡ acrylverf

♡ borstel

♡ Afplaktape

♡ Pen voor markering


DIY - Ikea-Hack: Azteeks tapijt - JASSA Ikea

Eerst leg je het tapijt uit en markeer je het midden met een gereedschap. We hebben het in tweeën gedeeld en de plastic sluiting van een broodpakket gebruikt om het te markeren.

DIY - Ikea-Hack: Azteeks tapijt - markeer het midden van het tapijt

Als je een marker als Edding gebruikt, zorg dan dat je genoeg hebt Acrylverf er overheen schilderen. De zwarte inkt kan nog steeds doorschijnen.

DIY - Ikea-Hack: Azteeks tapijt - markeer patroon

Markeer nu uw favoriete patroon. Hiervoor kun je kijken naar de rough Weefpatroon oriënteer het tapijt.

DIY - Ikea-Hack: Azteeks tapijt - schilder het patroon met acrylverf

Op de foto is te zien hoe de gemarkeerde delen van de marker door de witte acrylverf heen glinsteren. Daarom is het het beste om in deze gebieden een paar lagen meer verf te gebruiken of een gekleurd krijt te gebruiken voor markeren.

DIY - Ikea-Hack: Azteeks tapijt - creëer een creatief patroon

Gebruik de tape om het patroon af te plakken of te markeren.

Doe-het-zelf - Ikea-Hack: Azteeks tapijt - close-up

De acrylverf droogt vrij snel, maar we raden je toch aan om het tapijt een dag te laten drogen voordat je het gaat gebruiken. Omdat het tapijt is gemaakt van zeegras, is het alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Laat u inspireren door de vele prachtige Azteekse patronen op ons Pinterest-bord en maak uw eigen geweldige ontwerp.

Veel plezier met knutselen! 💕

Ersten Kommentar schreiben

Antworten