Mozaiek dienblad in Spaanse stijl

Een perfecte dag is ook inclusief ontbijt op bed. Het is echter moeilijk om koffie, broodjes enz. In bed te eten zonder een stevig oppervlak. Natuurlijk kun je hiervoor een normaal dienblad gebruiken, maar met een individueel ontworpen mozaïek dienblad is het ontbijt dubbel zo leuk en ziet het er hoe dan ook mooier uit.

En op elk tuinfeestje is het geweldige dienblad een blikvanger. Dus haal lijm en stenen! Het dienblad is eenvoudig gemaakt en maakt veel.


Materiaal

♡ Een houten dienblad

♡ primer

♡ Mozaïekstenen in verschillende kleuren

♡ mozaïeklijm

♡ Mozaïekvoegen

♡ spatel

♡ kleur

♡ borstel

♡ sjabloon met patroon


1. Eerst moet u de bak met de primer borstelen, zodat deze later bij het plakken niet zachter wordt. Laat de primer een paar uur drogen, bij voorkeur ‘s nachts.

2. Nadat de primer is opgedroogd, kunt u uw bak opnieuw schilderen. We kozen voor een mooi pastelblauw. Het is het beste om twee verflagen aan te brengen zodat deze mooi afdekken.

3. Als de verf is opgedroogd, begin je met de mozaïekstenen. Leg de stenen van tevoren op om te zien of ze passen of moeten worden gebroken.

4. Nu draag je de lijm over de breedte van de bak in een kleine kolom op de vloer, verdeel het lichtjes en laat het ongeveer 30 seconden drogen. Druk vervolgens de stenen op de lijm totdat de rij klaar is.

5. Herhaal het proces totdat je dienblad volledig bedekt is. De laatste rij is een beetje lastig omdat de stenen nu precies in de opening moeten passen. Ook hier kunnen ze indien nodig worden verdeeld.

6. De lijm moet nu een paar uur drogen, maar idealiter ‘s nachts.

7. Als de lijm droog is, mengt u de voeg. Meng hiervoor twee delen van het poeder met een deel water. De massa moet pasteuze en relatief stroperig zijn. Laat de massa ongeveer 3 minuten staan ​​en breng het dan met een spatel op het mozaïek aan. Het is belangrijk dat de massa mooi over de stenen wordt verdeeld.

8. U kunt overtollige massa eenvoudig verwijderen met een spatel en een keukendoek. Laat de bak nu 30 minuten drogen en veeg vervolgens het oppervlak af met een vochtige doek of spons, zodat de stenen van de voeg worden bevrijd.

9. Nadat het cement volledig is opgedroogd, kunt u uw individuele dienblad gebruiken voor een uitgebreid ontbijt op bed.

Veel plezier met kopiëren!

Meer inspiratie vind je op Pinterest:

Ersten Kommentar schreiben

Antworten