Ontwerpen afdrukken op keramiek + afdrukbare ontwerpen

Dit is waarschijnlijk het gemakkelijkste en coolste dat ik heb geleerd in DIY-decor, en nog cooler dat het kan worden gedaan met keramiek, wat ik soms moeilijk kon aanpassen. Het is meestal voldoende om met de hand te tekenen of schilderen om handgemaakte / organische ontwerpen te bereiken. Het gebruik van een printer is echter verrassend snel en gemakkelijk voor nauwkeurigere patronen en duidelijke lijnen. Ik werk met mijn vrienden bij Canon om u te laten zien hoe u ontwerpen op keramiek afdrukt, vooral die keramische mokken die ik als bureauorganisator gebruik (links om deze ontwerpen na de klik te downloaden!)

Druk eerst het ontwerp af (download rastersjabloon hier | download bar sjabloon hier) op stickerpapier. Ik heb de mijne heel lief en compact gebruikt Canon TS8020-printer om af te drukken op dit waterglijbaan stickerpapier. Zorg ervoor dat u op de juiste pagina afdrukt en laat de inkt 30 minuten drogen voordat u hem vastpakt.

Wikkel het papier om de container om de gewenste lengte te bepalen en snijd de sjabloon.

Spuit twee tot drie lagen acrylspray op de sticker (zal binnenkort uitleggen waarom we dit moeten doen.) Wacht tot het volledig droog is voordat je verder gaat.

Dompel de sticker volledig onder in water en laat hem ongeveer een minuut rusten.

Na een minuut of minder moet de sticker loskomen en als volgt van de pad glijden.

Wikkel de sticker om uw container, beginnend in het midden van het ontwerp, en strijk het glad zodat er geen luchtbellen of vouwen zijn. Het water zorgt voor enige slip, waardoor het gemakkelijker is om de positie van de sticker aan te passen, zodat u de eerste keer dat u hem gebruikt niet precies hoeft te zijn. Pas op dat u de sticker niet uitrekt omdat deze kan scheuren of kromtrekken.

Omdat het een omhullende sticker is die goed glad gemaakt en verschoven moet worden, beschermt de eerder aangebrachte acrylspray het bedrukte ontwerp tegen bloeden of uitsmeren wanneer u over het oppervlak wrijft om de belletjes eruit te krijgen. Dat heb ik geleerd van mijn eerste mislukte poging. Sla de acrylspray niet over!

Laat het volledig drogen voordat je de vernis aanbrengt, of lees de instructies die bij je stickerpapier horen als het afwijkt van degene die ik heb gebruikt. Gebruik dit papier om 2-3 lagen vernis op oliebasis aan te brengen om de onbedrukte delen van de sticker of vernis op waterbasis te verwijderen om de onbedrukte delen van de sticker wit te houden.

Er zijn zoveel manieren waarop u foto’s of een logo kunt plaatsen, ontwerpen kunt afdrukken op keramische vazen ​​of kommen (decoratief, omdat dit niet voedselveilig is). Heeft u iets dat u wilt aanpassen? Welk ontwerp zou je erop afdrukken?

Als je het in het artikel hebt gemist, download dan hier de rastersjabloon of download hier de barsjabloon.

kan onmogelijk zijnDit bericht wordt gesponsord door Canon. Alle woorden en inhoud zijn altijd van mij. Bedankt voor het steunen van merken die je zullen helpen om leuke ideeën te ontdekken en uit te proberen!

Andere berichten die je misschien leuk vindt

Ersten Kommentar schreiben

Antworten