Papieren lamp

Iedereen die graag opknapt of net is verhuisd, kent het probleem. Je kunt simpelweg geen geschikte lamp voor het interieur vinden of het budget is te krap. Daarom gebruik je meestal de klassieke witte lantaarn.

Hij past overal. Het ziet er echter ook behoorlijk saai uit en het licht is ook niet bijzonder gezellig.

In deze DIY laten we je zien hoe je met een paar handbewegingen een papieren lamp tovert die eruitziet als een designerstuk en tegelijkertijd heerlijk knus licht uitstraalt.

Het beste eraan: u heeft gegarandeerd de meeste dingen in huis!

Materiaal voor een papieren lamp


Materiaal

Papieren lantaarn

Lamphouder

Heet lijmpistool

♡ papier

♡ snijmachine of schaar


In het begin wordt het een beetje vermoeiend. Net als in de kindertijd worden de kleine snaporakels uit het papier gevouwen. Als er geen vierkant papier is, vouwt u het A4-papier gewoon diagonaal en snijdt u het overtollige stuk af. Met meerdere papieren werkt dit heel goed met een snijmachine.

Vouw het papier diagonaal zodat er een kruis ontstaat op de diagonale assen.

Instructies vouwen van de papieren lamptechniek

Vouw alle vier de hoeken naar het midden. Draai het gevouwen papier om en vouw alle vier de hoeken naar het midden.

Instructies Klap de papieren lamp in

Vouw het geheel nu verticaal en horizontaal. Houd het horizontale papier met de opening naar boven vast en druk het aan de zijkanten tegen elkaar. De vorm doet denken aan de kop van een schroevendraaier. Trek aan de onderste hoeken.

Als je genoeg orakels hebt gevouwen (we hadden 125 stuks) is het tijd om te lijmen. Om dit te doen, rust u eerst het hete lijmpistool uit met de lijmstift en laat u het ongeveer 10 minuten opwarmen.

Instructies Lijm de plooien van de papieren lamp vast

Neem nu een orakel en doe een klodder lijm op de middelste punt. Laat het even drogen. Zorg ervoor dat de lijm niet over het middenstuk loopt. Het is het gemakkelijkst als u het orakel een beetje draait, zodat de lijm niet druppelt (vergelijkbaar met honing). Plaats vervolgens op de lamp en druk een paar seconden op.

Instructies plakken op de papieren lamp

Lijm de overgebleven orakels in een cirkel rond de lamp volgens hetzelfde principe. Het is het beste om te beginnen met lijmen en naar beneden te werken.

Instructies plakken op de papieren lamptechnologie

Draai de lamp de laatste drie rijen, zodat je beter aankomt en gelijkmatig kunt blijven werken. Zorg ervoor dat de orakels dicht op elkaar zijn gelijmd zodat het er later mooi en egaal uitziet.

afgewerkte papieren lamp

Laat de lamp goed drogen nadat alle orakels zijn vastgelijmd. Idealiter hang je ze op zodat er geen stress is.
Nu kan de papieren lamp worden bevestigd en het mooie zachte licht verspreiden.

afgewerkte papieren lamp wit licht

Tip: het geheel ziet er geweldig uit met oude boekpagina’s of kaarten!

Meer inspiratie vind je op Pinterest:

Ersten Kommentar schreiben

Antworten