Tipi voor kinderen – voor binnen en buiten

We nemen de vakantie-avonturen gewoon mee naar huis en bouwen een geweldige tipi voor jong en oud. Of het nu in de tuin of op de kinderkamer is, we laten u zien hoe gemakkelijk het is om te doen.

Als vader van twee jongens merk je altijd dat kinderen gewoon de hele dag bezig moeten zijn. Soms is niet alleen de houten trein voldoende, maar is er ook een klein avontuur nodig. Tijdens onze laatste vakantie in Portugal sliepen we een nacht in een tipi, wat leidde tot wilde ideeën en spannende verhalen voor de kleintjes.

Toen we alle spullen weer thuis hadden opgeborgen, was de wens natuurlijk geweldig om weer in een tipi te overnachten. Dus papa keek een beetje rond en ontdekte dat het niet zo moeilijk kan zijn om zelf zo’n tipi te bouwen. Pak snel de naaimachine van de schoonmoeder, zet het keukengerei klaar en je bent vertrokken. Mijn weg naar een zelfgemaakte kindertipi:

Natuurlijk heb je wat materiaal nodig om mee te beginnen. Om ervoor te zorgen dat de tipi uiteindelijk redelijk groot is, besloot ik een vijfhoek te gebruiken. Hiervoor heb je de volgende materialen nodig:


Materiaal

♡ 5 houten stokjes

♡ Bijpassende stof (linnen, 1.60mx 2.70m)

♡ Alle decoratieve materialen voor wimpelkettingen, kussens etc.

♡ touw (2m)

♡ Eventueel handtacker voor betere bevestiging.


Het materiaal voor een kinder tipi

Nadat we de stof met succes en supersnel hadden besteld bij alles-fuer-selbermacher.de, konden we beginnen met de eerste stap:

Stap 1: stof knippen en naaien

naaipatroon voor kindertipi

Knip de stof af op basis van het juiste patroon en naai de afzonderlijke driehoeken van de stof aan de randen aan elkaar om een ​​tenthoes te vormen. Als je de naaimachine al klaar hebt, kun je natuurlijk de andere wimpelkettingen of gebruiksvoorwerpen voor de tent naaien.

Stap 2: tent opzetten

Het beste is om de 5 palen op de grond te plaatsen en het touw losjes rond het bovenste kwart van de palen te wikkelen. Voor voldoende stabiliteit koos ik voor 34 mm x 34 mm x 250 mm staven, die uiteindelijk naar believen kunnen worden gezaagd. Vervolgens kunt u het hele basisframe instellen om te controleren of alles goed zit. Als alles past, heb je wat hulp nodig van een tweede persoon. Omdat nu het touw wordt vastgebonden en aan de bovenkant wordt vastgemaakt.

Als alles past, neem je de tenthoes en leg je deze direct over het frame.

Als je er zeker van wilt zijn dat de tent niet meer vervormt en er altijd hetzelfde uitziet, kun je de stof ook aan de houten palen vastnieten. Zodat de kinderen kunnen gaan spelen, ontbreekt alleen de ingang:

Tipi stapsnijden

Knip eenvoudig een pagina op de gewenste hoogte met een stoffen schaar. Als de ingang zit, kunnen de kinderen meteen de tipi 🙂 in bezit nemen

Na de versiering met de wimpelketting en fijnafstelling van de palen, kunt u achterover leunen en ontspannen, onder de tent liggen of kijken hoe de kleintjes spelen.

Afgewerkte kindertipi in de tuin

Als het weer in de tuin op een gegeven moment niet zo zomers is, kun je de tent natuurlijk gemakkelijk naar binnen verplaatsen. Om dit te doen, moet u mogelijk de staven op maat snijden voor de grootte en hoogte van de kamer.

We hopen dat je veel plezier beleeft aan het kopiëren en beleven van avontuur 🙂

Meer inspiratie vind je op Pinterest:

Ersten Kommentar schreiben

Antworten