Top 32 doe-het-keuken backsplash-ideeën

De keukenuitsparing wordt tussen de werkbladen en de kasten aan de keukenwand bevestigd. Het is ontworpen om de muren te beschermen tegen vlekken, vooral in de gebieden in de buurt van uw gootsteen en oven waar u kookt, schoonmaakt en voedsel bereidt. Hoewel uw backsplash vlekken kan veroorzaken, zijn de materialen waarvan het is gemaakt zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

1. rustieke keuken backsplash van oude pallets.

Het eerste project op onze lijst bevat een prachtige rustieke backsplash van het oude hout van oude verzendpallets. Je kunt zien dat deze backsplash een geweldige kans is voor een doe-het-zelf-project in je keuken, omdat het goedkope materialen gebruikt om geweldige resultaten te krijgen. Als je voor deze keuken backsplash kiest, zoek dan naar een aantal oude pallets met planken in goede staat, schrob de planken schoon en snijd ze in kleinere stukjes.

Als u bekend bent met technieken voor houtafwerking, kunt u een andere beitsverf aanbrengen om het backsplash-ontwerp te verbeteren. Nadat u de configuratie-indeling hebt bepaald, bevestigt u de afzonderlijke platen aan de muur met vloeibare nagellijm. Ik kan je een echt authentieke rustieke uitstraling garanderen, evenals een geweldige muurstructuur. {gevonden op circadee}.

2.DIY Wine Cork Kitchen Backsplash.

Dit tweede project is een ander eenvoudig te implementeren project voor een keukenmuur. Het geweldige idee gebruikt wijnkurken aan hun uiteinden om een ​​mooie, eigentijdse en natuurlijk ogende, warm getinte backsplash te creëren. Er zijn veel manieren om een ​​zelfgemaakte backsplash te maken van wijnkurken. De eenvoudigste manier is echter om de kurken op een bord te plakken en vervolgens het bord aan de keukenmuur te bevestigen.

3.Wallpaper voor keuken backsplash.

Behangpapier is meestal een delicaat object dat niet bestand is tegen de eisen van de keukenomgeving, vooral in de gootsteen, waar waterspetters ze gemakkelijk kunnen bederven. Maar hoe zit het met vinylbehang? Reken maar! Vinylbehang is waterdicht en zeer vochtbestendig en is zelfs bestand tegen schrobben. {gevonden op Familyhandyman}.

4. Verf het glas voor de achterkant van de keuken.

Een vleugje kleur toevoegen aan je interieur is altijd een welkome manier om de omgeving te verlichten. Te veel kleur kan de kamer in een keuken echter overweldigen. Dus wat zou een goede doe-het-zelfoptie kunnen zijn? Dat klopt, een backsplash! Dit project biedt een heel cool idee om je muren te beschermen tegen ongewenste vlekken terwijl het licht eromheen wordt geanimeerd. De keuze van deze huiseigenaar viel op een glazen keukenuitsparing. Bezoek een lokale glaswinkel om een ​​enkele 36-inch vierkante plaat te vinden die is gemaakt van gepolijst of opnieuw geverfd glas voor ongeveer $ 200, en heb een eenvoudig doe-het-zelf-project voor je keuken. {gevonden op Frugalbits}.

5.Rocks voor backsplash.

Een meer dramatische look voor een backsplash in de keuken zou het volgende idee kunnen zijn dat we hier presenteren. De hoeveelheid oppervlaktetextuur die met dit project is gecreëerd, is verbazingwekkend. De opvallende muur van gestapelde kiezels past perfect bij de natuurlijke stijl van de keuken van de eigenaar aan het meer. Als je zo’n backsplash wilt maken en ervoor wilt zorgen dat je inspanningen dezelfde afgewerkte look opleveren, hoef je alleen maar kleine steentjes te gebruiken, allemaal ongeveer even groot. Gebruik geen zichtbare voeg rond elke steen, net genoeg aan het verborgen uiteinde om zwevende kiezelstenen te creëren om de natuurlijke uitstraling van de muur te behouden en een sterk uiterlijk te voorkomen. Houd het echt, houd het natuurlijk. {gevonden op Familyhandyman}. {gevonden op bhg}.

6. Spiegel backsplash.

Als u de trotse eigenaar bent van een klein appartement met een zeer kleine keuken, wees dan niet bang, want er zijn ongelooflijk eenvoudige oplossingen die het gebied er goed uit laten zien en het tegelijkertijd functioneel houden. Het grootste probleem met kleine keukenruimtes kan een claustrofobisch gevoel zijn, maar er zijn een paar trucs die je kunt gebruiken om het er groter en helderder uit te laten zien. Zoals de foto laat zien, verdubbelde het licht door een spiegel achterop deze kachel toe te voegen, die het raam overal in de kamer weerkaatst. {gevonden op pers op maat}.

7. Gemengde opvallende tegels voor keuken backsplash.

Als je echt een aantal opvallende aandachtspunten met persoonlijkheid aan je huis wilt toevoegen, raad ik je aan speciale aandacht te besteden aan dit project. De krachtige collage van gekleurde elementen leidt automatisch uw aandacht in deze keuken gemaakt van kasten die niet voor dit doel worden gebruikt. Deze prachtige mozaïek backsplash is volledig gemaakt van gemengde tegels. Het idee en het project zijn heel eenvoudig, maar het eindresultaat is fantastisch. Goedkoop en eenvoudig, wat vind je niet leuk? {Gevonden op boligliv}.

8. Roestvrijstalen keuken backsplash.

Dit volgende project is een beetje moeilijk te maken en een beetje duurder vanwege het gebruikte materiaal, maar het ziet er geweldig uit na installatie. Roestvrijstalen tegels kunnen een dramatische backsplash-look geven, maar de hele keuken zal ook de effecten voelen. Hoewel de installatiestappen eruit zien alsof expertise in raketwetenschap vereist is, zijn deze tegels zeer eenvoudig te installeren, hoeven ze niet te worden gevoegd en gaan ze voor altijd mee.

Er zijn veel verschillende metalen om uit te kiezen bij het maken van een backsplash. Naast het roestvrij staal dat voor dit project wordt getoond, zijn er ook aluminium en koperen tegels die verkrijgbaar zijn in vele stijlen, ontwerpen en ontwerpen. Als je eindelijk hebt besloten welk type metalen tegel je wilt gebruiken en welke muurlook je wilt bereiken, ga ervoor. Om de installatie zo perfect mogelijk te maken, moet u de stroomtoevoer in de keuken uitschakelen om ongelukken met onder spanning staande kabels te voorkomen en de hoeveelheid gebruikte lijm te besparen. Laat de aangebrachte tegels een paar uur drogen voordat je het fornuis of de oven gebruikt en bereid je vervolgens voor op het genieten van je nieuw ingerichte keuken. {gevonden op Familyhandyman}.

9. stenen keuken backsplash.

Deze volgende backsplash is vergelijkbaar met een eerder beschreven, maar de gebruikte stenen hebben een andere maat en worden geïnstalleerd met een geheel andere techniek. Deze kleine stenen kosten ongeveer $ 2,50 per vierkante voet, dus ze maken geen deel uit van de vergelijking. Als je dit of iets dergelijks wilt doen, is de inspanning voor dit doe-het-zelf-project minder dan verwacht om de afgewerkte muur te maken die je hier ziet. Breng de gewenste mortel voorzichtig aan op de muur en strijk deze glad over het gehele oppervlak. Neem vervolgens elk onregelmatig gevormd vel kleine steentjes en plaats het op de voegmuur. Pas elk blad zo aan dat de stenen uiteindelijk de hele muur in een in elkaar grijpend patroon bedekken. Voila, de backsplash van de stenen keuken in de tuin is nu klaar. {gevonden op homestoriesatoz}.

10. bord keuken backsplash.

We hebben hier eerder ideeën voor schoolbordverf gebruikt en als ik het me goed herinner, hebben we dit specifieke idee genoemd. De reden waarom schoolbordverf een geweldig idee voor een backsplash kan zijn, is vanwege de steeds veranderende mogelijkheden. Je kunt elke dag een nieuw grappig bericht schrijven, een favoriet recept opsommen, grappige gezichten tekenen of het gebied bedekken met een kunstzinnig ontwerp, om er maar een paar te noemen. Het patroon op deze foto toont afwisselende vormen en tonen van licht en donker, die worden bereikt met een krijtpen. Is het geen leuk idee? {Gevonden op designsponge}.

11. Willekeurig mozaïek gemaakt van glastegels.

Elk type backsplash kan er geweldig uitzien als je weet hoe je het moet installeren. Zo heeft dit glastegelmozaïek een willekeurig patroon en grijpen de tegels in elkaar als puzzelstukjes. In zekere zin maakt dit het gemakkelijk om een ​​algeheel coherent uiterlijk te krijgen. Hoe het te installeren. Meng eerst de mortel. Breng het aan met een troffel en duw de tegels geleidelijk naar binnen. Ga achter elkaar door. Mozaïektegels zijn een van de gemakkelijkst te installeren tegels omdat ze klein zijn en willekeurige patronen hebben. {gevonden op ana-white}.

12. Heringbone Shim Backsplash.

Moe van dezelfde oude betegelde backsplashes? Probeer iets anders, zoals een backsplash met een visgraatvulstuk. Snijd de ringen en maak vervolgens het middengedeelte vanaf de middenlijn. Lijm de sectie en laat het een paar uur rusten. Zodra je het aan de muur hebt bevestigd, kun je alle vulstoffen toevoegen. Het is belangrijk om correct te meten. {gevonden op Halifax-bloggers}.

13. Geschilderde backsplash.

Heb je er ooit aan gedacht om gewoon je backsplash te schilderen zonder iets anders te gebruiken? U kunt vrijwel elk gewenst patroon en ontwerp maken. In dit geval is gekozen voor een visgraatpatroon. Om iets soortgelijks te doen, heb je veel tape nodig. Bepaal een maat voor je geschilderde tegels. Maak vervolgens kleine potloodstrepen op de muur om te weten waar de verbindingslijnen moeten komen. Maak vervolgens de horizontale lijnen en begin met lijmen en schilderen. Het is moeilijk en je hebt veel vrije tijd nodig voor zo’n project, maar het is ook echt origineel. {gevonden bij verhuizing naar landhuizen}.

14. Backsplash met stencil.

Wil je dat je backsplash een bericht stuurt? Hoe zit het met een sjabloonontwerp? Dat zou de slag moeten slaan. Breng eerst spackle aan op de muur en laat het een nacht drogen. Verf vervolgens de muur in elke kleur (in dit geval een donkere chocoladetint). Vervolgens spons op bronskleurige metaalverf. Dan komt het moeilijke deel: stenciling. Je moet wat onderzoek doen en een techniek kiezen. Wees ook geduldig. {gevonden op snazzylittlethings}.

15. Backsplash met schoolbordverf.

Een van de eenvoudigste, meest vermakelijke en veelzijdige ideeën is een backsplash op het bord. Dit komt omdat het vinden van de juiste gemakkelijk is, omdat je alleen de muur hoeft te schilderen en te laten drogen. Vervolgens kunt u het naar wens aanpassen en u zult zich nooit vervelen. En zelfs als je niets op de muur schrijft, ziet het er nog steeds goed uit. {gevonden op anycandecorate}.

16. Omgebouwde hekplanken.

Wilt u uw keuken een rustieke charme geven? Een backsplash-hekplank is precies wat de kamer nodig heeft om er warm en uitnodigend uit te zien. Het idee is simpel en transparant. Hergebruik hekplanken om de ruimte tussen uw keukentafels en de bovenkasten te bedekken. Deze techniek is perfect als uw kasten iets verschillende hoogtes hebben, omdat u de planken eenvoudig kunt aanpassen en inkorten. {gevonden op hometalk}.

17. Schil en lijm de backsplash uit synthetisch hout.

Als u wilt dat uw backsplash eruitziet alsof hij van hout is gemaakt zonder dit materiaal in de keuken te gebruiken, kan de oplossing niet eenvoudiger zijn: gebruik het schillen van houten strookvloerstroken. Met hen samenwerken is buitengewoon eenvoudig. Meet gewoon de kamer, knip hem uit en plak hem aan de muur. Rond het project af met de kleur van uw keuze, breng twee lagen aan en geniet van de nieuwe look. {gevonden op mom4real}.

18. Mason jar mozaïek backsplash.

Mason-potten zijn geschikt voor veel dingen als ze nog intact zijn. Zelfs als dat niet zo is, kun je het nog steeds goed gebruiken. U kunt bijvoorbeeld gebroken glas gebruiken om een ​​unieke mozaïek-backsplash voor uw keuken te creëren. Het is een tijdrovend project omdat je elk stuk glas op zijn plaats moet duwen en dan de hele muur moet balanceren, maar het is de moeite waard. {gevonden op zaagmolenembryo’s}.

19. wereldkaart backsplash.

Wilt u dat uw backsplash uw passie voor reizen over de hele wereld weerspiegelt? Of misschien vind je het idee gewoon interessant. In ieder geval is een backsplash van een kaart een echt origineel en geweldig idee. Het is bijna alsof je een achtergrondafbeelding gebruikt, behalve dat je kaarten gebruikt. Je kunt ook pagina’s uit tijdschriften, strips of inpakpapier gebruiken.

20. Hergebruikte plastic vellen.

Sommige borden zijn te zoet om weg te gooien of aan de eettafel te gebruiken, ook al zijn ze van plastic. Dus waarom zou u niet in uw keuken exposeren? Een interessant idee is om ze te gebruiken om je backsplash te versieren. Je kunt ze ophangen met pop-can-tabbladen, hoewel andere technieken net zo praktisch en gemakkelijk kunnen zijn. Voel je vrij om te improviseren. {gevonden op 2 kleine superhelden}.

21. Gipsplaatreparaties

Voordat u zelfs maar aan uw nieuwe keuken-backsplash gaat werken, moet u misschien wat reparaties uitvoeren en ervoor zorgen dat het oppervlak mooi en klaar is voor de make-over die u plant. Mogelijk moet u de gipsplaat installeren of repareren. Dat mag niet moeilijk zijn of problemen veroorzaken, zolang je het maar goed doet. Gebruik het juiste gereedschap, snij geen hoeken en wees geduldig. Op een gegeven moment zal alles vorm krijgen en projecten als deze zijn meestal erg bevredigend als ze zijn voltooid.

22. Backsplash voor laminaatvloeren

Wist je dat je ook planken aan muren kunt bevestigen? Het is eigenlijk een heel cool en briljant idee. U kunt laminaatvloeren gebruiken om een ​​mooie backsplash voor uw keuken of badkamer te krijgen en u kunt daarbij veel geld besparen. Installeer de planken horizontaal om een ​​mooi patroon te krijgen, tijd te besparen en het hele project te vereenvoudigen. Er is een zeer gedetailleerde tutorial over bowerpowerblog die alles uitlegt wat je moet weten over dit project. Probeer het zeker eens als je geïnteresseerd bent.

23. Kunststeen backsplash

Als je het uiterlijk en de textuur van steen leuk vindt, kun je dit misschien opnemen in je volgende doe-het-zelf-project. Gebruik AirStone, een gerecycled materiaal dat lijkt op echte steen en de natuurlijke textuur nabootst. De tegels zijn eenvoudig te plaatsen en kunnen onder andere gebruikt worden om mooie backsplashes te creëren. Dit kan een erg leuke manier zijn om wat textuur aan je keuken toe te voegen en het er warmer en uitnodigender uit te laten zien. Zie Stiletto’s en luiers voor meer informatie.

24. Beadboard backsplash

Een andere manier om de keuken warmer en uitnodigender te laten lijken, is door een beadboard-backsplash te installeren. Dit zou goed werken als je ook van de klassieke en vintage look houdt die beadboard heeft. U zult blij zijn te weten dat het installeren van deze backsplash zeer eenvoudig is en slechts enkele uren in beslag zal nemen, op voorwaarde dat u geen reparaties of wijzigingen aan de muur hoeft uit te voeren. Eerst moet je de beadboard inkorten om er zeker van te zijn dat je de juiste afmetingen hebt. Markeer ook alle plaatsen waar bijvoorbeeld uitsparingen moeten worden gemaakt voor stopcontacten. Als je geïnteresseerd bent, vind je een aantal andere details over Ellaclaireinspired.

25. Faux metrotegelbehang

Als je van het klassieke en tijdloze uiterlijk van metrotegels houdt, maar niet echt de tijd en moeite wilt investeren om een ​​betegelde backsplash in je keuken te installeren, is het een sneller en veel eenvoudiger alternatief om in plaats daarvan patroonbehang te gebruiken. Het peel-and-stick-type is ongelooflijk eenvoudig te installeren en is te vinden in allerlei stijlen, kleuren en patronen die andere materialen nabootsen, inclusief deze metrotegelversie. Dit slimme idee komt van Lollyjane.

26. Tips voor het installeren van een wallpaper backsplash

Het gebruik van peel-and-stick-behang om uw keuken een nieuw gezicht te geven, zorgt ervoor dat het erg verleidelijk is en dat een paar extra tips geen kwaad kunnen, want hoewel dit een eenvoudig project zou zijn, is er eigenlijk één veel manieren om het te verpesten. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon is en probeer alles te verwijderen dat in de weg kan zitten, bijv. B. uitlaatafdekkingen, haken en andere dingen. Zorg ervoor dat uw metingen correct zijn voordat u snijdt, lijn de onderdelen goed uit en gebruik een gladder behang om luchtbellen te verwijderen. Meer tips over beautyforasheshome vind je hier.

27. Backsplash vingerverven

Als u van plan bent een nieuwe betegelde backsplash in uw keuken te installeren, maar geen tegels met de juiste kleur of het juiste ontwerp kunt vinden, moet u de tegels zelf schilderen en uw backsplash echt uniek maken. Er is een coole tutorial over Markmontano die uitlegt hoe je een backsplash met je vingers kunt schilderen en er geweldig uit kunt laten zien. In dit geval worden de tegels verlijmd op een stuk triplex, wat de plaatsing zeer eenvoudig maakt. Dit betekent ook dat als je het ooit door iets anders wilt vervangen, je de hele backsplash in één stuk kunt verwijderen.

28. Een backsplash gemaakt van glaskralen

Dit idee werkt het beste als u van plan bent uw backsplash grotendeels decoratief te laten zijn, en het is eigenlijk een strategie die u kunt gebruiken als u bijvoorbeeld een accentmuur voor uw badkamer of keuken wilt maken. De benodigde materialen voor dit project zijn een bundel van kleine en grote heldere glasparels, een lijmpistool en metallic spuitverf. Alle details en instructies zijn te vinden op girljustdiy.

29. Rustiek backsplash-bord

Dit is eigenlijk iets dat u aan uw bestaande keuken-backsplash kunt toevoegen. Het is een prachtig scheepsteken dat kan worden aangepast met een sjabloon en kan worden omgezet in iets heel moois. Naast schilderen kun je er ook een paar kleine haakjes aan toevoegen zodat je wat bekers of andere dingen kunt ophangen. Dit bord kan het backsplash-gebied slechts gedeeltelijk verbergen of zich over het gehele oppervlak uitstrekken. Als je meer wilt weten over hoe je iets soortgelijks kunt maken, bekijk dan funkyjunkinteriors.

30. Visgraat backsplashes

Als je geen grote fan bent van betegelde backsplashes en geen behang wilt gebruiken, is een ander interessant idee om gewoon de muur te schilderen. Je kunt kleurpotloden en een liniaal gebruiken om een ​​visgraatpatroon te maken dat er best gaaf uitziet. Je hebt ook een timmermansplein, een stencil van een metrotegelskarton en wat retoucheerverf nodig, want vroeg of laat maak je een fout en trek je een lijn die je niet mag. Het hele proces wordt in meer detail uitgelegd op abeautifulmess.

31. Een frisse verflaag

Het is ook mogelijk dat u al een backsplash voor tegels heeft die in goede staat is maar er geleidelijk verouderd uitziet. Als u een look zonder verdere aanpassingen wilt veranderen, is een eenvoudige oplossing om de backsplash te schilderen. U kunt siliconen epoxyverf van elke gewenste kleur gebruiken om uw oude backsplash bij te werken en deze iets meer te laten opvallen. U heeft ook etsprimer en -reiniger nodig, evenals enkele andere hulpmiddelen. Lees dus de volledige tutorial over abeautifulmess voordat je begint.

32. Ga helemaal uit

Als je de uitdaging aankan, kun je je backsplash ook uniek maken door hem te versieren met glaskralen, dominotegels, edelstenen, schelpen en andere items. Je kunt al deze decoraties bevestigen aan een stuk triplex dat je vervolgens aan de backsplash bevestigt. Het is een geweldige manier om iets op maat te maken en je creativiteit te uiten. Dus ga wild en heb plezier onderweg. Als je geïnteresseerd bent in meer details en ideeën, bezoek dan Markmontano.

Ik hoop dat je deze prachtige backsplash-ideeën leuk vond, en ik hoop dat ze je inspireren om je eigen projecten te realiseren en bij elke stap een persoonlijk tintje te geven.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten